Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Κάποτε υπήρχαν και δημοτικές παρατάξεις. Η πραγματικότητα καταστρέφει το παραμάγαζο του καραπάνου-Λύρου




Εσωτερικές, αφανείς διεργασίες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες λαμβάνουν χώρα στους δυο μεγαλύτερους συνδυασμούς του ιερού ραδιομεγάρου, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα ακόμη και την ύπαρξη των ίδιων των συνδυασμών.

Από τη μια ο Λύρος, που θυμήθηκε ότι πιτσιρικάς, ήταν θαυμαστής Μέγα Θεοδόσιου, καταργώντας  στη πράξη κάθε έννοια δημοκρατίας, θεσμού και συλλογικότητας, από την άλλη ο καραπάνος, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει το παραμάγαζο που δημιούργησε με τόσο κόπο.

Έτσι λοιπόν, μετά τις μαζικές αποχωρίσεις από το συνδυασμό του Λύρου, ο οποίος έμεινε με 6-7 συμβούλους, σειρά είχε ο συνδυασμός του καραπάνου, όπου μετά από την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου Μπιλάλη, διενεργήθηκαν εσωτερικές εκλογές, με δικαίωμα ψήφου όλων όσων κέρδισαν έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Σε αυτή τη διαδικασία, κατά την οποία η  δημοκρατία ξεχείλιζε , καλέστηκε  αποκλειστικά ο σκληρός πυρήνας των μπανιερίστας (7-8 άτομα) , ώστε να επιβεβαιώσουν την υποταγή τους στον καραπάνο.

Έτσι για το θεαθήναι, πρόεδρος εκλέχθηκε ο Αγ. Κότσαλος , αφού πρώτα έψαλε τον ακάθιστο ύμνο και προσκύνησε το γνωστό ιερό προκοίλι. 
...

Αμέσως μετά είχαμε την αποχώριση του Δαουτίδη, ο οποίος να υπενθυμίσουμε, ήταν ο άνθρωπος που προίκισε το συνδυασμό του καραπάνου στις δημοτικές εκλογές, με πάνω από το 1/3 του συνόλου των ψήφων. 
Κατόπιν ήταν η σειρά του Μπαλαμπάνη, ο οποίος λέει ότι ανεξαρτητοποιείτε, επειδή είδε το φως το αληθινό. 

Αλήθεια, τι παίζεται τελικά; 
Μήπως οι δυο αποτυχημένοι δήμαρχοι, καραπάνος-Λύρος, μοιράζουν την ξεθωριασμένη τράπουλα, μιας και οι εκλογές πλησιάζουν; 

Πόσο ταραχή άραγε θα τους διακατέχει, ακόμη και στη σκέψη ότι θα χαθεί το παραμάγαζο που εδρεύει στο ραδιομέγαρο; 

Πιστεύουν ακόμη άραγε, ότι ποδοσφαιρίζοντας, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων; 

Μπορεί κύριοι να τα βρήκατε μεταξύ σας, αλλά η ζωή είναι σίφουνας και στο διάβα της συμπαρασέρνει κάθε κενό περιεχομένου αντικείμενο, όπως άλλωστε και σχέδια, ελπίδες, επιδιώξεις , φασισμούς και ψευδαισθήσεις.

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις των πρωταγωνιστών της τελευταίας πράξης του παραμάγαζου.


Ανακοίνωση Δημήτρη Μπαλαμπάνη για την Ανεξαρτητοποίηση του

(Εσύ μεγάλε, δείχνεις να λοξοκοιτάς και μάλιστα από εκείνη τη στιγμή που κάποιος άλλος τα βρήκε με τον Λύρο, για το δεύτερο γύρο των εκλογών) 

 KYPIEΣ KAI KYPIOI, AΓAΠHTOI ΣYNΔHMOTEΣ.

XPEOΣ KAΘE ANΘPΩΠOY ΠOY YΠHPETEI AΠO ΔHMOΣIA ΘEΣH THN ΠPOAIPEΣH TΩN ΠOΛITΩN ΠOY TON TIMHΣAN ME THN ΨHΦO TOYΣ EINAI NA ΛOΓOΔOTEI ΠPΩTA ΣE EKEINOYΣ ΓIA TIΣ ΣYNΘHKEΣ ΠOY TON OΔHΓHΣAN ΣTHN ΛHΨH OΠOIAΣΔHΠOTE AΠOΦAΣHΣ.


EINAI AΛHΘEIA, ΛOIΠON, ΠΩΣ H AΠOΦAΣH ANEΞAPTHTOΠOIHΣHΣ MOY AΠO TO ΣYNΔYAΣMO ΠOY KATA THN ΠPOHΓOYMENH ΘHTEIA TOY ME ANEΔEIΞE -EΣTΩ ΓIA ΛIΓO, EΣTΩ KAI YΠO EKTAKTEΣ ΣYNΘHKEΣ- ΣTH ΘEΣH TOY ΠPOEΔPOY TOY ΔHMOTIKOY ΣYMBOYΛIOY ΔEN YΠHPΞE EYKOΛH. KYPIΩΣ YΠO THN ΠIEΣH THΣ ΣKEΨHΣ ΠΩΣ MΠOPEI NA YΠHPΞE IΣΩΣ KAI ENAΣ AΠO TOYΣ 651 ΨHΦOΦOPOYΣ ΠOY H ΨHΦOΣ TOY HPΘE ΠPΩTIΣTΩΣ ΣTON ΣYNΔYAΣMO KAI ΔEYTEPEYONTΩΣ ΣTO ΠPOΣΩΠO MOY.


AYTO KAΘYΣTEPOYΣE THN ANAKOINΩΣH THΣ AΠOΦAΣHΣ MOY ΠOY ΔE ΣTHPIXΘHKE ΣE TIΠOTE ΠEPIΣΣOTEPO AΠO THN ΠAPATHPHΣH, THN OΠOIA KAI O TEΛEYTAIOΣ ΣYNΔHMOTHΣ MAΣ EKANE ME KATAΠΛHΞH KAI AΠOΓOHTEYΣH, EΔΩ KAI KAIPO. THN ΠANTEΛH KAI EKKΩΦANTIKH AΠOYΣIA ANTIΠOΛITEYΣHΣ ΠOY, OTAN MIΛOYΣE XAMHΛOΦΩNA, AΠNOA KAI KAΘ’YΠOBOΛHN, ΔEN KATAΦEPNE NA ΠEIΣEI ΓIA THN EIΛIKPINH THΣ ΔIAΘEΣH NA BOHΘHΣEI ΣTHN ΠPOOΔO TOY ΔHMOY.

OI ΛOΓOI ΠOΛΛOI KAI EYΔIAKPITOI. MONIMA ΣE ΛOΓO AΠOΛOΓHTIKO, ΣKOPΠIΣMENO ΣE AΛΛEΣ AΠO ΠPIN ΔOΣMENEΣ KAI ΣYMΦΩNHMENEΣ ΘEΣEIΣ, EΔEIXNE AΠOKOMMENH AΠO TA ZHTHMATA ΠOY AΠAΣXOΛOYN TON KAΘENA MAΣ.
H AΦAIPETIKH KAI IΣOΠEΔΩTIKH KATHΓOPIA ΓIA ATOΛMIA KAI EΛΛEIΨH IKANOTHTAΣ AΠENANTI ΣTHN YΦIΣTAMENH ΔHMOTIKH APXH ΔEN APKEI ΓIA NA KANEIΣ ANTIΠOΛITEYΣH.

EΛEIΠE H ANTIΠPOTAΣH KAI KAΘE ΦIΛOTIMH ΠPOΣΠAΘEIA TOY YΠHPEΣIAKOY EΠIKEΦAΛHΣ KOY MΠIΛAΛH, ΔYΣTYXΩΣ, YΠOBAΘMIZOTAN AΠO THN YΠOΨIA ΠΩΣ EINAI KAΘOΔHΓOYMENH, OΠΩΣ KAI H ΠPOΘYMIA TOY ΠPOΣΦATΩΣ ANAΔEIΓMENOY ΣTO TIMONI TOY ΣYNΔYAΣMOY KOY KOTΣAΛOY, H OΠOIA MAΛΛON APΓHΣE KAI ΔEN AΠOΦEYΓEI TIΣ EΠIΦYΛAΞEIΣ ΠOY H APΓOΠOPIA AYTH EΓEIPEI.
H ΠOΛITIKH ZΩH THΣ TOΠIKHΣ AYTOΔIOIKHΣHΣ ΔEN ANTEXEI AΛΛO TO ΔIXAΣTIKO KΛIMA ΠOY EΠIKPATHΣE ΠPOEKΛOΓIKA KAI AΠO TIΣ ΔYO ΠΛEYPEΣ, OΠΩΣ ΔEN ANTEXEI KAI THN KAXYΠOΨIA ΠAΣHΣ ΦYΣEΩΣ ΔIAΠΛOKHΣ KAI IΔIOTEΛEIAΣ.


ΘEΛΩ, AKOMH KI AN EINAI H TEΛEYTAIA MOY ΘHTEIA, NA ΠAPAMEINΩ AYTOΣ ΠOY ΠOΛITEYTHKA EΩΣ TΩPA. ENAΣ AΠΛOΣ ΔHMOTIKOΣ ΣYMBOYΛOΣ ME MONO ΠPOΣON THN KAΘAPH ΠPOΘEΣH NA BOHΘHΣEI TON TOΠO TOY, MAKPIA AΠO ΣYMMAXIEΣ KAI ΣYNENNOHΣEIΣ ΠOY MONO ΣKOΠO EXOYN THN IΣOBIA ANAΔEIΞH ΣE ΘEΣEIΣ EΞOYΣIAΣ.


AΠO TH ΘEΣH TOY ANEΞAPTHTOY, ΠΛEON ΔHMOTIKOY ΣYMBOYΛOY, ΔEΣMEYOMAI NA TO KANΩ ΣTO ΔIAΣTHMA ΠOY ΘA AKOΛOYΘHΣEI ΠAPAMENONTAΣ ΣTO ΠΛAI TOY KAΘENOΣ ΞEXΩPIΣTA.


ME TIMH

ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ


Ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Κώστα Δαουτίδη


(Εσύ ας πρόσεχες, όμως έστω και τώρα δεν είναι αργά) 

Φίλες και φίλοι,

         Είναι χρέος μου πριν υποβάλλω την αίτηση της ανεξαρτητοποίησής μου από τη Δημοτική Παράταξη και νυν Αντιπολίτευση  της Ι.Π. Μεσολογγίου «Δήμος για τα παιδιά μας» να σας ενημερώσω για τις αιτίες που με οδήγησαν και με ανάγκασαν στη λήψη αυτής της απόφασης.

Οι λόγοι της προαναφερθείσας απόφασής μου σχετίζονται με τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου της εν λόγω παράταξης. Ειδικότερα, έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταβατικής προεδρίας του κ. Μιχάλη Μπιλάλη κατόπιν παραιτήσεως του πρώην δημάρχου ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, ο συνδυασμός θα προχωρούσε σε νέα εκλογή προέδρου, όχι πλέον προσωρινού, αλλά <<μόνιμου>> χαρακτήρα με την προοπτική της διεκδίκησης της δημοτικής αρχής, στις προσεχείς εκλογές.

      Το γεγονός αυτό, όπως είναι εύλογο,  απαιτούσε τη σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή όλων των μελών της παράταξης και επομένως μια εκλογική διαδικασία «ανοιχτή» και  καθόλα δημοκρατική, πράγμα που αρχικώς έγινε αποδεκτό και είχε, επισήμως, συμφωνηθεί. Ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα της απόφασης, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μόνο δώδεκα μελών του συνδυασμού, αγνοώντας τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης ( μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Εκλεγμένων και μη Εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων) που με τον προσωπικό τους αγώνα και την συνεισφορά τους, την Α΄ Κυριακή των Εκλογών του 2019, συνέβαλαν στην συγκέντρωση του αξιόλογου ποσοστού του 43,48% για τον συνδυασμό, «Δήμος για τα παιδιά μας». Επιπλέον, να σημειωθεί ότι  στη διαδικασία αυτή της ολιγομελούς εκλογικής ομάδας προτάθηκε ως υποψήφιος, ο κ. Άγγελος Κότσαλος, για τον οποίο, εντούτοις, δεν έχει λήξει ακόμη  η δικαστική περιπέτειά του.

Για τους παραπάνω, λοιπόν, λόγους αισθάνομαι  το προσωπικό και ηθικό χρέος να διαχωρίσω τη θέση μου και πλέον ως ανεξάρτητο μέλος  να συνεχίσω τον αγώνα μου στον Δήμο και στα κοινά, για τα οποία γνωρίζω ότι μόνο με την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών σε αυτά, και σε κάθε περίπτωση, μπορούν οι δημότες μας να ελπίσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. 

Με σεβασμό

Ο Αντιπρόεδρος του Δ. Σ

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Κώστας Δαουτίδης


Δήλωση Αγαθάγγελου Κότσαλου

(Να και ο Αγ. Κότσαλος, από τη θέση της ιερής προεδρίας.
 Αξίζεις περισσότερα, αγαπητέ,  από όσο ένα υποχείριο, πίστεψε επιτέλους στον εαυτό σου) 

Μετά την εκλογή του ο νέος επικεφαλής της Παράταξης μας κος Αγαθάγγελος Κότσαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

   ” Ως νέος επικεφαλής της παράταξης “Δήμος για τα Παιδιά μας” θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, καθώς  και όλα τα  μέλη του συνδυασμού και τους δημότες που επικοινώνησαν μαζί μου για να εκδηλώσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου.   Παραμένω προσηλωμένος στην κεντρική ιδέα του συνδυασμού, στο να παλέψουμε δηλαδή για ένα ισχυρότερο και καλύτερο αναπτυξιακά αλλά και γενικά δήμο που θα δώσει ευκαιρίες στα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο τους, να ανδρωθούν επαγγελματικά και να φτιάξουν τις δικές τους οικογένειες εδώ στον ευλογημένο τούτο τόπο. Όποιες παρεκκλίσεις και από όποιους υπήρξαν στο παρελθόν από αυτή την κεντρική ιδέα δεν με εκφράζουν και δεν έχουν θέση στην προσπάθεια που θα κάνουμε  ως μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, θέση στην οποία μας έταξε ο λαός του Δήμου μας και θεώρησα αδιανόητο να την απεμπολήσουμε, διαλύοντας την παράταξη . Αυτή τη θέση θα τιμήσουμε αναδεικνύοντας θέματα και θέτοντας πάντα προτάσεις  με γνώμονα το καλό του δήμου μας.  Κλείνοντας να αναφέρω  ότι σε όσους τοποθετήθηκαν για το αν θα είμαι επικεφαλής στις ερχόμενες εκλογές έχω να τους συστήσω να μην βιάζονται και να μην οδηγούνται σε συμπεράσματα <<κατά το δοκούν>>. Όλα στον καιρό τους κύριοι. Επίσης να πω για όσους συναδέλφους ανεξαρτητοποιούνται ότι αν το κάνουν για τον προηγούμενο επικεφαλής της παράταξής μας, μάλλον άργησαν. Αν το κάνουν για το νέο επικεφαλής μάλλον βιάστηκαν. Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη παράταξή μας είναι και παραμένει ανοικτή σε όλους όσους σέβονται τις ιδέες και τις αξίες μας, σε όλους όσους επιδιώκουν να συνθέσουν για το καλό του τόπου και όχι να αποσυνθέσουν για το δικό τους συμφέρον.    Καλή αρχή στο νέο μας ξεκίνημα σε όλα τα μέλη του συνδυασμού μας. Καλή αρχή στη νέα, ανοικτή και ειλικρινή σχέση μας με την κοινωνία”.


Ας βάλουμε επιτέλους μυαλό και ας μη ξαναγίνουμε τροφή στα σχέδια κάθε απολίτιστου και αποτυχημένου κομπιναδόρου.

Ο τόπος μας πεθαίνει και κάποιοι κονομάνε ακόμη και από τα κόλλυβα.  


Η ΓΕΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: