Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επιχείρηση Καθαρά Χέρια

Αλιεύσαμε την παρακάτω ανάρτηση στο Σταλίκι, η οποία προέρχεται από άρθρο της Καθημερινής. Σε αυτό το άρθρο η εφημερίδα, αφήνει υπονοούμενα στους έτσι και αλλιώς, σκοτεινούς διαδρόμους προέλευσης χρήματος κάποιων συνδυασμών που πήραν μέρος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Είναι συνδυασμοί που δεν εφάρμοσαν τον νόμο και δεν δήλωσαν το ύψος των εσόδων και των εξόδων τους ή παρουσίασαν διαφορά στα έσοδα από τα έξοδα. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι και του νεοεκλεγέντος Κατσούλη.
Τι τα θέλετε βρε παιδιά, το παιχνίδι ήταν χαμένο εξ αρχής. Αν μπορούσαμε να εκφράσουμε άποψη για το μέγα σκάνδαλο όπως παρουσιάζετε θα λέγαμε το αυτονόητο. Δεν πρέπει να ασκηθεί καμιά δίωξη στους συνδυασμούς που δεν δήλωσαν τα σωστά ποσά, ούτε καν σε αυτούς που δεν δήλωσαν απολύτως τίποτα. Η δίωξη πρέπει να ασκηθεί σε όλους αυτούς που δήλωσαν σκανδαλώδη μικρά ποσά για την προεκλογική τους εκστρατεία. Παράδειγμα στο περιφέρεια της Αθήνας, ο Σγουρός φέρεται να δαπάνησε 239.975 ευρώ, ενώ ο Κικίλιας 94.692 ευρώ. Στον Δήμο Αθηναίων ο Κακλαμάνης δηλώνει ότι ξόδεψε 314.754 ευρώ, ενώ ο Καμίνης 193.440 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη ο μεν Γκιουλέκας ξόδεψε 180.555 ευρώ ,τα αντίστοιχα του Γ. Μπουτάρη ήταν 139.697 ευρώ.
Αν αγαπητοί κύριοι εσείς ξοδέψατε τόσα χρήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τότε εμείς στον ‘‘Ιερό Δήμο Μεσολογγίου’’,κάθε συνδυασμός αναλογικά, θα πρέπει να έχει ξοδέψει γύρω στα 150 έως 200 ευρώ. Και καλά τα γενικά έξοδα, το κόστος για παράδειγμα της πνευματικής σαγήνευσης, των ιδεολόγων της γυφτιάς θα πρέπει να κοστολογηθεί στο 1 ευρώ το κεφάλι, όσο για τα ταξί, τα λεωφορεία και τα ΙΧ τις δύο Κυριακές των εκλογών πρέπει να υπολογίσουμε μόνο τα σάντουιτς, τους καφέδες και τα νερά που πίνανε οι επιβάτες καθώς αμπόνανε αυτά τα οχήματα μέχρι τον προορισμό τους. Με τέτοιο προϋπολογισμό θα ήταν αδύνατο να βάλουνε έστω και τις αναθυμιάσεις του καυσίμου. Όσο για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, αυτές θα πρέπει να είχαν ξεμείνει κάποιες ντουντούκες στα γραφεία των κομμάτων από όπου προέρχονταν οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Επιτέλους κύριοι νομικοί κατασκευαστές, τι άλλο ζητάτε; Διασκεδάσατε με το θέατρο του παραλόγου που στήσατε (Καλλικράτης), καταφέρατε να νομιμοποιήσετε την μειοψηφία ως νόμιμη πλειοψηφούσα διοίκηση, καταφέρατε τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία μετρά περικοπές, εσείς να μετράτε αυξήσεις στου
ς μισθούς και στις συντάξεις σας, έλεος πια, μην παίζετε και με την αντοχή μας.

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ


Το άρθρο της Καθημερινής μπορείτε να το διαβάστε εδώ.

ΣΤΑΛΙΚΙ
Κάποιοι δήμαρχοι θα ..."ψάχνονται" ή όχι?
Δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Καθημερινή μια είδηση που θα κάνει οκτώ εκλεγμένους Δημάρχους να "ψαχτούν". Ανάμεσα σ' αυτούς και ο Πάνος Κατσούλης. Η είδηση αναφέρει εν ολίγοις ότι οι πώην υποψήφιοι και νυν εκλεγμένοι δήμαρχοι παραβίασαν τους κανόνες του συστήματος "Διαφάνεια" του Υπουργείου Εσωτερικών αφού δεν ανάρτησαν ως όφειλαν τα έσοδα και τα έξοδα των συνδυασμών τους για τις Δημοτικές Εκλογές.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:
"Για να αντιληφθεί ο καθένας τη σοβαρότητα της παράβασης στην οποία έχουν υποπέσει οι οκτώ δήμαρχοι, αρκεί και μόνον η επισήμανση ότι είναι οι μόνοι εκ των περίπου 1.100 «συνυποψηφίων» τους δημάρχων που απουσιάζουν από την ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι εν λόγω εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, για τους οποίους προφανώς ο κ. Ραγκούσης οφείλει μιαν απάντηση αν αντιμετωπίζουν ακόμη και την απειλή της έκπτωσης, είναι ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης (υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους), ο νέος δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος (ΠΑΣΟΚ), Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ), Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (εξελέγη με λιγότερες από 20 ψήφους διαφορά από τον γαλάζιο κ. Χρ. Βούλγαρη), Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος (ΠΑΣΟΚ), Νέας Ζίχνης (Κεντρική Μακεδονία) κ. Αν. Δαϊρετζής (ΠΑΣΟΚ), Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας (Στερεά Ελλάδα) κ. Αν. Ψαρρός (Ν.Δ.), και Ερμιόνης κ. Δημ. Καμιζής (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)."

Δεν υπάρχουν σχόλια: