Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Η διαβόητη ανάπτυξη είναι η Ελλάδα του ντελιβερά






ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ

Ο οποίος ενίοτε ζοχαδιάζεται και αποφασίζει να σκοτώσει τον εργοδότη-ιδιοκτήτη όπως στη περίπτωση της Θεσσαλονίκης


Mε αφορμή το μαχαίρωμα και τον θάνατο ιδιοκτήτη ταχυφαγείου στη Θεσσαλονίκη με δράστη τον εργαζόμενο ντελιβερά (και 3 φίλους του) το Κουρδιστό Πορτοκάλι θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων της περίφημης ανάπτυξης που όλο καταφθάνει και όλο μένει στα μισά του δρόμου.
Aπό τον Ian Ford
Ηδη έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση ότι μία ακόμη κυβέρνηση απέτυχε εξαιτίας της ατολμίας της να αλλάξει το κλίμα. Οσοι νέοι Ελληνες έχουν απομείνει στη χώρα στρέφονται στις επιχειρήσεις εστίασης με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Όποιον νέο και να ρωτήσεις απασχολείται σε εστιατόριο, καφέ, σουβλατζίδικο. Έχει γεμίσει η Ελλάδα με παπιά ντελιβεράδων που πετάγονται πίσω από θάμνους και διασταυρώσεις κουβαλώντας αυτά τα λευκά κουτιά με τα φαγητά για τους οξυδερκείς συμπολίτες μας που σαπίζουν βλέποντας τηλεόραση και δεν κουνάνε ρούπι από το γραφείο ή το σπίτι. Η διαβόητη ανάπτυξη είναι η Ελλάδα του ντελιβερά ο οποίος ενίοτε ζοχαδιάζεται και αποφασίζει να σκοτώσει τον εργοδότη-ιδιοκτήτη όπως στη προκειμένη περίπτωση.
Σε μια συγκυρία που ο Coronavirus ετοιμάζεται να χτυπήσει και τη πόρτα της Ελλάδας η ατολμία μεταρρυθμίσεων θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός του για την ολοσχερή καταστροφή της οικονομίας. Η ανέτοιμη όπως ξεδιπλώνεται κυβέρνηση Μητσοτάκη διατηρεί αλώβητο το πελατειακό κράτος και τα προπύργιά του που είναι οι χρεοκοπημένοι δημόσιοι οργανισμοί τύπου ΔΕΗ, ΕΡΤ, κλπ, καθώς και το φορομπηχτικό πλαίσιο που άφησε πίσω της η ιδεοληπτική κυβέρνηση του Σύριζα. Με φορολογικό συντελεστή στο 24% και ένα σκασμό φορολογικά και ασφαλιστικά χαράτσια με φόντο μία έωλη δικαιοσύνη ποιος θα επενδύσει στην Ελλάδα πέρα από καταστήματα εστίασης που ανοιγοκλείνουν στο φτερό.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι θέλοντας να αναδείξει την απουσία σοβαρών επενδύσεων αλλά και προοπτικής στη χώρα τρόλαρε τις άφαντες μπουλτόζες στο Ελληνικό.
Εστίαση λοιπόν και μόνο εστίαση. Φραπεδιά, ήλιος, σουβλάκι. Αυτές είναι οι καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Εδώ αναλώνεται η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική του μερακλή ψήστη και μπαρίστα-χα,χα.
Στα τέσσερα χρόνια έχει περιοριστεί ο χρόνος ζωής για μια στις τρεις επιχειρήσεις που ιδρύονται στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την πορεία των εγγραφών και διαγραφών. Με βάση τα στοιχεία ποσοστό 28,74% των επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν την περίοδο 2016-2019 αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά, όταν το διάστημα 2011-2015 το αντίστοιχο ποσοστό διαγραφών ήταν στο 23,75% και την περίοδο 2006-2010 στο 14,9%.
...

