Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Όταν κινδυνεύει ο κώλος τους, παίζουν το χαρτί του πατριωτισμού και μεταμφιέζονται σε πατριώτες...






Ξαφνικά όλοι έγιναν πατριώτες
Από το "Πιτσιρίκος"

Με μεγάλη καθυστέρηση απάντησε η κυβέρνηση στα όσα είπαν τα μέλη της Τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις και την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας. Η απάντηση της κυβέρνησης στην Τρόικα δόθηκε στις 2 τα ξημερώματα. Είναι λογικό – οι πουτάνες έχουν περίεργο ωράριο.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε «Δεν ζητήσαμε από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας». Μάλιστα –δηλαδή η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, ακολουθεί τις εντολές τους, αλλά –κατά τ’ άλλα- δεν ζήτησε από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας.
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «Τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν». Δεν βλέπω ούτε έναν...αξιοπρεπή άνθρωπο σε αυτήν την κυβέρνηση – μόνο λαμόγια βλέπω. Τα όρια της αξιοπρέπειάς τους πρέπει να είναι πολύ χαλαρά και ευμετάβλητα. Σφεντόνα την έχουν κάνει την αξιοπρέπεια.
Το πιο ωραίο απ’ όλα αυτά που είπε μέσα στην άγρια νύχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν πως «εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό». Όπα, ρε μεγάλε! Δηλαδή, ο ελληνικός λαός σας ζήτησε να προσφύγετε στο ΔΝΤ; Ο ελληνικός λαός σας ζήτησε να κάνετε όλα αυτά τα τέρατα που έχετε κάνει μέσα σε λίγους μήνες; Όχι, δεν τον ρωτήσατε ποτέ. Εσείς γίνατε κυβέρνηση με τις ψήφους του 30% του εκλογικού σώματος και με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν».
Μετά την «οργισμένη» αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου –που καθυστέρησε μισή μέρα- ακολούθησε και η «οργισμένη» αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο τον Ντομινίκ Στρος Καν και τον Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους ξέχεσε πατόκορφα. Ακόμα τρέμουν οι άνθρωποι.
Τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση δεν υπάρχει –υπάρχει μόνο μέσα στα στούντιο των καθεστωτικών ΜΜΕ-, οπότε πρέπει να της δοθεί μια πατριωτική διάσταση. Ότι δηλαδή όλα αυτά τα αίσχη που κάνουν τα κάνουν για την πατρίδα. Ήρθε και η ανατροπή Μουμπάρακ προχτές και χεστήκανε πάνω τους ο Παπανδρέου, η παρέα του και η Μαφία μεγαλοεπιχειρηματιών και καναλαρχών που τους στηρίζει.
Βέβαια, οι δηλώσεις των μελών της Τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας έδωσαν τη δυνατότητα σε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση, να δείξουν πόσο αγαπούν την Ελλάδα και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.
Όπως καταλαβαίνετε -από την ξαφνική μεγάλη αγάπη για την πατρίδα- πάμε για εκλογές . Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και χρειάζεται «νομιμοποίηση» και «πατριωτισμό» για να συνεχίσει. Όλα τα μαγαζάκια είναι ανοιχτά και έτοιμα. Οι πελάτες;
(Έγραψα σε προηγούμενο κείμενο –εδώ- τη φράση του Samuel Johnson «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων». Επειδή έχω λάβει μερικά μέιλ από αναγνώστες που μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτή η φράση, να εξηγήσω τι θέλει να πει ο …ποιητής. Ο ποιητής λοιπόν δεν εννοεί πως οι πατριώτες είναι παλιάνθρωποι – εννοεί πως οι παλιάνθρωποι, όταν βλέπουν τα δύσκολα και κινδυνεύει ο κώλος τους, παίζουν το χαρτί του πατριωτισμού και μεταμφιέζονται σε πατριώτες, με την ελπίδα πως θα σωθούν. Παλιό κόλπο και παγκόσμιο.)


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/02/blog-post_6838.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: