Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ε! ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ

Ναι,ναι, ξέρω εγώ τι λέω. Μιλάω βέβαια για τους συναδέλφους μου συντάκτες του etolikomep. Δεν ερχόταν μέχρι τώρα η βεζυροπούλα, την κράζανε, δεν έρχεται, δεν κάνει κλπ. Άρχισε να έρχεται, την ξανακράζουν, κοιτάξτε την, φοβήθηκε, τρέμει, πέρδεται μέντες, πάλι κλπ. Ε! τι να κάνει η τσούπα τελικά, να έρχεται η να μην έρχεται; Αποφασίστε!! Τέλος πάντων δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο μαζί τους, γιατί δεν ξέρουνε τι θέλουνε.
Θα σας γράψω τι νέα έχω.

Διαβάζω ο τυφλός μια αφίσα για μια κοπή πίτας δυο συλλόγων το Σάββατο. Σκέφτομαι: εδώ, δεν μπορεί θα πάει κι ο δήμαρχος θα τον έχουνε καλέσει. Την στήνω από τις εφτά στο απέναντι πεζοδρόμιο, αθέατος και κόβω κίνηση. (Στην αρχή δεν την καλοέκοβα γιατί δεν ήταν τροχισμένο το μαχαίρι και έτσι αναγκάστηκα να το αλλάξω). Μετά την αλλαγή τι βλέπουν τα τυφλά ματάκια μου; Σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του τόπου, να εισβάλλει μες' την τρελή χαρά (μπιτ αναίσθητοι;) με αέρα εξουσίας (ξέρετε, ένα ύφος ήρθαμε και κάντε στη μπάντα, για να μην περιγράψω ακριβώς το ύφος, και μας πιάσει ο νόμος περί ασέμνων) στο κοσμικό κέντρο "Η πιτσαρία". Και ποιός δεν ήταν, Χαλίφης - δήμαρχος, βεζυροπούλα - πρόεδρος, βεζίρης - περσινά ξινά σταφύλια νέος αντιδήμαρχος της πόλης, θέλω να γίνω Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη; όχι γιατί δεν είμαι κορόιδο, άστον αυτόν εκεί που είναι καλά τον κουμαντάρω κι απ' την καβάντζα μου, (μεγάλος τίτλος ε;), άλλος αντιδήμαρχος, γράψτε κάτι και για μένα ρε παιδιά σας παρακαλώ, γιατί θα νομίζουν ότι είμαι εγώ που τα γράφω όλα αυτά, θα γράψουμε μην ανησυχείς και μην μας αγχώνεσαι. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ. Λείπανε όμως πάλι, (προφανώς δεν ακολουθήσατε τις συμβουλές μου) ο κυρ' Γιώργος (που βόσκει αυτός;), ο Μήτσος, ο Γιάννης αλλά και ο Δήμος. (Δήμο, ντροπή, τσάμπα η σκυλοτροφή; Μια ολόκληρη κονσέρβα; Καταξοδεύτηκε ο άνθρωπος). Επίσης σας ενημερώνω ότι παρατήρησα ότι έλειπε και ο Λεωνίδας αστυφύλαξ βεζυροπουλογραμματέας, αλλά η απουσία του θεωρείται τυχαίο γεγονός, βαρέθηκε ο άνθρωπος να τον σέρνει από δω και από κει το αφεντικό, αστυφύλαξ άνθρωπος, έχουμε και ένα εγωισμό. Μόλις μπήκανε όόόόλοι μέσα, πλησιάζω την πόρτα. Με περνάει ο Θωμάς για ζητιάνο, πάει να με διώξει το μετανιώνει, μου πετάει ένα κομμάτι πίτσα, μέχρι να το φάω γιατί έκαιγε χάνω λίγο από την δράση. Τέλος πάντων το τελειώνω, ξανακοιτάω, βλέπω βγάζανε λόγους. Μιλάει η κυρά Γίτσα για τον Σύλλογο γυναικών και μετά μιλάει ο Γιώργος Σφυρής, από τον Πολιτιστικό, (δεν ξέρω αν είναι αυτός ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου), και περιμένω με κομμένη την ανάσα (κρατήστε την αναπνοή σας θέλω να νοιώσετε το συναίσθημα, ααααυτό ακριβώς), να δώσει το μικρόφωνο στον δήμαρχο. Και ώ του θαύματος, τι βλέπουν τα ματάκια μου; Αρχίζουν να κόβουνε την πίτα, χωρίς λόγο από τον χαλίφη – δήμαρχο. Σκέφτομαι αίφνης!! Τον γράψανε κανονικά!! Γεια στο μαχαίρι σας. Όμως βλέπω σε λίγο την κυρά Γίτσα να πλευρίζει το τραπέζι της εξουσίας. Πετάω ένα αυτί μπροστά, για να ακούσω τι θα τους πει αλλά δεν πέτυχα το τραπέζι και έτσι τα υπόλοιπα τα υποθέτω. Του ζήτησε, προφανώς να "χαιρετίσει" την εκδήλωση και εκείνος σε πολύ αυστηρό ύφος, αρνήθηκε, πιθανολογώ γιατί είχε πεισμώσει που δεν του δώσανε το μικρόφωνο την ώρα που ο μέγας άρχοντας ήθελε. Γιατί δημαρχάκο μου θύμωσες; Μέχρι πότε νόμιζες ότι θα σε εκτιμούσανε; Μέχρι πότε νόμιζες ότι θα είχες το δικαίωμα να μας γεμίζεις μπούρδες και ψέματα χωρίς να διαμαρτυρόμαστε; ΝΕΥΡΑΚΙΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ;
Τελειώνω το reportage μου από την εκδήλωση, για να πάμε σε ένα σύντομο διαφημιστικό διάλλειμα ως εξής. Κατά τις 10 φεύγει ο περσινά ξινά σταφύλια νέος αντιδήμαρχος της πόλης, και καπάκι η βεζυροπούλα. Προφανώς τα έξοδα παράστασης που πήρανε ήταν μέχρι αυτή την ώρα. Ντροπή δήμαρχε, τσιγκουνιές στα έξοδα παράστασης; Τέτοια ώρα που καίγετε ο ποπός σου; (καλά η βεζυροπούλα έφυγε νωρίς νωρίς, γιατί ξεπέρασε σε δυο μέρες, τον χρόνο παρουσίας της στο Αιτωλικό που είχε όλα τα προηγούμενα 55; χρόνια της. Ε πόσο να αντέξει η γυναίκα μαζί μας; λογικό)
Τειρεσίας
Στην αποκλειστική φωτό που δημοσιεύουμε στην αρχή του άρθρου (paparazzi) διακρίνεται ο δήμαρχος εμφανώς εκνευρισμένος από τα γεγονότα, και οι συνεργάτες του, να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κύριοι, είστε ανακριβείς και ανημέρωτοι.
πρώτον η σκυλοτροφή στον κ. Δήμο δεν είναι μία κονσέρβα, αλλά η αμοιβή του Αντιπροέδρου των παιδικών σταθμών ύψους 250,00€ μηνιαίως.
δεύτερον ο κ. αστυφύλαξ έλειπε δικαιολογημένα, αφού ήταν κατάκοπος. Έγινε μαλλιά κουβάρια με τον πρώην αντιδήμαρχο, για την αμοιβή του Προέδρου των παιδικών σταθμών ύψους 600,00€ μηνιαίως. Πρόεδρος σήμερα είναι ο πρώην αντιδήμαρχος, αλλά επειδή άργησε ο διορισμός του, ο αστυφύλαξ θεώρησε σωστό να εισπράξει αυτός την αμοιβή. Θα υπάρξουν εξελίξεις...