Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Πιστεύω ότι περάσαμε ένα 3μερο με αγωνία και σασπένς. Επιτέλους το Αιτωλικό ζει, ζει όμορφες στιγμές αναζήτησης, αντιπαράθεσης και δημιουργίας. Επιτέλους ο δήμαρχος απάντησε και απάντησε με τρόπο που και εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε προβλέψει. Αυτό το παιδί μια ζωή μας εκπλήσσει. Όλοι μας περιμέναμε μια αντίδραση μια απάντηση στις δημόσιες κατηγορίες που του απευθύναμε, η απάντηση ήρθε αλλά προς έκπληξη όλων ήρθε δια στόματος κυρα-Κατίνας.
Δεν απαντά όμως στις εγκλήσεις μας, αλλά μέσα σε ολική σύγχυση συνεχίζει την ίδια τακτική. Ποιος τα λέει. Ας υποθέσουμε αυτός, ετσιθελικά. Και αν δεν είναι, δεν πειράζει, αν δεν πείσουμε θα ....
επινοήσουμε άλλον. Έτσι κι αλλιώς οι δημότες είναι αναλώσιμοι.
Ο άρχοντας του τόπου μίσθωσε λοιπόν κάποια κυρία να απαντήσει εκ μέρους του. Η ίδια βέβαια ως κυρα-Κατίνα ή κυρά Λίτσα ή όπως αλλιώς θέλετε, δεν θα μπορούσε να μιλήσει διαφορετικά παρά μόνο ως φάντασμα. Και το όνομα αυτής; Το φάντασμα του Γαλάνη.
Δεν διαφωνούμε καθόλου με τον χαρακτηρισμό, ίσα-ίσα το αποδεχόμαστε και σηκώνουμε το γάντι. Ως Αιτωλικιώτες και κάτοικοι αυτού του τόπου ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φάντασμα, ακόμη και όταν τον ψηφίσαμε. Η μόνη δικαιολογία που έχουμε είναι, ότι ο αντίπαλος και οι συνεργάτες του ήταν κατώτεροι της πρόκλησης. Δεν κέρδισε ο Γαλάνης τις εκλογές, τις κέρδισε το φάντασμά του. Ένα φάντασμα που έχει στοιχειώσει το Δημαρχείο και τώρα ΝΟΜΊΖΕΙ ότι αμύνεται πριν το τέλος του. Το φως των αποκαλύψεων φοβίζει, φέρνει μια άλλη πραγματικότητα και αναγκάζει τον επόμενο υποψήφιο να ανεβάσει τον πήχη. Αν λοιπόν το Μ.Ε.Π διεκδικεί κάτι, αυτό είναι η αφύπνιση, δεν διεκδικεί το αύριο το καλό ή το κακό, ούτε καν την αποκάλυψη. Όλα όσα αναφέρονται στις σελίδες του blog είναι γεγονότα και συζητήσεις που γίνονται σε κάθε γωνιά, κάθε μέρα που περνάει, στο Αιτωλικό. Χαρά μας είναι όταν ακούμε τα γέλια και τα σχόλια στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα του τόπου μας. Ανακούφιση αισθανόμαστε όταν ακόμη και η νοικοκυρά, η απαίδευτη πολιτικά θα πει, επιτέλους, κάποιος μιλάει και δεν τα λέει μασημένα. Η αντιπολίτευση απούσα, άλλος φορέας αντίδρασης δεν υπάρχει, ο μέσος Αιτωλικιώτης όμως δεν ξεχνά και λέει, θα με βρείτε στις επόμενες εκλογές μπροστά σας, μόνο που αυτές είναι 1,5 χρόνο μετά. Θεωρεί βέβαιο ότι το μέλλον, τα παιδιά του, δεν θα κατοικήσουν σε αυτό το τόπο και έτσι υποκύπτει στη λογική της τριουρίστας, πάρτα όλα -δώσε τρία -πάρε πέντε. Ο Δήμαρχος ή το φάντασμά του καλύτερα, δέσμιος των προσωπικών του ονείρων και οραμάτων βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε ένα κόσμο που υπάρχει μόνο στο μυαλό του. Πιστεύει ότι η δίνη των γεγονότων θα τον πάει σε ψηλότερα επίπεδα και κάποια στιγμή θα κατακτήσει θέση ανώτερη και από αυτή του Δημάρχου. Το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ όλοι οι Δήμαρχοι του νομού, αρνήθηκαν να του παράσχουν στήριξη, τον έκανε να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στο εγώ του, στο προσωπικό του λαβύρινθο. Το παρασκήνιο οι προσωπικές επαφές και οι ικεσίες δεν έπεισαν κανένα. Στη δύσκολη στιγμή, όλοι του γύρισαν την πλάτη, όπως έκανε και αυτός στη κοινωνία. Ακόμη και οι προειδοποιήσεις ότι τα έγγραφα που υπογράφει είναι άκυρα, δεν τον πτόησαν. Το Αιτωλικό περνά την μεγαλύτερη κρίση του από ίδρυσή του, οι κόλακες του Δημάρχου δεν τον αφήνουν ούτε ανάσα να πάρει. Ξέρουν ότι ενδεχόμενη πτώση του θα συμπαρασύρει και τους ίδιους. Δηλαδή, κάποιος θα ρωτήσει, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση; Αρκετά θα απαντούσαμε εμείς, όχι μόνο για το θεσμό αλλά και για τις υποθέσεις του κάθε δημότη. Φαντάζεστε να ζητήσετε κάποιο έγγραφο για σοβαρή υπόθεση και μετά να ακυρωθεί ή να χάσετε κάποια διεκδίκησή σας, επειδή ο Δήμαρχος με πείσμα μικρού παιδιού, θέλει να επιβάλει το φάντασμά του; Άντε κορίτσι μου, αντί να γράφεις σχόλια υβριστικά και προσβλητικά, μάζεψέ τον καλύτερα, κρίμα είναι, του αξίζει ένα καλύτερο τέλος. Και αυτό το πιστεύουμε.

Η ΓΕΚΙΑ
Στη φωτογραφία, τι άλλο ένα φάντασμα που είναι και της μόδας. Δεν του βάλαμε όμως πρόσωπο για να αφήσουμε τη φαντασία σας ελεύθερη. Βάλτε ότι πρόσωπο θέλετε εσείς. ότι σας πόνεσε κι ότι σας πλήγωσε. Αν θέλετε στείλτε τη πίσω με το πρόσωπο που επιλέξατε και εμείς θα τη δημοσιεύσουμε (εφόσον έχει - η φωτογραφία σας - διαγωγή κοσμιοτάτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Η πιο σκοτεινή εποχή είναι πάντα το σήμερα" Αιτωλικό,κράτα γερά δεν έζησες ακόμα ό,τι σου αξίζει!!!
Likea