Παρά το γεγονός ότι πέρυσι ήταν μια χρονιά όπου ο συνολικός αριθμός εγγραφών, ήταν 7.464 από 7.123 που ήταν το 2018 (αύξηση 4,79%) ήταν περισσότερες από τις διαγραφές των επιχειρήσεων, πέρυσι διαγράφησαν 4.235 επιχειρήσεις από 3.737 επιχειρήσεις (αύξηση 13,33%), ο χρόνος ζωής μιας επιχείρησης μειώνεται δραματικά.
Σε σουβλατζίδικα και real estate επενδύσαμε το 2019
Την ίδια στιγμή οι “νέοι” επιχειρηματίες συνεχίζουν να επενδύουν σε παραδοσιακούς κλάδους, όπως είναι αυτός της μαζικής εστίασης και του λιανικού εμπορίου. Είναι όμως και εκείνες οι επαγγελματικές δραστηριότητες που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στις διαγραφές. Η μεγαλύτερη θετική μεταβολή εμφανίζεται στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων όπου η αύξηση των εγγραφών ανέρχεται στο 39,76%, μέσα σε ένα χρόνο, ενώ οι κλάδοι των χερσαίων μεταφορών και της εκπαίδευσης καταγράφουν πτώση της τάξης του 6,25% και 5,62% αντίστοιχα.
Σε επίπεδο διαγραφών, η παροχή συμβολών διαχείρισης (σύμβουλοι επιχειρήσεων) είχε μεγάλη αρνητική μεταβολή (δηλαδή, οι διαγραφές το 2018 ήταν περισσότερες από το 2019).
Αναφορικά με τη μορφή των νέων εταιρειών, οι επιχειρήσεις- φυσικά πρόσωπα αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εγγραφών, με ποσοστό που ξεπερνάει το 62%. Αναφορικά με τις εγγραφές επιχειρήσεων με νομική μορφή, οι Ι.Κ.Ε. αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία με 1.338 νέες επιχειρήσεις και ποσοστό που ανέρχεται στο 17,93%. Ακολουθούν οι Ομόρρυθμες και οι Ετερόρρυθμες εταιρείες με 697 και 711 εγγραφές νέων επιχειρήσεων, αντίστοιχα. Άλλες νομικές μορφές όπως είναι οι Ε.Π.Ε. και οι Α.Ε. έχουν πολύ λίγες εγγραφές με ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 1% για κάθε νομική μορφή.
Για έναν άνθρωπο που έδινε και τη ψυχή του για να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη, κάνουν λόγο πρόσωπα από το φιλικό του περιβάλλον του αδικοχαμένου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του ντελιβερά-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη στο protothema.gr
Κι ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και τριών ακόμη ατόμων που φέρονται να τον βοήθησαν να λύσει τις διαφορές που είχε με τον ιδιοκτήτη του ταχυφαγείου βάφοντας τα χέρια του με αίμα, στην Θεσσαλονίκη, φίλοι και γνωστοί του θύματος (κεντρική photo) δεν μπορούν να πιστέψουν την είδηση για τον άδικο χαμό του.
Ο καταστηματάρχης ήταν συνάμα πρωταθλητής στο τζούντο, όπως και η σύζυγος του αλλά και η κόρη του, ενώ είχε έναν ακόμη γιο.
Υπόδειγμα ανθρώπου και άριστου οικογενειάρχη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη να εξυπηρετήσει όποιον ζητούσε την βοήθεια του, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές, προσπαθώντας να είναι πάντα δίκαιος και απέναντι στο προσωπικό που εργαζόταν στο ταχυφαγείο.
Οι γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες και η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του φαίνεται πως ώθησαν τον ντελιβερά που εργαζόταν στο μαγαζί του να εμφανιστεί με τρεις ακόμη άνδρες στο μαγαζί προκειμένου να τον βοηθήσουν να λύσει τις διαφορές που είχε με τον εργοδότη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή φέρεται να του είχε ανακοινώσει νωρίτερα από το τηλέφωνο την απόλυση του, καθώς δεν είχε εμφανιστεί να εργαστεί ανήμερα Τσικνοπέμπτης και ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει να το κάνει.
O 32χρονος ντελιβεράς, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης και στο παρελθόν και μάλιστα φέρεται να είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις κλοπών. Μάλιστα οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε “βάλει χέρι” και στο ταμείο του ταχυφαγείου με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και γι αυτό το λόγο.
Η άγρια επίθεση
Ο 32χρονος ντελιβεράς εισέβαλε στο κατάστημα εστίασης μαζί με τρεις φίλους του και επιτέθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη, χτυπώντας τον αρχικά με μια καρέκλα. Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 32χρονο να βγάζει μαχαίρι και να χτυπά τον 45χρονο στο στήθος τέσσερις φορές.
Στη συνέχεια, οι δράστες άφησαν το θύμα αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή, κι ενώ στον χώρο βρίσκονταν θαμώνες και εργαζόμενοι.
Σε λίγα λεπτά ο χώρος είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ιδιοκτήτη με τραύματα στο στήθος και την κοιλιά και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς, μάλιστα, μία από τις μαχαιριές τον βρήκε στην καρδιά.. Από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών.


https://kourdistoportocali.com/read-this/i-diavoiti-anaptyxi-einai-i-ellada-toy-ntelivera/


Δεν υπάρχουν σχόλια: