Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οι προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών έχουν αλλάξει ριζικά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να απαντήσει με έργα στις εκφρασμένες ανάγκες των πολιτών। Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ξεπεράσει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, της αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης ευελιξίας χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις σύγχρονες μορφές διοίκησης। Οφείλει, επίσης,
να γίνει ανταγωνιστική, να λειτουργήσει ως ένα ενιαίο σύνολο παροχής υπηρεσιών άμεσα συνδεδεμένο με τον πολίτη, να συμβάλει στην κατάργηση των όποιων αποκλεισμών και να θέσει ως στόχο την ¨Αειφόρο Ανάπτυξη¨. Δηλαδή, την ανάπτυξη με ποιοτικά χαρακτηριστικά που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενεάς χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των μελλοντικών γενεών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ξέρει τι θέλει:
Οι ¨Οφειλές¨ της προς τους πολίτες πρέπει να γίνουν Στόχοι και στην συνέχεια να γίνουν δράσεις που θα περάσουν ομαλά στην καθημερινότητα των πολιτών.
Οι eπισημάνσεις είναι της συντακτικής ομάδας του mep

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό ακριβώς σημείο, πιστεύετε ότι κολλάει με την δημοτική μας αρχή αυτό που δημοσιεύετε, γιατί εγώ κάποιο σημείο επαφής δεν βλέπω.