Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΕΩΤΕΡΑ

Λάβαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Μαύρη Μούντζα, το παρακάτω άρθρο.
Μας αφορά διότι αναφέρεται και στα σφαγεία του Δήμου μας, και γιατί αύριο είναι «εργατική;; Πρωτομαγιά»

Αναμέτρηση σε πολλά επίπεδα
Η αλληλεγγύη γίνεται αυτές τις μέρες ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη, καθώς η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου» έχει γίνει πλέον καθημερινή. Την ίδια στιγμή,........ η παραχώρηση των Σφαγείων στους ιδιώτες και οι συνέπειες που αυτή έχει, προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα. Η επιχείρηση νοικιάστηκε στις αρχές του χρόνου σε ιδιώτη από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου (ΕΑΣΑ) για 12 χρόνια αρχικά με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 12. Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις για την απορρόφηση του συνόλου του προσωπικού, ο νέος ιδιοκτήτης αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους για 4 μήνες, εκβιάζοντας για ατομικές συμβάσεις με πετσοκομμένα δικαιώματα.
Η δουλειά που δόθηκε πεσκέσι στον ιδιώτη είναι επικερδέστατη, αφού η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αιγοπροβάτων πανελλαδικά.
Σε ερευνητικό πρόγραμμα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφερόταν μεταξύ άλλων πως το 90% των αιγοπροβάτων στην Αιτωλοακαρνανία σφάζονται εντός του νομού στα δυο σφαγεία (στο προαναφερόμενο και στο Αιτωλικό, το οποίο έχει επίσης μισθωθεί από την «πράσινη» διοίκηση του δήμου σε ιδιώτη).
Αφού, λοιπόν, ο ιδιώτης καρπώθηκε δημόσια περιούσια που δημιουργήθηκε από το υστέρημα των αγροτών και προχώρησε σε εργασίες εκσυγχρονισμού του σφαγείου με «ζεστό» επιδοτούμενο χρήμα που δόθηκε απευθείας ή μέσω της ΕΑΣΑ μέσα από σχετικό επενδυτικό πρόγραμμα, τώρα ζητά να «τσακίσει» και τα εργασιακά δικαιώματα. Τις μέρες του Πάσχα, εργαζόμενοι άλλων σφαγείων χρησιμοποιήθηκαν από την εργοδοσία για να προωθήσει τα αντεργατικά της σχέδια, δίνοντας τα μισά από τα προβλεπόμενα μεροκάματα.
από εφημερίδα Ριζοσπάστης
Μαύρη Μούντζα
">(Διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν το έγραφε το ΜΕΠ αυτό το άρθρο , οι διάφοροι προστάτες εκδότες μας και αυλικοί της εξουσίας θα έλεγαν:
"αυτά είναι συκοφάντηση , στρέφουν τους πολίτες σε εμφύλιο" ότι "ρίχνουν λάσπη σε απλούς δημότες" Κ. Ο .Κ .
Θα μας έλεγαν ότι έχουν κάνει ή θα κάνουν μήνυση , αλλά δεν γίνεται τίποτα , γιατί είναι ανώνυμη .
Εγώ έχω να ρωτήσω κάτι αυτούς τους κυρίους .
Θα κάνετε μήνυση στον Ριζοσπάστη τολμάτε ? (ειδικά μετά την τελευταία καταδίκη σας για παραβιάσεις του ΑΣΕΠ )
Και αν όχι γιατί ?
Μήπως είναι αλήθεια αυτά που λέει το άρθρο .
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

ΜΑΥΡΗ ΜΟΥΝΤΖΑ