Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σκάνε μία μία οι φούσκες του καραπάνου . Πλημμύρισε το Μεσολόγγι από τις ιερές αρπαχτές του.





Πλημμύρισε το Μεσολόγγι μετά την τελευταία νεροποντή.
Νοικοκυριά καταστράφηκαν, περιουσίες χάθηκαν και κινδύνευσαν ζωές, από τα νερά της βροχής που έπνιξε μια πόλη η οποία βρίσκετε στο επίπεδο της θάλασσας. 

Και όλα αυτά γιατί ο αγαπητικός της ΝΔ και του Σύριζα, έκανε ανάθεση για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων, σε κολλητό του, με έκπτωση μόλις 3 % .

Αυτή η έκπτωση είναι μοναδική στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης  και έγινε μάλιστα με απευθείας ανάθεση χωρίς να γίνει, έστω και για τα μάτια του κόσμου μια τυπική δημοπρασία.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης, ώστε να εξασφαλίσει ο καραπάνος και η παρέα του το ποσοστό τους, ήταν η πλημμύρα που κατέστρεψε ανθρώπους και περιουσίες.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, η πλημμύρα προκλήθηκε επειδή τα αντλιοστάσια δεν δούλεψαν την κρίσιμη στιγμή, επειδή, ο εργολάβος (κολλητός του καραπάνου) δεν έχει τελειώσει και δεν έχει παραδώσει ακόμη το έργο  που του είχε αναθέσει ο ομοτράπεζος του καραπάνος. 

Τη στιγμή που θα έπρεπε να πάρουν μπροστά οι αντλίες, αυτός αγνοούνταν και δεν είχε λάβει κανένα μέτρο, ώστε αυτόματα να ενεργοποιούνταν οι αντλίες, εάν και εφόσον θα υπήρχε άνοδος των υδάτων.

Όταν τελικά βρέθηκε, από τους υπεύθυνους, μάλλον της ΔΕΥΑΜ, μπήκαν μπροστά οι μηχανές και κάπως έτσι, δεν έφτασε το νερό μέχρι την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.
...

 Κάπου εδώ, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το σκεπτικό που κυριαρχεί στη συνείδηση του μέσου δημότη... ας φάνε, αρκεί να κάνουν έργο, δεν είναι μόνο βλακώδες, αλλά και επικίνδυνο ακόμη και για την ίδια μας τη ζωή. 

Είδατε πουθενά τον μπανιέρα να καρατομεί με τα πομπώδη φληναφήματα που τον χαρακτηρίζουν, τον Λύρο ; 
Όχι βέβαια,  ούτε θα τον δείτε, αλλά ούτε και θα τον ακούσετε έστω και να προσπαθεί   να κάνει το άσπρο μαύρο.

Αυτός και η παρέα του, είναι γνωστό ότι έπαιρνε κάτω από το τραπέζι το 25% σε κάθε έργο που γίνονταν επί δημαρχίας του, πολλά από αυτά,  στο όνομα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου Μεσολογγίου και το 70% από έργα εικονικά, τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, αλλά παραδόθηκαν και πληρώθηκαν, προς χρήση, στη δημοτική αρχή της ιερής πόλης.

Είδατε πουθενά κάποια παρέμβαση από τη δικαιοσύνη; 

Μήπως είδατε από το Υπουργείο, που θα κληθεί  να πληρώσει τις απώλειες των δημοτών ;

Μήπως της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας ; 

Όχι βέβαια ... ούτε  θα δείτε . Αύριο όμως κάποιος γραβατωμένος θα μας πει... η πατρίδα κινδυνεύει, οι εισβολείς  είναι  προ των θυρών, κάποιοι από εσάς πρέπει να κομματιαστούν, για να μπορεί ο μπανιέρας και κάθε μπανιέρας να διασφαλίζει το 25% από τη ενασχόλησή του  με τα κοινά. 


Καληνύχτα Μεσολόγγι, καληνύχτα κ. Λύρο.

 Η δειλία του εραστή είναι δείγμα της αθωότητάς του Σαίξπηρ και εσείς δεν είστε λυρικός ποιητής για να σας δικαιολογήσουμε.

 Η ατολμία είναι αποδεδειγμένο ότι οδηγεί μόνο στη διαφθορά, ας εγχυθούμε ότι κάποια μέρα, θα αντιληφθείτε το ρόλο  συγκεκριμένων συνεργατών σας, που ήταν και συνεχίζουν να είναι επαγγελματίες κλακαδόροι . 


Ο ΔΡΑΚΟΣ 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: