Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Schist Disk – Μυστηριώδες κομμάτι εξελιγμένης τεχνολογίας θα μπορούσε να ξαναγράψει την ιστορία – Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι με τι έχουν να κάνουν





Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι με τι είδους εξαιρετικό αντικείμενο έχουν να κάνουν.

Αυτό το περίεργο αντικείμενο που δημιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια φαίνεται να είναι μέρος ενός στοιχείου ενός αρχαίου άγνωστου προηγμένου μηχανισμού. Τον Ιανουάριο του 1936, ένας παράξενος δίσκος ανακαλύφθηκε στην άκρη του οροπεδίου της Βόρειας Σακκάρα, περίπου 1,7 χλμ. βόρεια της πυραμίδας του βήματος Djoser στην Αίγυπτο.

...

Το μυστηριώδες προϊστορικό τεχνούργημα που πολλοί θεωρούσαν συσκευή κατασκευάστηκε στον τάφο του πρίγκιπα Σαμπού («Mastaba of Sabu» – περ. 3100-3000 π.Χ.) από τον διάσημο Βρετανό Αιγυπτιολόγο Walter Bryan Emery (1902-1971).

Ο Sabu ήταν γιος του Φαραώ Aneddzhiba (πέμπτος ηγεμόνας της Πρώτης Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου) και ανώτατου αξιωματούχου ή διαχειριστή μιας πόλης ή επαρχίας που πιθανώς ονομαζόταν «Αστέρι της οικογένειας του Horus.

Ο Δίσκος Σχιστός παραμένει ένα ανεξήγητο μυστήριο. Πίστωση: Μουσείο Καΐρου

Ο ταφικός θάλαμος δεν είχε σκάλα και η ανωδομή του ήταν πλήρως γεμάτη με άμμο και λίθινα αγγεία, πυριτόλιθους, βέλη, λίγα χάλκινα εργαλεία και το πιο ενδιαφέρον σχιστολιθικό κύπελλο σε θραύσματα.

Η αποκαλυφθείσα συσκευή του δίσκου Schist έχει διάμετρο περίπου 61 cm (24 ίντσες), πάχος ενός cm και 10,6 cm (4,2 ίντσες) στο κέντρο.

Κατασκευάστηκε με άγνωστα μέσα από αυτό το πολύ εύθραυστο και λεπτό υλικό που απαιτούσε πολύ κουραστικό σκάλισμα – η παραγωγή θα μπερδέψει πολλούς τεχνίτες ακόμη και σήμερα.

Τώρα προκύπτουν πολλά σημαντικά ερωτήματα.

Ποια ήταν η αρχική λειτουργία της συσκευής;
Οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι το αντικείμενο είναι τροχός επειδή ο τροχός εμφανίστηκε στην Αίγυπτο το 1500 π.Χ., κατά τη διάρκεια της 18ης Δυναστείας.

Εάν ο Δίσκος Σχιστός είναι τροχός, αυτό θα σήμαινε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν γνώση του τροχού περίπου το 3000 π.Χ. κατά την εποχή της πρώτης Δυναστείας! Αυτό θα απαιτούσε από τους Αιγυπτιολόγους να ξαναγράψουν κάποια βιβλία ιστορίας.

Εάν ο δίσκος σχιστόλιθου δεν είναι τροχός ούτε έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τον τροχό, τι είναι;

Ο δίσκος έχει πολύπλοκη δομή. Πίστωση: Μουσείο Καΐρου

Μερικοί επιστήμονες προτείνουν ότι η εύθραυστη φύση ενός τόσο περίπλοκα λαξευμένου πέτρινου αντικειμένου περιορίζει σημαντικά την πρακτική χρήση και υποδηλώνει μια καθαρά διακοσμητική λειτουργία, θρησκευτικούς ή άλλους τέτοιους τελετουργικούς σκοπούς.

Φυσικά, κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό το θέμα εξυπηρετούσε έναν άλλο σκοπό, μόνο και μόνο για να μπορέσει να οδηγήσει μια λάμπα λαδιού.

Ωστόσο, οι επικριτές αυτής της θεωρίας υποστηρίζουν ότι η τελετουργική λάμπα με τις τρεις λεπίδες δεν είναι σχεδόν εφικτή λόγω του σχήματος και της καμπυλότητας των πετάλων της, η οποία φαίνεται να υποδηλώνει μια λειτουργία, όχι απλώς διακόσμηση.

Είχαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τεχνολογία πολύ πέρα ​​από την τρέχουσα;
Μια επιλογή είναι ακόμη πιο δύσκολη, δηλαδή ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιο είδος άγνωστης προηγμένης αρχαίας τεχνολογίας. Είναι δυνατόν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι να είχαν τεχνολογία πολύ πέρα ​​από την τρέχουσα;

Ο αιγυπτιολόγος Cyril Aldred κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιήθηκε ή τι αντιπροσώπευε το αντικείμενο, το σχέδιό του ήταν, χωρίς αμφιβολία, αντίγραφο ενός προηγούμενου, πολύ παλαιότερου μεταλλικού αντικειμένου.

Γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μπήκαν στον κόπο να σχεδιάσουν ένα αντικείμενο με τόσο πολύπλοκη δομή πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια;

Πώς θα μπορούσε μια κουλτούρα που συνήθως χρησιμοποιούσε σμίλες για τη διαμόρφωση του βράχου να έχει κατακτήσει μια τεχνική για να δουλέψει ένα τόσο λεπτό υλικό σε αυτό το εξαιρετικό επίπεδο;

Ένα από τα πιο μυστηριώδη αρχαία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο. Πίστωση: Μουσείο Καΐρου

Γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι επένδυαν τον χρόνο και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία αυτού του αντικειμένου, εκτός εάν εξυπηρετούσε έναν πολύ σημαντικό, συγκεκριμένο σκοπό;

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του δίσκου Schist συνεχίζει να μπερδεύει όλους όσους τον έχουν δει. Οι αιγυπτιολόγοι προσφέρουν διάφορες θεωρίες προσπαθώντας να εξηγήσουν σε τι χρησιμεύει ο δίσκος, αλλά προς το παρόν, κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει την πολύπλοκη δομή του αντικειμένου. Προφανώς, ο Δίσκος Σχιστός είναι ένα αντικείμενο που έπαιξε σημαντικό ρόλο πριν από 5.000 χρόνια.

Αναμφίβολα, αυτό το ιδιόμορφο αντικείμενο αποτελεί ένα από τα πιο περίπλοκα αιγυπτιακά και αρχαία μυστήρια και έχουμε μείνει με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Ο Δίσκος Σχιστός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μουσείο του Καΐρου.


https://mystery.autodailyz.com/schist-disk-mysterious-piece-of-sophisticated-technology-could-rewrite-history-scientists-are-not-sure-what-they-are-dealing-with/?fbclid=IwAR0ItXSAIoA_f83CSeMWXx4MxEpaKQeJ5gHCM-Qt6nzv2wfrtTCqLl4AhjI

Δεν υπάρχουν σχόλια: