Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Απελπισία στο Ισραήλ. Τα άτομα που βρίσκονται θετικοί είναι στο υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας παρά τους εμβολιασμούς





Το Ισραήλ βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο σε αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους

H λέξη απελπισία είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ.

Βy Team

Ενώ οι πολίτες της χώρας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους συμμετέχουν με προθυμία στην φρενήρη εμβολιαστική εκστρατεία που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου πολύ νωρίς σε μία προσπάθεια επανεκλογής του τα κρούσματα διαρκώς ανεβαίνουν και οι θάνατοι αυξάνονται.

Και όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα αυξάνεται και η αμηχανία των κυβερνώντων οι οποίοι αναζητούν μοναδικό καταφύγιο στον εμβολιασμό ενώ μάλλον τα γεγονότα και η έξαρση των κροσμάτων τους διαψεύδουν. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα λοιπόν το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περισσότερα από 10.000 άτομα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.

...

Για την ακρίβεια 11.187 νέα κρούσματα από περίπου 145.000 τεστ που έγιναν.

Περίπου το 7,92% των ατόμων που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί – το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας.

Το Ισραήλ βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο σε αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις.

Οι νεκροί έφτασαν τους 7.086.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων συνδέεται με το αίτημα των υπουργείων Παιδείας και Υγείας των γονέων να κάνουν τεστ COVID στα παιδιά τους στο σπίτι πριν από την έναρξη του σχολικού έτους την Τετάρτη εισάγοντας έτσι τους μαθητές στην εθνική στατιστική βάση δεδομένων του κορωνοϊού. Περίπου οι μισές από τις νέες διαγνώσεις αφορούν σε μαθητές.
Οι δοκιμές αντιγόνου πιθανώς αποκάλυψαν περιπτώσεις ασυμπτωματικής λοίμωξης. Οι γονείς κλήθηκαν να πάρουν τα παιδιά τους στα τοπικά ταμεία υγείας τους για να επαληθεύσουν τα θετικά αποτελέσματα.
Συνολικά, περισσότεροι από 40.000 μαθητές έχουν διαγνωστεί με τον ιό. Επιπλέον, περίπου 57.000 βρίσκονται σε απομόνωση, ανέφερε το υπουργείο Παιδείας.

Πάνω από τα 287 μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού που αναφέρθηκαν ότι μολύνθηκαν την Τετάρτη.

Η χώρα έχει 171 «κόκκινες περιοχές», δηλαδή εκείνες με τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης. Σε εκείνες τις περιοχές, τα μαθήματα λυκείου στα οποία τουλάχιστον το 70% των μαθητών δεν είναι εμβολιασμένα αναγκάζονται να γίνονται μέσω Zoom ή σε υπαίθριους χώρους.

Μεταξύ των κόκκινων περιοχών είναι το Ashdod, το Bat Yam και το Bnei Brak.

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett πραγματοποίησε ειδική ενημέρωση για το TikTok αργά την Τετάρτη, στην οποία είπε στους μαθητές ότι τα εμβόλια λειτουργούν και ότι θα πρέπει να εγκριθούν για νέους ηλικίας μεταξύ έξι και 12 ετών μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
«Το εμβόλιο δεν είναι δηλητηριώδες», είπε ο Μπένετ στους εφήβους. «Το δηλητήριο είναι ο ιός. Το εμβόλιο ενισχύει μόνο το σώμα και τα αντισώματα για την καταπολέμηση του ιού ».
Το ποσοστό αναπαραγωγής ήταν στο 1,09 την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Συνολικά, περισσότεροι από 90.000 μολύνθηκαν με κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.109 που νοσηλεύονται μεταξύ των οποίων 666 σε σοβαρή κατάσταση.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου COVID και περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια είχαν ήδη μια τρίτη δόση σύμφωνα με το υπουργείο.
Η συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια Covid-19 πρόκειται να συνεδριάσει αργά την Πέμπτη για να συζητήσει εάν θα εμβολιαστούν τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό με ένα επιπλέον ενισχυτικό εμβόλιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι αναρρώσαντες κλήθηκαν να λάβουν μόνο μία δόση του εμβολίου μεταξύ τριών και έξι μηνών από την ανάρρωση.

Τώρα, η επιτροπή εξετάζει αν χρειάζονται άλλη δόση, δεδομένου ότι φαίνονται πιο προστατευμένοι από τους ανθρώπους που δέχθηκαν δύο βολές τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά λιγότερο προστατευμένοι από αυτούς που έκαναν έναν τρίτο εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: