Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Κάποια πραγματικά τρομακτικά στοιχεία, για την αγορά εργασίας της Αμερικής

Είναι ένα άρθρο το οποίο αποκαλύπτει το νέο κόσμο, την νέα πραγματικότητα που έχει αναλάβει ο ΓΑΠ και της Μαργαρίτας, να φέρει στην Ελλάδα.

Όταν οι αριθμοί ευημερούν, διαβάστε τι γίνετε με τους ανθρώπους.

Ένα ερώτημα όμως πλανάτε σε όλους μας, το οποίο μένει στα χείλη μας και δεν τολμά να βγει.

Αν όλα τα κράτη της υφηλίου χρωστάνε και η οικονομία τους πάει από το κακό στο χειρότερο, ο καθημερινός πλούτος που παράγεται σε κάθε γωνιά της γης, που πάει; Ποιος τον εισπράττει; Ποιο είναι το ονοματεπώνυμο του δανειστή μας;

Μ.Ε.Π
------------------------------------------------------------------------------------------
Αν κάποιος έλεγε πριν από δέκα χρόνια, ότι το 2011 πάνω από 43 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ζούσαν με κουπόνια τροφίμων, σχεδόν κανείς θα τον πίστευε.
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που έχει συμβεί στην Αμερική. Κάποτε αποτελούσε τη μεγαλύτερη οικονομική μηχανή στην ιστορία του κόσμου, αλλά τώρα είναι κυριολεκτικά έτοιμη να αποσυναρμολογηθεί, κομμάτι κομμάτι. Η φτώχεια που παρατηρείται σήμερα αναμένεται γίνει ακόμη χειρότερη, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να συρρικνώνεται . Δείτε κάποια πραγματικά τρομακτικά στοιχεία, για την αγορά εργασίας της Αμερικής via endoftheamericandream: # 1 Μόνο το 47 τοις εκατό των Αμερικάνων σε εργάσιμη ηλικία, έχουν μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης .

# 2 Ένας στους έξι ηλικιωμένους Αμερικανούς , ζει σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.

# 3 Στην Αμερική σήμερα, 8,9 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται με μειωμένο ωράριο απασχόλησης, για «οικονομικούς λόγους».

# 4 Κατά το τελευταίο σχολικό έτος, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των παιδιών σχολικής ηλικίας στην πολιτεία του Ιλινόις, προερχόταν από οικογένειες οι οποίες θεωρούνται «χαμηλού εισοδήματος».

# 5 Το 2010, περισσότεροι Αμερικανοί από κάθε άλλη φορά, ζούσαν κάτω από το επίσημο ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας.

# 6 Ο αριθμός των καθαρών θέσεων εργασίας που έχει δημιουργήσει η αμερικανική οικονομία κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ήταν μικρότερη από κάθε άλλη δεκαετία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο .

# 7 Το Bureau of Labor Statistics αρχικά είχε προβλέψει, ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα δημιουργήσει περίπου 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κατά τη δεκαετία 2000, αλλά αποδεικνύεται ότι η αμερικανική οικονομία παρήγαγε μόνο περίπου 7 εκατ. θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

# 8 108,6 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι ή θεωρείται ότι δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό».

# 9 Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σήμερα 10 τοις εκατό λιγότερες θέσεις εργασίας για τη μεσαία τάξη, από ό, τι ακριβώς δέκα χρόνια πριν.

# 10 Ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν αποθαρρυνθεί και έχουν σταματήσει εντελώς την αναζήτηση εργασίας, ανέρχεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών .

# 11 Το 1970, το 25 τοις εκατό του συνόλου των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν θέσεις εργασίας στο κατασκευαστικό τομέα. Σήμερα, μόνο το 9 τοις εκατό των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες , ανήκουν σε αυτό το τομέα.

# 12 Σύμφωνα με τα στοιχεία Δημάρχων, οι επισκέψεις σε συσσίτια αυξήθηκαν 24 τοις εκατό κατά το παρελθόν έτος.

# 13 Περίπου 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων στις ΗΠΑ, είναι τώρα τουλάχιστον δύο μήνες πίσω στις πληρωμές των υποθηκών τους.

# 14 Ο αριθμός των Αμερικανών που κήρυξαν πτώχευση, αυξήθηκε ακόμη 9 τοις εκατό το 2010.

# 15 Το 2009, το σύνολο των μισθών μειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

# 16 Ο αριθμός των αμερικανικών οικογενειών που άφησαν τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους, έθεσε ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών για το 2010.

# 17 Πριν από δέκα χρόνια, το ποσοστό απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου 64%. Από τότε έχει συνεχή πτωτική πορεία και ήδη το ποσοστό απασχόλησης είναι περίπου στο 58%. Αλλά που πήγαν όλες αυτές οι θέσεις εργασίας ;

Δείτε σχετικά : Ένα "τρομακτικό" γράφημα +1 για την αγορά εργασίας της Αμερικής


http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: