Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τρεχάτε γαλανο-φραγκουλοποδαράκια μου.

Δίκη σήμερα για το αχτύπητο δίδυμο δοσίλογων, γαλάνη – φραγκούλη, είναι το δικαστήριο για τις παράνομες προσλήψεις του Δήμου Αιτωλικού της προηγούμενης θητείας τους.
Μαζί τους δικάζονται και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι όμως έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και λένε ότι όποια απόφαση πάρθηκε, ήταν μονομερή απόφαση του δημάρχου. Όσο για τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου στα οποία φαίνετε ότι το θέμα έχει συζητηθεί στο ΔΣ και έχουν παρθεί ομόφωνες αποφάσεις, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι λένε ότι αυτό είναι θέμα πλαστογραφίας και αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη.
Η αλήθεια είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν άδικο. Πάμπολλες είναι οι αποφάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου,οι οποίες μάλιστα είναι και ομόφωνα ψηφισμένες από τους συμβούλους, χωρίς οι ίδιοι να ξέρουν τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δημοτικά συμβούλια γινόντουσαν κάθε τρείς μήνες και όσα γινόντουσαν είχαν σαν θέμα, οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που απασχολούσαν την πόλη.
Το δικαστήριο είχε πάρει αναβολή κάμποσες φορές και παραλίγο να γίνει το ίδιο πριν λίγες μέρες. Απώτερος σκοπός, ΄΄ η παραγραφή του αδικήματος ΄΄.
Έλα όμως που είχαμε την ανατροπή της ανατροπής !
Αυτή τη φορά είχαμε την καινοτομία από μέρους της βασούλας η οποία διόρισε δικό της δικηγόρο στην υπόθεση ώστε να την υπερασπιστεί. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι το σχέδιο του γαλάνη: να πούμε, ότι κάναμε, το κάναμε όλοι μαζί με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου και για να βρούνε δουλειά κάποια άτομα που το είχαν ανάγκη, πάει περίπατο.
Όταν πληροφορήθηκε ο γαλάνης - φραγκούλης αυτή την εξέλιξη, επισκέφτηκαν το δικηγόρο των δημοτικών συμβούλων και του ζητήσανε να υπερασπιστεί και αυτούς. Τον προέτρεψαν μάλιστα να μην παραστεί στη δίκη διότι θα πάρει αναβολή, για κάποιους λόγους που ούτε εμείς γνωρίζουμε. Έτσι και έγινε, ο δικηγόρος δεν παρουσιάστηκε και η δίκη πήγαινε για αναβολή – παραγραφή. Τότε οι σύμβουλοι απαίτησαν να δικαστούν μόνο αυτοί. Αυτό θα σήμαινε και ταυτόχρονη δίκη για τους δοσίλογους.
Σε αυτή την δυσμενή εξέλιξη το δίδυμο γαλάνη – φραγκούλη βρήκε άλλο δικηγόρο, ο οποίος το μόνο που κατάφερε να κερδίσει, ήταν η κράτηση της δίκης για σήμερα.
Πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι θα πέσουν και άλλα χαρτιά τα οποία θα καίνε τον γαλάνη – φραγκούλη. Η συναινετική παρωδία, του όλοι μαζί είμαστε και άντε να φάμε από 1 μήνα φυλάκιση, πάει περίπατο.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο αλαζόνας γαλάνης χάνει τη δημαρχιακή σύνταξη και οι ποινές, από τις καταδικαστικές αποφάσεις, αρχίζουν να μαζεύονται επικίνδυνα πάνω από το κεφάλι του.
Αναμένουμε στο ακουστικό μας, το μεσημέρι θα έχουμε ανταπόκριση από Πάτρα.

Η ΓΛΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: