Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

O φανατικός όπως φαίνεται αναγνώστης μας, "φίλος του δήμαρχου", αρνήθηκε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) όπως ήταν αναμενόμενο να απαντήσει στις ερωτήσεις και να στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής. Αυτή είναι η νέα μορφή δημοκρατίας, του "αφού κάνατε τη ... και με εκλέξατε τώρα λουστείτε με". Αντ΄αυτού όμως στέλνει ένα ωραίο ερωτηματολόγιο, στα πλάισια της νεοεμφανιζόμενης πολιτικής θέσης "Διάλογος είναι να λέω αυτό που θέλω εγώ και να μην απαντώ σε τίποτα". Εμείς ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ θα τον απαξιώσουμε και θα απαντήσουμε. Γιατί εμείς ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ. Το ωραίο ερωτηματολόγιο θα το βρείτε στα σχόλια της ανάρτησης μας 38.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ
1. Ναι, ενημερώνουμε τους δημότες για το τεράστιο έργο που επιτελεί η δημοτική μας αρχή, και αυτοί αποφασίζουν για το να συμφωνούν με αυτό ή όχι.
2.Όχι, αλλά δεν είναι οι δημότες υπεύθυνοι να λύσουν τα προβλήματα της πόλης, για αυτό εκλέγουν δημοτικό συμβούλιο. Εξ΄άλλου δεν ζητήσαμε να τα λύσετε και όλα, λύστε ΈΝΑ ρε παιδιά ΕΝΑ.
3.Ναι...........
4.Ναι
5.Ποιός το έχασε και το βρήκατα εσείς;
6.Όχι
7.Όχι
8.Όχι, γι αυτό δεν κρίνουμε τους πάντες αλλά μόνο τη δημοτική αρχή.
9.Φύγετε εσείς με το καλό και θα δούμε τι θα κάνουμε με την αντιπολιτευση.
10.Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης Ναι, στο δεύτερο ΦΥΣΙΚΆ ΟΧΙ είμαστε σοβαροί άνθρωποι.
11.Ναι
12.Πως καταλάβατε ότι πανικοβληθήκαμε; Μας είδατε να τρέχουμε στο δρόμο ουρλιάζοντας, τραβώντας τα μαλλιά μας; Όσο για τον εν λόγω κύριο που (σημ. Δεν τον ονοματίσατε, αλλά τον περιγράψατε) έαν καμαρώνει έτσι, πρόβλημά του, δεν θα του λύσουμε εμείς.
13.Σου έχουμε λογοκρίνει κάποιο σχόλιο; Σε όποιον λογοκρίναμε σχόλιο, το chat είναι ανοιχτό και να το μαρτυρήσει.
14.Πίσω μου σ΄έχω σατανά, δεν ήταν ο δικός μας μπαμπάς χίτης.
15.Γιατί; Θες να μάθεις αν είμαστε συγγενείς; Ε! Λοιπόν όχι, δεν είμαστε.
16.Δεν το απαξιώσαμε εμείς, το απαξίωσε η δημοτική αρχή, κάνοτας 10λεπτα συμβούλια, στις 5 η ώρα το μεσημέρι και αφαιρώντας το λόγο από όποιον έχει αντίθετη άποψη από τη δική της.
17.Φυσικά όχι, αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν διαλέγονται πάντα βάσει των ικανοτήτων τους, αλλά διαλέγονται και βάσει των ψήφων που κουβαλούν, ασχέτως εάν είναι σε θέση ή όχι να πουν ή να γράψουν σωστά ακόμα και το όνομά τους.
18.Είμαστε ντροπαλοί, και αυτό μας κάνει γοητευτικούς. Ιδίως όταν κοκκινίζουν τα μαγουλάκια μας.
19.Γιατί θα θέλατε να μας απαξιώσει; Ψάχνετε να γίνεται πολλοί οι απαξιωμένοι;
20.
21.Δεν κάνουμε αρνητική κριτική, απλώς περιγράφουμε την κατάσταση. Αν εσείς βλέπετε την κατάσταση που περιγράφουμε σαν αρνητική κριτική, τότε φανταστείτε πως την βλέπουμε εμείς οι δημότες.
22.Όχι γιατί είναι το παλιό το μεταχειρισμένο το δικό σας, και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση από τη πολυχρησία που του κάνατε.
23.Να μάθουμε και εμείς τι ζητήσαμε; Πείτε τα να ενημερωθούν οι δημότες.
24.Δεν θέλουμε να τρέχουν για εμάς, αλλά μαζί με εμάς και όλους τους δημότες για μια καλύτερη πόλη που δικαιούμαστε.

Περάσαμε το μάθημα Δημοκρατίας αγαπητέ φίλε του δήμαρχου;
Μας εγκαλείτε ακόμα για έλλειμα δημοκρατίας "φίλε του δήμαρχου";
Σε ευχαριστούμε πολύ, που μας έδωσες την ευκαιρία να απαντήσουμε σε τόσο ωραίες ερωτήσεις.
Πίστεψέ μας, δεν θα σου κάνουμε τη χάρη να σου κόψουμε κανένα σχόλιο.
Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.
Να υποθέσουμε τώρα ότι θα αρχίσετε να απαντάτε και εσείς;


Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί mep.Πιστεύω ότι διάλογος με γραμματάκια δεν γίνεται.Η απόσταση αποδυναμώνει την ανθρώπινη επικοινωνία.Η δυναμική του διαλόγου στηρίζεται κατά πολύ στην έκφραση του προφορικού λόγου, στην tet a tet επικοινωνία καιτην αμεσότητα του λόγου.Δεν κατηγορώ την προσπάθειά σας, καθε άλλο την επιβραβέβω! Αυτό που με προβληματίζει,είναι η απουσία των δημοτών από τα δημοτικά συμβούλια,όπως και όταν, οι δημοτικοί σύμβουλοι τα επιλέγουν να γίνονται???.Είναι πολύ βολικό από την ησυχία του σπιτιού σου να εκφράζεις άποψη.Ο τόπος όμως αναφοράς των πολιτών είναι η πλατεία της πόλης και η αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.Είναι τα σημεία εκείνα όπου με το διάλογο,, η λαική γνώμη διαμορφώνεται και αναπτύσσεται, έστω και με αντιπαραθέσεις, ο υγιής πολιτισμός. Και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα να ορισθεί το δημοτικό συμβούλιο,εσύ,εγώ,εμείς, πρέπει να είμαστε εκεί.Η μισή ευθύνη είναι και δική μας!!! Εμείς τους ψηφίσαμε. Likea

Ανώνυμος είπε...

Στις ερωτήσεις του φίλου του δημάρχου,έχω να απαντήσω τα εξής:
Η άσκηση ηγεσίας σε άλλους ανθρώπους απαιτεί πρώτα τη σωστή καθοδήγηση του εαυτού μας,την αυτοηγεσία. Ο ηγέτης αφήνει κληρονομιά έναν καλύτερο κόσμο, δημιουργώντας θεσμούς και αναπτύσσοντας διαδόχους καλύτερους από τον ίδιο. Ανοίγει νέους ορίζοντες,εμπνέει και πείθει. Δεν εξαπατά το λαό του,δεν τον φοβίζει,δεν τον περιφρονά,δεν τον αρρωσταίνει,δεν σχετίζεται με ό,τι απεχθάνεται στους άλλους.LIKEA

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιές ήταν οι ερωτήσεις που δεν απάντησε ο φίλος του Δημάρχου. Που θα τις βρούμε;

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Για το φίλο που ρωτάει για τις ερωτήσεις, βρίσκονται στην ανάρτηση μας, με τίτλο "Ανοίγουμε το διάλογο"
Τειρεσίας

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Για τη likea
Πιθανότατα έχεις δίκιο, όμως ξέρεις και εσύ πολύ καλά τι επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο. Στους "επικίνδυνους" δημότες αφαιρείται ό λόγος και στις "δύσκολες" ερωτήσεις δεν υπάρχουν απαντήσεις. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την απουσία του κόσμου από τα δημοτικά συμβούλια. Το ποιός είναι υπεύθυνος, το ποιός απαξίωσε το θεσμό, είναι μια ωραία συζήτηση, ας τη κάνουμε, έστω και με γραμματάκια.
Συντακτική ομάδα ΜΕΠ

Φίλος του Δημάρχου είπε...

Φοβερές οι απαντήσεις που δώσατε στις ερωτήσεις μου!!!! Δείχνει και το υψηλό πεδίο μόρφωσης στο οποίο βρίσκεστε!!! Ειδικά τα «Ναι» και τα «Όχι» είναι πολύ αιτιολογημένα και δείχνουν ότι έχετε ικανότητα ανάλυσης που δεν συναντά κανείς εύκολα στην περιοχή μας, μην πω σε όλη την Ελλάδα!!! Θερμά συγχαρητήρια για την ευφράδεια του λόγου και της σκέψης σας!!!
Συνεχίστε σε αυτό το στυλ τις παπαρολογίες σας και σε λίγο θα σας έρθουν και άλλες ερωτήσεις που θα τις αναλύσετε όσο «επιστημονικά» και εμπεριστατωμένα αναλύσατε και τις πρώτες!!!

demles είπε...

Re file megaliteros paparologias apo esena dn iparxei! eidame tis apadiseis p edoses! eidika ekeini me ta oikonomika tou dimou itan GRANDE PAPARIA!!!! ase re....