Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Το μεγαλύτερο πλοίο που θα κατασκευαστεί θα έχει σχήμα χελώνας! Πώς θα μοιάζει η "πλωτή πόλη" του Παγγαίου; (εικόνες)





Το μεγαλύτερο σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ θα έχει σχήμα χελώνας και θα ονομάζεται Παγγαίος, από το όνομα Παγγαία, την υπερήπειρο που υπήρχε στη Γη πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια. Το κόστος του superyacht που θα μοιάζει με πλωτή πόλη θα είναι 8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία που δημιούργησε το έργο, Lazzarini, όπως αναφέρει το CNN .

 

Η πλωτή κατασκευή θα έχει μήκος 550 μέτρα και πλάτος 610 μέτρα. Θα είναι μια πλήρης «πλωτή πόλη», σύμφωνα με τον Lazzarini, με χώρο για ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, πάρκα και ακόμη και λιμάνια για μικρότερα πλοία και αεροπλάνα που θα φέρνουν επισκέπτες. Χωρισμένος σε γειτονιές σαν πραγματική πόλη, ο Παγγαίος έχει ένα λιμάνι και μια κεντρική πλατεία, γύρω από την οποία είναι χτισμένα άλλα κτίρια. Μια περιοχή «ανώτερου κελύφους», που περιβάλλεται από κήπους, θα χρησίμευε ως χώρος προσγείωσης αεροσκαφών. Κάτω από τον χώρο διαβίωσης θα υπήρχαν 30.000 «κελιά» που θα κρατούσαν τη δομή στην επιφάνεια. Το υπόγειο θα ήταν ατσάλι.

...

Η οροφή θα έχει ηλιακούς συλλέκτες για να τροφοδοτεί το γιοτ. Θα απαιτούσε και ειδικό χώρο για την κατασκευή του Παγγαίου, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει. Οι αρχιτέκτονες λένε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να είναι ο τόπος κατασκευής. Περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο θάλασσας θα χρειαζόταν εκβάθυνση και θα χρειαζόταν ένα κυκλικό φράγμα πριν ξεκινήσει η κατασκευή. Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι ο χώρος στο λιμάνι King Abdullah θα ήταν η ιδανική τοποθεσία. Ο Lazzarini ελπίζει ότι η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2033 και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί μετά από άλλα οκτώ χρόνια. Αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρουν αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν το έργο.








https://www.pentapostagma.gr/epistimi/tehnologia/7132398_megalytero-ploio-poy-tha-kataskeyastei-tha-ehei-shima-helonas-pos-tha

Δεν υπάρχουν σχόλια: