Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κυνηγοί «άνοιξαν πυρ» στον Πόρο Αιτωλικού και σκότωσαν πτηνό που ζούσε στο Λιμανάκι (Photos)


Αγανακτισμένοι και θυμωμένοι είναι οι κάτοικοι του Αιτωλικού μετά από την «επιδρομή» κυνηγών στην περιοχή του Πόρου για να κυνηγήσουν αγριόπαπιες παρόλο που πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή.

...

Πολλοί κάτοικοι και οι εθελοντές του Αιτωλικού ακούγοντας τους πυροβολισμούς που έπεφταν βροχή ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές και το Δασαρχείο ενώ ενημέρωσαν και τον Δήμο αφού πολλά πτηνά έπεσαν θύματα των κυνηγών. Το χειρότερο όμως είναι ότι πυροβολήθηκαν και πτηνά που ζουν στο λιμανάκι και τα οποία έχουν αγοραστεί με χρήματα των εθελοντών και των πολιτών αφού αποτελούν σπάνια είδη. Ένα εξ αυτών και συγκεκριμένα μια κοκκινόχηνα, ξεβράστηκε στην παραλία καθώς όπως υποθέτουν οι εθελοντές τραυματίστηκε από τους κυνηγούς, δεδομένου ότι ήταν εμφανή τα τραύματα πυροβολισμών.

Να σημειωθεί ότι επειδή το λιμανάκι είναι κοντά στην περιοχή του Πόρου τα πτηνά μετακινούνται και φθάνουν ως εκεί για αναζήτηση τροφής. Και δεν ήταν μόνο ότι θανατώθηκαν πολλά πτηνά, αλλά ότι και εκείνα που βρίσκονταν στο λιμανάκι και την γύρω περιοχή έφυγαν φοβισμένα από τους πυροβολισμούς. Όπως εκτιμούν οι εθελοντές θα επιστρέψουν όμως η ζημιά έγινε.

Οι αρμόδιες Αρχές και Φορείς πλέον θα περιπολούν συνεχώς στην περιοχή για την αποφυγή παρόμοιων ενεργειών από λαθροθήρες.

Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση αφού το λιμανάκι έχει φθάσει στην σημερινή του μορφή και είναι πόλος έλξης, με πολύ κόπο και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Οι επίδοξοι λαθροθήρες πρέπει πλέον να το ξανασκεφτούν να πάνε σε αυτή την περιοχή για να κυνηγήσουν, αφενός επειδή θα πέσουν στα χέρια των Αρχών και αφετέρου διότι πρέπει να δείξουν ευαισθησία και να στηρίξουν και οι ίδιοι την προσπάθεια που γίνεται στο Αιτωλικό από ανθρώπους που διαθέτουν χρόνο και χρήμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά σχολεία επισκέπτονται το λιμανάκι και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πράγματα που πιθανά να μην είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν αν δεν υπήρχε το Λιμανάκι του Αιτωλικού.


https://www.agriniotimes.gr/kynigoi-anoixan-pyr-poro-aitolikou-skotosan-ptino-zouse-limanaki-photos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: