Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Παράνομες Προσλύψεις στο δήμο Μεσολογγίου ... Ποιος τις έκανε τελικά ο καραπάνος ή ο Λύρος;









Ακόμη ένα πεδίο συνεργασίας μεταξύ Λύρου και καραπάνου, έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο έλεγχος που διενεργήθηκε από τους επιθεωρητές του ΑΣΕΠ. 

Όπως είχαμε αποκαλύψει, ο καραπάνος τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, έδωσε τα χέρια με το Λύρο, έναντι αδράς αμοιβής, ώστε να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της δημαρχιακής πολυθρόνας.

Πράγματι, ο καραπάνος εξαφανίστηκε από τις δημόσιες συγκεντρώσεις του, με αποκορύφωμα την μη πραγματοποίηση της κεντρικής του ομιλίας στη πολύπαθη πλατεία του Μεσολογγίου, αφήνοντας τις εντυπώσεις, να τις καρπωθεί ο Λύρος, ο οποίος παρότι δεν μπορούσε να διαβάσει το κείμενο που του έγραψαν, αυτοπαρουσιάστηκε ως ο επόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, ελλείψει αντιπάλου. 

Οι θεατρινισμοί του καραπάνου, εκείνες τις μέρες, με τη δήθεν μελαγχολία και απογοήτευση που τον κυρίευσε  ξαφνικά  και χωρίς αιτία, σκόρπησε την απογοήτευση στο επιτελείο του, πράγμα που τους εξανάγκασε να δίνουν μάχη χαρακωμάτων, με αντίπαλο τον ίδιο τον αρχηγό τους... καραπάνο. 

...

Ο μόνος που έτρεχε όλες εκείνες τις μέρες, ήταν ο Δαουτίδης, τον οποίο όμως ο καραπάνος, του πήρε το κεφάλι με συνοπτικές διαδικασίες, στις συναντήσεις που είχαν,  για  ανάδειξη αρχηγού της δημοτικής τους παράταξης.

Με αυτό το τρόπο ο καραπάνος με το Λύρο, θέλουν να κάνουν ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση, ότι το μαγαζί είναι γωνία και κουμάντο κάνουν οι δυο τους.

Αυτή τους η συνεργασία πλαισιώθηκε, με τη συμφωνία που έκαναν μεταξύ τους οι δυο δήθεν αντίπαλοι, για τα άτομα που είχαν προσληφθεί στο δήμο, παραμονές των δημοτικών εκλογών.

Ο καραπάνος τους παραχώρησε στο Λύρο, για να τον ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή, με τη προϋπόθεση ότι δεν θα τους απολύσει .

Ο Λύρος, όχι μόνο δεν τους απέλυσε, αλλά τους ανανέωσε τη σύμβαση, επικαλούμενος μάλιστα τον κορονοϊό  και την ευχέρεια που του έδινε δήθεν, ο νόμος.  

Επιπλέον ο Λύρος έκανε και τις δικές του προσλήψεις και μάλιστα, συγγενικά πρόσωπα αντιδημάρχων, όπως τον γαμπρό του Μασαούτη, ας πούμε, ο οποίος όχι μόνο δεν ήταν δημότης Μεσολογγίου, αλλά έκανε και άλλο επάγγελμα. 

Ακούσατε κάποια καταγγελία, από την παράταξη καραπάνου ή από τον ίδιο τον καραπάνο, ο οποίος αναφώνησε, ως πρωτάρης ερωτύλος, που δεν πιστεύει  ότι τα κατάφερε ... τους γ@μήσαμεεεε!!! όταν απλά κέρδισε μια ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο; Σε αυτή τη περίπτωση, γιατί το τσουτσούνι του καραπάνου, έδειξε αφλογιστία; 

Σε αυτό το στημένο παιχνίδι των δυο φασιστοειδών του ραδιομεγάρου, ήρθε ο έλεγχος των ελεγκτών να τους χαλάσει την σιωπή των αμνών.

 Όσο για το  δημοτικό συμβούλιο , θέλουμε να πιστεύουμε ότι άθελά τους, μπήκαν στο παιχνίδι των δυο, για το ποιος έκανε τελικά τις παράνομες προσλήψεις, ο καραπάνος ή ο Λύρος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανακοίνωση της Συμμαχίας για το Μέλλον, όπου ρίχνει τα βάρη στον Λύρο, αλλά μετά αναιρεί  τη πρώτη ανακοίνωση και μας βεβαιώνει ότι οι παρανομίες έγιναν μόνο επί καραπάνου. Τη δε δημόσια συγνώμη που ζήτησαν, μας ενημερώνουν ότι την οφείλουν μετά τα έγγραφα που τους προσκόμισε ο έγκριτος πλαστογράφος και νομικός σύμβουλος του δήμου, Αθανασίου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του Λύρου. 

Έλεος ρε παιδιά, ποιο εξόφθαλμο δεν γίνεται, σε πάνε αδιάβαστο και σε αυτή τη περίπτωση η συγκεκριμένη παράταξη πιάστηκε πράγματι αδιάβαστη. 

Προς ναυτιλομένους ενημέρωση... ο δήμος έχει συνέχεια και όχι ονοματεπώνυμο, από τη στιγμή που ο ένας προσλαμβάνει και ο επόμενος δεν καταγγέλλει στη δικαιοσύνη ή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς την παρανομία, είναι συνυπεύθυνος και υπόλογος, όχι μόνο στους ψηφοφόρους, αλλά και στην όποια δίωξη ασκηθεί, για το συγκεκριμένο θέμα. 

Τραγικοί θιασώτες, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι από τη μια, αντιμετωπίζουν μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή και από την άλλη δεν τολμούν να αναλάβουν ευθύνες ώστε να καλύψουν  την ανικανότητα και την ανυπαρξία του σημερινού δημάρχου... τουλάχιστον μέχρι να τον παύσουν.

Διαβάστε το ρεπορτάζ που αλιεύσαμε για τις παράνομες προσλήψεις στο δήμου Μεσολογγίου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

=================================

Μη νόμιμη απασχόληση στον Δήμο Μεσολογγίου, διαπίστωσαν επιθεωρητές του ΑΣΕΠ, στο ελεγκτικό έργο του.

Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων 2020, αποτυπώνεται η εξέλιξη των επιθεωρήσεων και σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των οικείων διατάξεων ή γενικά των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας – αμεροληψίας, που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς.

Στο Κέντρο διαπιστώθηκαν μη νόμιμες προσλήψεις και μία μη νόμιμη απασχόληση. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, προβλέφθηκαν μη νομίμως ορισμένα μοριοδοτούμενα κριτήρια ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της αρχής της αμεροληψίας, δεδομένης της συγγενικής σχέσης ορισμένου μέλους του ΔΣ του φορέα και δύο μελών της Επιτροπής Επιλογής με υποψηφίους που προσλήφθηκαν. Για τους λόγους αυτούς προτάθηκε η μη ανανέωση των οικείων συμβάσεων και η αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.

Η δημοτική αρχή δεν άφησε να περάσει αρκετός χρόνος και «έδειξε» την προηγούμενη, τονίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας, με πράξεις της προηγούμενης αρχής δυσφημίζεται, καταγράφει αρνητική εικόνα και κυρίως επαληθεύεται η συστολή κατ’ επανάληψη και για ίδιο πολιτικό όφελος εκμετάλλευση των εργαζομένων – συνδημοτών μας και των αναγκών τους».

Ακόμη, η έκθεση όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «δυστυχώς επιβεβαιώνουν και αναδεικνύουν τον εκτός νόμου και διαδικασίας χειρισμό του κοινωνικά ευαίσθητου ζητήματος προσλήψεων από την πρώην δημοτική αρχή, της παράταξης ‘’Δήμος για παιδιά μας’’».

https://flamis.gr/paranomes-proslipseis-proigoymenon-sto-dimo-mesologgioy/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=paranomes-proslipseis-proigoymenon-sto-dimo-mesologgioy


Ο ΔΡΑΚΟΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοστατούσε μια διευθύντρια κολλητή του Καραπάνου διορίζοντας το γιο της