Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Γιορτές ΝΤΟΛΜΑ 2023






Οι νεκροί μπορούν να περιμένουν

Με αυτό το σύνθημα πορευτήκαμε φέτος με τις γιορτές Ντολμά και κάπως έτσι τιμήσαμε τους νεκρούς μας.

Δυστυχώς για τον επέτειο της θυσίας των προγόνων μας, το μνημόσυνο συνέπεσε με Τσικνοπέμπτη, Καρνάβαλο και καθαρή Δευτέρα, οπότε κάποιοι θα ‘πρεπε να αποφασίσουν τι απ’ όλα αυτά θα τιμούσαμε σε πρώτη γραμμή.

Λογικό λοιπόν ήταν μιας και ο Λιακατάς την είχε κάνει την κουτουράδα του, να θυσιαστεί για εμάς μαζί με τους συντρόφους του, σε μια κάπως όχι τόσο εύκολη ημερομηνία, να υποστεί τις συνέπειες.

...

Εξάλλου ήταν έκδηλη η ανησυχία  ότι οι ορδές των επισκεπτών θα μπέρδευαν τη λιτανεία με τις παραδοσιακές στολές, με το καρναβάλι της Πάτρας και των γειτονικών περιοχών.

Γι’ αυτό και η ηγεσία του τόπου μας αποφάσισε να μεταθέσει την θυσία για μετά το κάψιμο του Καρνάβαλου, εξάλλου όπως λένε και οι ίδιοι , όλα γίνονται για την εμπορική κίνηση και τίποτα παραπάνω.

Άντε και για να  ανέβουν στο βάθρο οι σύζυγοι των τοπικών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι και έγινε, η γιορτές Ντολμά και άλλων εδεσμάτων μεταφέρθηκαν για τις 4 και 5 Μαρτίου .

Έλα όμως που στο ενδιάμεσο είχαμε και το τραγικό δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και μάλιστα στη πλειοψηφία τους φοιτητές!!!

Τι και αν το επίσημο Ελληνικό κράτος κήρυξε τριήμερο πένθος !!!

Τι και αν όλη η Ελλάδα μαζί με όλο το πλανήτη θρηνούσε το τραγικό χαμό αυτών των παιδιών!!!

Στο πλανήτη του ιερού ραδιομεγάρου Μεσολογγίου, η  μεγαλειοτάτη πρόσταξε τον χαζοΚώστα και ο χαζοΚώστας τους υποτακτικούς του, να γίνουν οι γιορτές, γιατί μάλλον δεν θα το ξαναδεί το βάθρο στο κεντρικό του Αιτωλικού.

Ήταν μια θλιβερή  εικόνα, ήταν η κατάντια μιας κοινωνίας που παραπαίει, ήταν η αλαζονεία της εξουσίας  που προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να κρατηθεί στην εξουσία και να αποκτήσει οντότητα η αποκρουστική της ανυπαρξία .

Ένα μπράβο για τα παιδιά που συμμετείχαν με δικά τους έξοδα και με κάθε κόστος, κόντρα ακόμη και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνες τις δυο μέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι η μάχη του Ντολμά δεν έγινε την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη , αλλά στις 26 Φλεβάρη.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μέχρι σήμερα, η μάχη του Ντολμά δεν είναι μέχρι σήμερα επίσημη γιορτή του Αιτωλικού .

Και του χρόνου με Υγεία  


Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: