Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η φτώχια κι η λατέρνα είναι ομοφυλόφιλες...


Το σύνδρομο της Πολυάννας...
thumb
Της Τζένης Κ.

Καλά κάνει ο Θόδωρος Πάγκαλος και φοράει τα κόκκινα γυαλιά. Ταιριάζουν και με την υπέρτασή του.
Καλά κάνει και την έχει δει Πολυάννα.
Ο πολυαννισμός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μακροζωία, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της ανάλυσης του αίματος και των ούρων του καθενός. Και στο κάτω- κάτω άδικο έχει ο Πολυθόδωρος;
Βεβαίως και είναι ευτυχία το Μνημόνιο για τον τόπο. Βεβαίως και η Κρίση αποτελεί ευκαιρία. Το άγχος μπορεί να...
γίνει δημιουργικό. Η ανασφάλεια ενίοτε επιφέρει εγρήγορση. Λιγότερος ύπνος το βράδυ σημαίνει περισσότερες ώρες συνειδητής ύπαρξης. Λιγότερη δραστηριότητα συνεπάγεται και λιγότερες δεσμεύσεις.Η φτώχια κι η λατέρνα είναι ομοφυλόφιλες μανάδες του φιλότιμου. Η ανεργία σου δίνει το χρόνο να γίνεις φιλόσοφος. Πρίμουμ βίβερε, ντέιντε φιλοζοφάρε. Το σκέτο βίβερε φτάνει και περισσεύει ως πρόδρομο στάδιο του φιλοζοφάρε. Με φουλ τάιμ ωράριο ουδείς διεύρυνε το πνεύμα του. Το πολύ να διεύρυνε εκεί πέρα τα οπίσθιά του μπροστά στον υπολογιστή ή το βιοτικό του επίπεδο. Κατά τα λοιπά…, εξέλιξη μηδέν.
Κι είναι και το άλλο. Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αλλά και ό,τι σε σκοτώνει σε απαλλάσσει από το φυσικό σώμα και τις έγνοιες του. Τα κουφάρια είναι οργανικά, βιοδιασπώμενα και φιλικά στο περιβάλλον. Ρωτήστε τους γεωλόγους, τους γεωπόνους και τους σατανιστές να σας πουν πόσο εύφορο γίνεται το έδαφος πλησίον των ομαδικών τάφων. Παρά τα οικολογικά οφέλη του ωστόσο, η θάνατος δεν είναι ανάγκη να θεωρείται το έσχατο στάδιο του φιλελευθερισμού.
Υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Ο ζωντανός άνθρωπος, διαχωρισθείς εις τα εξ ων συνετέθη, δύναται να φανεί πολύ χρήσιμος στο σύστημα. Όπως ακριβώς η κατσίκα μας δίνει εν ζωή το γάλα της (ενώ εν θανάτω μόνο το κρέας της) ο άνθρωπος μπορεί να μας δώσει το υποδόριο λίπος του να το κάνουμε σαπούνι, τα δόντια του να τα κάνουμε κουμπιά, τα κόκαλά του να τα κάνουμε χαϊμαλιά για τους τουρίστες. Ουδέν κακόν αμιγές ανάπτυξης.
Εφόσον η Ευτυχία δηλαδή το Μνημόνιο θα φέρει την ανάπτυξη, ευτυχισμένες ας είναι και οι παράπλευρες απώλειες. Κανείς δε γυρίζει ανάποδα την επιτυχία να δει τι έχει από κάτω. Και η χώρα οδεύει προς την επιτυχία. Η επιτυχία φέρνει ευτυχία. Πάλι στα λόγια του Θόδωρου ερχόμαστε…
"Το Ποντίκι"

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/11/blog-post_9312.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: