Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Μήπως έφτασε η ώρα της Εισαγγελίας Μεσολογγίου, να βάλει φρένο στα Τοπικά ΜΜΕ, για διασπορά ψευδών Ειδήσεων ;

Μήπως έφτασε η ώρα της Εισαγγελίας Μεσολογγίου, να βάλει φρένο στα Τοπικά ΜΜΕ, για διασπορά ψευδών Ειδήσεων ; 

Νέος  Διαδραστικός Χάρτης με σφραγίδες και περγαμηνές, ακόμη και σήμερα δείχνει την Αιτωλοακαρνανία με ΜΗΔΕΝ κρούσματα και θανάτους 

Κάντε κλικ, πάνω στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και θα δείτε τα αποτελέσματα των κρουσμάτων και θανάτων μέχρι και αυτή την ώρα 

Πρόγραμμα Nοτιοανατολικής Ευρώπης

ΤοΠρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης,που δημιουργήθηκε το 2011 συνεχίζει την παράδοση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο χώρο της έρευνας, πολιτικής ανάλυσης με συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής γύρω από τα βαλκανικά ζητήματα που ξεκίνησε από την περίοδο της ίδρυσής του 
Το πρόγραμμα προάγει τον διάλογο σε σημαντικά θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω της διοργάνωσης και συμμετοχής σε υψηλού επιπέδου σχετικές εκδηλώσεις.  
Oργανώνει κλειστές συνεδριάσειςστις οποίες διπλωμάτες, διαμορφωτές πολιτικής, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι ανταλλάσσουν απόψεις για σημαντικά περιφερειακά προβλήματα.  
Το Πρόγραμμα επίσης διοργανώνει διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα ενώ τα μέλη του δίνουν συχνά διαλέξεις και ομιλίες σε συνέδρια που λαμβάνουν χώρα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και διεθνώς 
Στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιεύεται και η επιστημονική επιθεώρησηSoutheast European and Black Sea Studies, μια έκδοση του ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Taylor & Francis. 


Balkans COVID-19 Mapping and

 Response Analysis

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση παρακολουθούμε και καταγράφουμε την πορεία της εξάπλωσης του COVID-19, καθώς επίσης και τις κοινωνικοπολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις  της παγκόσμιας πανδημίας στις 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η πλατφόρμα μας περιλαμβάνει έναν πρωτότυπο διαδραστικό χάρτη, που ανανεώνεται καθημερινά σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό, ενώ εμπεριέχει ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης, που έχουν ληφθεί  για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού βάσει των σχετικών αποφάσεων που έλαβαν οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.  Επικεντρωνόμαστε επίσης στους πόρους, που έχουν διατεθεί από την αρχή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, καθώς και στην ικανότητα της κάθε χώρας ξεχωριστά να ανταποκριθεί σε αυτή την κρίση με βάση τους παγκόσμιους δείκτες υγείας.
Η ομάδα μας παρακολουθεί και συλλέγει δεδομένα από έναν μεγάλο αριθμό επίσημων ιστοσελίδων εστιάζοντας στις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και αναλύοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στη κοινωνία, στα συστήματα υγείας, στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις πολιτικές ελευθερίες, στις οικονομίες και στη γεωπολιτική της περιοχής. Στόχος μας είναι η παρακολούθηση της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, καθώς και των προσπαθειών ανάκαμψης  στα Βαλκάνια. Σχεδιάζουμε να εμπλουτίσουμε τη πλατφόρμα μας με τη διοργάνωση διαδικτυακών συζητήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τις πηγές πατήστε εδώ.

Η Ομάδα: 
Ερευνητής: Μπλένταρ Φετά
Ερευνήτρια και Υπεύθυνη Χωρικής Ανάλυσης: Καλλιόπη Αμυγδάλου
Βοηθοί Ερευνητές: Ντέιβις Τσάκα, Ιάκωβος Τσαλίκογλου, Παναγιώτα Μπερτσιμά
Βοηθός Χωρικής Ανάλυσης: Αποστόλης Καραμπαϊρης
Επικεφαλής Επικοινωνίας: Οντίν Λιναρδάτου
Επικεφαλής Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Ιωάννης Αρμακόλας


Εάν δεν βλέπεται τον διαδρστικό χάρτη, κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
If map is not displayed correctly, please try another browser.




Δεν υπάρχουν σχόλια: