Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Μετά την σημαία στα Ίμια, πήρε ο αέρας και το Oruc reis!





ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΛΟΚΗΣ “ΜΕΓΑΦΩΝΟ”!


Τρεις επιλογές σε ότι αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, εκτιμά ότι υπάρχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.
Από τον Ian Ford
Συγκεκριμένα, παραθέτει ως πρώτη επιλογή, αμφιβάλλοντας όμως αν αυτό μπορεί να συμβεί στην παρούσα φάση, την “μεσολάβηση τρίτης χώρας ως “χωροφύλακα” για να αποτραπούν τα χειρότερα”.
Ως δεύτερη επιλογή αναφέρει το θερμό επεισόδιο για το οποίο λέει ότι “μπορούμε να κερδίσουμε”, συμπληρώνοντας όμως ότι “σε μια περίοδο που προσπαθούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση ο αντίκτυπος ενός τέτοιου συμβάντος θα μας οδηγήσει προς τα πίσω”.
Τρίτη επιλογή κατά τον κ. Χατζηδάκη είναι “η διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης”.
Σημειώνοντας ότι για την προσφυγή έχουν σημασία η ατζέντα και το συνολικό κλίμα, ο Κ. Χατζηδάκης εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές θέσεις “διότι στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο” σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία “δεν έχει αποδεχθεί τη διαδικασία της Χάγης διότι γνωρίζει ότι οι διεκδικήσεις της αντιβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο”.
“Δεν έχουμε συνεπώς κανένα λόγο να είμαστε ηττοπαθείς. Από εκεί και πέρα, όποιος έχει τέταρτη λύση, παρακαλώ να την προτείνει” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Προφανώς οι Πέτσας και Παναγιωτόπουλος δεν έχουν την ίδια γνώμη με τον σκλητοτράχηλο Κωστή Χατζηδάκη αλλά τους βρίσκει σύμφωνους το ρηθέν του Παγκάλου-ότι δηλαδή πήρε ο αέρας τη σημαία στα Ιμια-δεν τη κατεβάσανε οι Τούρκοι.
Ο Χατζηδάκης μπουχτισμένος από τις διαρκείς οπισθοχωρήσεις προτείνει ένα νικηφόρο θερμό επεισόδιο. Πιο σοβαρό ακούγεται αυτό από τις υπουργικές ανοησίες των ημερών. Εμείς είμαστε περίεργοι να μάθουμε ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση εμπλοκής.
Μήπως να φωνάζει ο Νικηφόρος Φωκάς από τα μεγάφωνα:
-Τούρκοι φυγέτε…,
Και οι Τούρκοι να του απαντάνε
-Βρισκόμαστε σε τουρκική ΑΟΖ!
Αυτό είναι το σχέδιο-σχεδία (να μαζευτούμε 5-6 να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή) εμπλοκής;
Δεν το παρέσυραν τα κύματα. Είναι ο ελληνικός στρουθοκαμηλισμός αυτός που δεκαετίες τώρα ανακαλύπτει δικαιολογίες για τις μικρές και μεγάλες εθνικές ήττες. Να φθάνουμε όμως στο σημείο να διαρρέουμε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παρασύρθηκε από τα κύματα είναι πέρα από κάθε εθνική αξιοπρέπεια.
Το Oruc reis επέλεξε ανήμερα των Ιμίων να κάνει επίδειξη δύναμης και τα κατάφερε-γεγονός πολύ επικίνδυνο για τη συνέχεια.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού το τουρκικό ερευνητικό σκάφος από το πρωί της Παρασκευής που εισήλθε στην ελληνική ΑΟΖ μέχρι τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, που ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά εντός της ελληνικής ΑΟΖ πραγματοποιούσε ηχοβολιστικές απεικονίσεις του βυθού. Όλες αυτές τις ώρες, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» απλά ακολουθούσε το τουρκικό ερευνητικό Όρουτς Ρέις.
...
Το σκάφος εισήλθε στις 06:40 το πρωί της Παρασκευής στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και βρισκόταν περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.
Δηλαδή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος αφού ολόκληρωσε την αποστολή του εξήλθε της ελληνικής ΑΟΖ.

Όπως απεκάλυψε ο ΑΝΤ1, παρουσιάζοντας τους διαλόγους ανάμεσα στο πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», με το αντίστοιχο του Oruc Reis, το τουρκικό πλήρωμα αγνόησε την ελληνική φρεγάτα.
Συγκεκριμένα το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας αρχικά ανέφερε:
«Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Έχετε κάποιο πρόβλημα;», χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.
Στη συνέχεια ανέφερε, «Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα».
Για να λάβει την απάντηση από το Oruc Reis ότι «βρίσκομαι στην τουρκική ΑΟΖ».
Το ελληνικό πλοίο ανέφερε, «βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα. Τελευταία προειδοποίηση».
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το τελευταίο μήνυμα επαναλαμβανόταν ηχογραφημένο δια ασυρμάτου ανά μισή ώρα
Το τουρκικό πλοίο Ορούτς Ρέις μπήκε στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα χθες, Παρασκευή, πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών (!!!), τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.
Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι».
O πρωθυπουργός είχε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας, ανέφερε.
Αντιλαμβάνεστε πως ακούγονται αυτά που λέει ο κ. Πέτσας στ΄αυτιά όσων γνωρίζουν.
Ίμια 1996. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των Ιμίων, οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, ανοίγουν το στόμα τους.
Ο Αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης σε μια αφήγηση που συγκλονίζει στον Πάρη Καρβουνόπουλο.
-Είχαν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο…
Μια αφήγηση-σοκ. Μην τη χάσετε…
Ο Αντιναύαρχος ε.α Γιώργος Ροίδης αφηγείται πως έζησε τη νύχτα των Ιμίων, εκεί που η πολιτική ηγεσία της χώρας υποτίθεται συνεδρίαζε για να διαχειριστεί την κρίση. Στη Βουλή κι όχι στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.
Ο τότε Αντιπλοίαρχος Γιώργος Ροίδης , Υπασπιστής του τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμου Αρσένη, είδε, άκουσε και κατάλαβε πολλά. Κυρίως ότι δεν αρκούν αξιόμαχες ΕΔ για να αντμετωπίσεις μια κρίση με την Τουρκία.
Χρειάζεται και αξιόμαχη πολιτική ηγεσία.
Εκείνη τη νύχτα δεν υπήρχε.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης καλεσμένος σε τηλεοπτικό πλατό και εκεί προέβη σε σκληρές δηλώσεις σχετικά με την εισβολή του τουρκικού ερευνητικού “Ορούτς Ρέις” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στις 31 Ιανουαρίου 2020 και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
Έτσι προέβη στην δήλωση ότι: “Ήταν καραγκιοζιλίκι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και εμείς να στέλνουμε το ελληνικό πολεμικό για να παρακολουθεί την παραβίαση“.
Όσο για το θέμα του καιρού η απάντηση του ήταν αφοπλιστική” το ότι ο καιρός το παρέσυρε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι σαν να απευθυνόμαστε σε κρετίνους, αυτό το σκάφος για να αλλάξει πορεία ήθελε 10 λεπτά για να αλλάξει πορεία“, και συνέχισε:” αν θεωρείς ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά σου δικαιώματα πρέπει να το χτυπήσεις“.
Τέλος έθεσε το σοβαρότερο ζήτημα των κανόνων εμπλοκής και ουσιαστικά για το αν υπάρχουν και πόσο τηρούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: