Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Νέο σχήμα στο ιερό ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου . Γελάει όλος ο δήμος






Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι η μάνα το ζηλεύει.

Τα μάτια η πείνα εμαύρισε στα μάτια η μάνα μνέει
στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει.

“Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω εγώ στο χέρι;
Οπού ‘σύ μου ‘γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει”.


Νέο σχήμα στη δημοτική αρχή του ιερού δήμου όπου κανένας δημότης δεν έχει να πει κάποιο καλό ή κακό λόγο, γιατί πολύ απλά τον αφήνει αδιάφορο.
Βέβαια αυτή την αδιαφορία, ο Αγαρινός το ξέρει ότι υπάρχει και κοιτάζει να την εκμεταλλευτεί όχι για να βγει μπροστά ώστε να κάνει κάτι καλό, αλλά ούτε και να για να κερδίσει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Θα την εκμεταλλευτεί για εσωτερική κατανάλωση, για αυτοπαραγωγή όπως λένε και οι επενδυτές στην ενέργεια. 

Είναι το σχήμα που θα  δώσει στον Αγαρινό Λύρο, τη δυνατότητα να μην του σταθεί κανείς εμπόδιο εντός της δημαρχίας, μέχρι το τέλος της θητείας του και βέβαια για να βολέψει τους συνέταιρους από την εγκληματική οργάνωση, που δικάζεται αυτές τις μέρες  στο Αγρίνιο  και την επερχόμενη δίωξη για ενθυλάκωση εκατομμυρίων από τα φωτοβολταϊκά του κάμπου της Κατοχής.
...


Σας είχαμε πει, ότι είναι αρκετοί αυτοί που είδαν το φωτοβολταϊκό φως, το αληθινόν...  και υποτίθεται ότι αποχώρισαν από το δημοτικό σχήμα μπανιέρα, για να προσχωρήσουν στο σχήμα του Λύρου.

Ο Λύρος δεν τους επιβραβεύει απλά με μια έμμισθη θέση, αλλά βρίσκετε και σε πλήρη συνεργασία με τον Καραπάνο ή κλασομπανιέρα, ώστε να βολευτούν οι δικοί του για να μείνουν πιστοί στις δύσκολες ώρες που θα ακολουθήσουν για τα δυο συνεταιράκια. 

Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Μελαχρή, κάπου ανάμεσα στη προετοιμασία και το ζύμωμα του κιμά για κεφτεδάκια γεμιστά και... πιάσε μια κρύα Άμστελ, θα καταφέρει να οργανώσει ή να εποπτεύσει κάποιο έργο στον ανύπαρκτο και κακοποιημένο δήμο μας. 

Είναι βέβαιο ότι ο Παλιούρας, παρότι έχει οικολογικό επώνυμο, θα καταφέρει κάτι με το πράσινο του δήμου.

Άλλο τόσο είναι βέβαιο ότι ο Τρούπος, παρότι τρούπωσε στον δημοτική αρχή Λύρου, θα καταφέρει το παραμικρό.
Ίσως η ευθύνη που ανάλαβε επί των κοιμητηρίων, να είναι συμβολικό και άκρως αποκαλυπτικό των ικανοτήτων του.

Όσο για το Μήτσο το Μπαλαμπάνη, τι να πει κανείς !!!
Είναι ο άνθρωπος που έπινε νερό από το λάστιχο στη πλατεία του Αιτωλικού, σε εκείνο το αμίμητο σόου Κλασομπανιέρα, ώστε να πείσει τους Αιτωλικιώτες ότι το νερό είναι καθαρό. 

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο εκπρόσωπος του λαού, αυτός ο δημογέροντας για κάποιο λόγο, κατάλαβε ότι ο Λύρος είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να πάει το δήμο μας μπροστά και μεταπήδησε από τον ένα συνδυασμό στον άλλο.
Το δε  άλμα αυτό ήταν τόσο μεγάλο, που έφτασε μέχρι το τελευταίο στρέμμα του δημοτικού διαμερίσματος της Κατοχής. 

Βρε Κωστάκη, τι τα θες όλα αυτά; 
Κάτσε να λύσεις πρώτα το πρόβλημα της εγκληματικής οργάνωσης με το φίλο και συνοδοιπόρο Καραπάνο και άσε τα νέα σχήματα για άλλα παιδάκια, ας πούμε εξυπνότερα από εσένα. 

Τι ώρα είναι αύριο η δίκη είπαμε ; 
Όχι ότι θα παραβρεθείς εσύ, αλλά για να παραβρεθεί τουλάχιστον το νέο δημοτικό σου σχήμα και να δει με τα μάτια του σε τι περιπέτεια μπαίνουν και τι περιμένει κάποιους από αυτούς με την κοινοπραξία σας των φωτοβολταϊκων του κάμπου. 

Είστε ότι χειρότερο έχει περάσει από τον καιρό του Κιουταχή και σύντομα θα λάβετε από τους δημότες, αυτό που σας αξίζει. 


Ο ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια: