Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Το Αιτωλικό»
Αιτωλικό 19 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία
Προς το ιστολόγιο: Μη ενεργοί πολίτες
Σε σχόλιο που υπάρχει στην ανάρτηση του ιστολογίου σας με τίτλο «νέος ηγέτης πια» της 15ης του τρέχοντος μηνός, (4.40μμ το οποίο υπογράφετε ως Μη ενεργοί πολίτες) αναφέρεσθε με προσβλητικό τρόπο στον Σύλλογό μας.
Βλέπουμε ότι στη κατασυκοφάντηση των πάντων εκ’ μέρους σας, ήρθε η σειρά των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Τα σχετικά με τον Σύλλογό μας γραφόμενά σας, για όλους - συμπολίτες μας και μη – που γνωρίζουν, είναι πέρα για πέρα αναληθή, μια και δεν έχουμε κάνει καμία κατάληψη σε κανένα χώρο.
Η αίθουσα που χρησιμοποιεί ο Σύλλογός μας για τις δραστηριότητες του, μας έχει παραχωρηθεί με την ομόφωνη απόφαση 90/1995 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιτωλικού στην συνεδρίασή του της 15ης Μαΐου 1995 (αρ. πρακτικού 8/1995) και έχουμε προσφέρει προσωπική εργασία και χρήματα για να είναι στη σημερινή του μορφή.
Σημειώστε εδώ ότι με την παραπάνω απόφαση, μας έχουν παραχωρηθεί, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΧΩΡΟΙ και αίθουσες του παλαιού 2ου Δημοτικού σχολείου. Στη συνέχεια λόγω των αυξημένων αναγκών του Δήμου μας για τις υπηρεσίες «βοήθεια στο σπίτι» και άλλα κοινωνικά προγράμματα, ο Σύλλογός μας συναίνεσε στην... ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ διάθεση χώρων αυτού.
Είμαστε από τους λίγους Συλλόγους και φορείς που καταθέτουμε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ότι προβλέπει ο νόμος στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και υπηρεσίες.
Όσο για τους τουλάχιστον απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σας, δείχνουν το ποιόν σας και ενδεχομένως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Εκείνο που μας χαροποιεί, επιβεβαιώνει την κοινωνική μας προσφορά και μας δίνει δύναμη, είναι ότι πάνω από εκατό οικογένειες μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους που συμμετέχουν στις Πολιτιστικές μας δραστηριότητες
ΕΠΩΝΥΜΑ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα γραφόμενά σας ως ανυπόστατα, προσβλητικά για τον Σύλλογό μας και για τον κάθε έναν από εμάς προσωπικά.
Επίσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προσπάθειά σας να επιφέρετε σκοταδισμό και μηδενισμό των πάντων στην τοπική μας κοινωνία, πίσω από την ανωνυμία σας.

Τα μέλη του Δ. Σ.
Πρόεδρος: Γιώργος Κομζιάς
Αντιπρόεδρος - ταμίας: Γιώργος Σφυρής
Γραμματέας: Κατερίνα Καραγιάννη
Μέλη: Μαριγώ Τσίντζου
Νίκος Μουρίκης
Μαρία Μαντέλου
Κατερίνα Κοτσόργιου

Σε αναμονή, με το αίτημα της ανάρτησης αυτής μας της καταγγελίας.
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ http://pmsaitoliko.blogspot.com/ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ email: pmsaitoliko@in.gr

η απάντηση των Μη Ενεργών Πολιτών στην παραπάνω καταγγελία
κατ' αρχήν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για ένα σκωπτικό σχόλιο από μέρους μας, εν είδει πικρής απάντησης, στο προηγούμενο σχόλιο που αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις δράσεις του. Εάν αυτό δεν έγινε σαφές, (που από ότι φαίνεται αυτό συνέβη) οφείλεται ίσως στην έλλειψη χρήσης από μέρους μας, των σωστών σημείων στίξης, που θα έκαναν σαφέστερη την σκωπτικότητα του σχολίου,
Η απόδοση λοιπόν του σχολίου απάντησης μας στον προηγούμενο σχολιασμό εννοεί πολύ απλά το εξής: ιδού κύριοι και κυρίες μου του Πολιτιστικού Συλλόγου, η απάντηση των συνεργατών - στελεχών του νέου Δήμαρχου, του οποίου υπήρξατε υποστηρικτές φανεροί και αφανείς. Δεν υπήρχαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου στον συνδυασμό Κατσούλη; ΝΑΙ, δεν στηρίξανε φανερά σημαίνοντα στελέχη του Συλλόγου τον συνδυασμό Κατσούλη; ΝΑΙ
Και η ανταμοιβή τους, την επομένη των εκλογών, ήταν το σχόλιο στο οποίο απαντήσαμε, αδειάστε μας την αίθουσά σας. Ένα θέμα - αίτημα της σημερινής δημοτικής αρχής, που κρατάει χρόνια. Ποιός ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ, αυτής της ΑΘΛΙΑΣ δημοτικής αρχής την εκπροσωπεί στην από 1 Ιαναουρίου 2011 ΝΕΑ δημοτική αρχή. Ο καραδήμας!!!!! Και αντί ο Πολιτιστικός Σύλλογος να εγκαλέσει τον "κύριο" που τους απαιτεί την παράδοση της αίθουσάς τους, με το σκεπτικό "από δω και πέρα" (δηλαδή εάν αυτό δεν υπονοεί, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ πως αλλιώς να το εκλάβει κανείς), εγκαλεί εμάς.
Εμείς όμως επειδή ΔΕΝ θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο θέμα, θεωρούμε ότι έγινε εκ' παραδρομής, που οφείλεται στην δική μας λανθασμένη χρήση των απαραίτητων ίσως "εισαγωγικών".
Εμείς στηρίξαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όταν προέκυψε το θέμα της απαίτησης της αίθουσας, στηρίξαμε με δημοσιεύσεις μας την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάση των γαλάνη, καραδήμα και σία, στον παραλογισμό τους να μην τους δίνουν το θέατρο το προηγούμενο καλοκαίρι και ήταν πάντα σαφείς οι θέσεις μας, απέναντι στο παραγόμενο από αυτόν τον Σύλλογο έργο.
Εάν όμως, αυτή τη φορά, η απάντηση μας, στο σχόλιο που προσπαθεί με σκωπτικό επαναλαμβάνω τρόπο να απαντήσει θεωρήθηκε προσβλητική, είμαστε και διατεθειμένοι ακόμα και συγγνώμη να ζητήσουμε, ξεκαθαρίζοντας όμως για μια ακόμα φορά, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΊΑ ΠΡΟΘΕΣΗ, να κατηγορηθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος
Και αφού (νομίζω) ότι έγινε σαφής η πρόθεση του δικού μας σχολίου, θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να κάνουμε ένα δυο παρατηρήσεις
Μαθαίνουμε από την παραπάνω επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου, ότι τους έχουν παραχωρηθεί ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ του παλιού 2ου δημοτικού σχολείου.
Και ρωτάμε, εφόσον αυτό είναι αληθές (που δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε), γιατί όταν τους έστειλαν εκείνη την απαράδεκτη αίτηση - έγγραφο, για να παραδώσουν την αίθουσα τους, αντί να διαμαρτύρονται, δεν απαίτησαν εξωδίκως και την αίθουσα που χρησιμοποιεί ο δήμος, ώστε να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Προφανώς οι παλιές φιλίες, είναι δύσκολο να ξεχαστούν.
Η δεύτερη παρατήρησή μου αφορά τις λέξεις της επιστολής του Πολιτιστικού Συλλόγου "να επιφέρετε σκοταδισμό και μηδενισμό των πάντων στην τοπική μας κοινωνία".
Ε όχι δα!!! Ε όχι σκοταδισμό και μηδενισμό οι Μη Ενεργοί Πολίτες, που τα έβαλαν με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με κάθε κακό κείμενο της πόλης μας.
Ε όχι δα, σκοταδιστές και μηδενιστές, οι Μη Ενεργοί Πολίτες, που πολέμησαν με τον δικό τους τρόπο αυτά ακριβώς , τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και το ΣΚΟΤΑΔΙ.
Η επόμενη παρατήρησή μου αφορά την αρχή της επιστολής, όπου γράφει "στη κατασυκοφάντηση των πάντων", πράγμα που το θεωρούμε το λιγότερο ατυχές, γιατί αυτό ακριβώς, μέχρι σήμερα. αποτελεί το μοτό της δημοτικής αρχής γαλάνη.
Ήταν κατασυκοφάντηση των πάντων η οικοδομή στον Πόρο, η μη γενόμενη ανακύκλωση, η μόλυνση της λιμνοθάλασσας, η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, το ξεπούλημα συνειδήσεων, οι εξαγορές δημοτικών συμβούλων, τα χαμένα χρήματα, η κακοδιαχείριση των δημοτικών χρημάτων και η απαξίωση του Μουσείου "Βάσω Κατράκη" και τόσα άλλα θέματα που καταπιαστήκαμε και αποκαλύψαμε;
Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, πάλι όμως εμείς θα θεωρήσουμε, ότι η επιστολή που λάβαμε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, γράφτηκε βιαστικά και ίσως σε κάποια σύγχυση και δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω.

Και κλείνω με το εξής, στην ανάρτησή μας, ευχαριστήριο του πτέραρχου και του συνδυασμού του υπάρχει άλλο ένα ανώνυμο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ σχόλιο για μέλος του Συλλόγου, για το οποίο σχόλιο, ΔΕΝ επέδειξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος την ίδια σπουδή. Άραγε αυτό έχει να κάνει με το ότι το μέλος αυτό δεν έχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού όλοι θυμόμαστε ότι έχει παραιτηθεί και ως εκ τούτου ΔΕΝ χρήζει "προστασίας"; Άραγε ένας Σύλλογος "θίγεται" μόνο όταν υπάρχουν αναφορές στο Δ.Σ. του και όχι όταν διάφορα ανυπόστατα όπως τα προηγούμενα αφορούν απλά μέλη, που όμως από ότι φαίνεται, διατηρούν ενεργό ρόλο στην λειτουργία του;





Οι Μη Ενεργοί Πολίτες, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ βρίσκονται απέναντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της πόλης.
Αντιθέτως αναγνωρίζουν και χειροκροτούν την παραγωγή του έργου τους και χαρακτηρίζουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο, σαν το ΜΟΝΟ φωτεινό μονοπάτι Πολιτισμού, που υπάρχει και δρα στην πόλη μας. Εξ άλλου, είναι πολύ πιθανό μια από τις πλέον των εκατό οικογενειών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Σύλλογο αυτόν, να είναι και οι δικές μας!!!!!!

για την συντακτική ομάδα των
Μη Ενεργών Πολιτών Αιτωλικού
ο Γραμματοσυλλέκτης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΙ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
Μ.Α

Ανώνυμος είπε...

Ως παρατηρητής (καθημερινός αναγνώστης γαρ) θα ήθελα να σχολιάσω κάποια σημεία. 1. Όντως φίλοι ΜΕΠ με το σχόλιό σας μπερδεύτηκα κι εγώ. Νόμιζα ότι τα "χώνατε" στον Πολιτιστικό (που ευτυχώς υπάρχει κι αυτός στο Αιτωλικό). 2. Λέτε: "Δεν υπήρχαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου στον συνδυασμό Κατσούλη; ΝΑΙ, δεν στηρίξανε φανερά σημαίνοντα στελέχη του Συλλόγου τον συνδυασμό Κατσούλη; ΝΑΙ" Και λοιπόν; Ποιος σάς είπε ότι όποιος ανήκει σε έναν σύλλογο θα πρέπει ξεχάσει τις προτιμήσεις του; Και σε άλλους συνδυασμούς υπήρξαν υποψήφιοι όπως ο γιος του αντιπροέδρου Γ. Σ, δεν ενοχλήστε όμως. Ο κάθε υποψήφιος εκπροσωπεί τον εαυτό του (ίσως και το σόι του) και όχι τα Δ.Σ. των συλλόγων που συμμετέχει. Μήπως έπρεπε να απαγορεύσουν στα μέλη του συλλόγου να στηρίξουν κατσούλη; Καταλαβαίνω την πικρία σας για την μαριονέτα που ακούει στο όνομα καραδήμας αλλά τι να κάνουμε, κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!!! 3. Λέτε: "...αντί να διαμαρτύρονται, δεν απαίτησαν εξωδίκως και την αίθουσα που χρησιμοποιεί ο δήμος, ώστε να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Προφανώς οι παλιές φιλίες, είναι δύσκολο να ξεχαστούν." Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης σε ένα τέτοιο θέμα. Ο Πολιτιστικός έπραξε έτσι όπως θεωρούσε ότι ήταν καλύτερο για τον ίδιο, εσύ τον κατηγορείς που δεν έπραξε αλλιώς;;!! Και γιατί να πράξει αλλιώς δηλαδή; Η τελευταία σου πρόταση βγάζει μόνο κακία. Δεν προσθέτει κάτι. Κάθε καινούρια συνεργασία ξεκινάει φιλικά. Στην πορεία απαγορεύεται να αλλάξει δηλαδή; 4. Λέτε: "...υπάρχει άλλο ένα ανώνυμο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ σχόλιο για μέλος του Συλλόγου, για το οποίο σχόλιο, ΔΕΝ επέδειξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος την ίδια σπουδή" Το σχόλιο αναφέρεται στον Χ κύριο ως πρόσωπο. Είναι επί προσωπικού, που λένε και στη βουλή (τρομάρα τους). Δεν έχει λόγο ο Πολιτιστικός λοιπόν. Δεν είναι αυτεπάγγελτος συνήγορος κανενός μέλους του. 5. Λέει ο Πολιτιστικός: "Επίσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προσπάθειά σας να επιφέρετε σκοταδισμό και μηδενισμό των πάντων στην τοπική μας κοινωνία, πίσω από την ανωνυμία σας." Νομίζω ότι δεν ισχύει αλλά ούτε οι ίδιοι, ίσως , να το πιστεύουν τελικά. Υπερβολή της στιγμής. Ξαναλέω νομίζω. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, τονίζω ότι δεν εκπροσωπώ ΚΑΝΕΝΑΝ. Γράφω ως απλός πολίτης, που παρακολουθεί τα πολιτιστικά και όχι μόνο, του νέου Δήμου Μεσολογγίου έτσι όπως τα αντιλήφθηκα. Καλή συνέχεια σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαβάζει ΜΕΠ και είναι κάτοικος Αιτωλικού θα ξέρει ότι οι Αιτωλικιώτες έτσι εκφράζονται. Εγώ δεν μπερδεύτηκα καθόλου, όλοι μας ξέρουμε ότι πίσω από τον αχυράνθρωπο καραδήμα, είναι η κλίκα γαλάνη, φραγκούλη και σια. Οι ΜΕΠ είχαν γράψει ότι σπέρνουμε ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες και να τα αποτελέσματα. Με το καλημέρα, την Δευτέρα των εκλογών, το μήνυμα ήταν σαφέστατο. Ο γαλάνης ως φάντασμα θα σας ακολουθεί και εσείς του πολιτιστικού συλλόγου αδειάστε μας τη γωνιά. Τι άλλο θα μπορούσε να απαντήσει ο Μη Ενεργός Πολίτης δηλαδή;

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

ΣYMΦΩNOYME K EΠAYΞANOYME. ΦYΣIKA AΦOY EINAI ΔHMOΣIA (ME THN ΠΛATEIA ENNOIA TOY OPOY) ΠPOΣΩΠA, OXI MONO ΔIKAIOYNTAI AΛΛA EXOYN KAI THN YΠOXPEΩΣH NA EXOYN ΠOΛITIKH AΠOΨH KAI TAYTOTHTA. KAI ΦYΣIKA EKΠPOΣΩΠΩNTAΣ TON EAYTO TOYΣ KAI OXI TA Δ.Σ. TΩN ΣYΛΛOΓΩN TOYΣ. OΣO ΓIA TON KAPAΔHMA ΔEN ΠPOKEITAI ΠEPI AΠΛHΣ ΠIKPIAΣ AΛΛA ΠEPI ΠPOΣBOΛHΣ THΣ ΔHMOΣIAΣ AIΣΘHTIKHΣ OTAN ΘA KΛHΘEI ΣE ΛIΓO KAIPO NA EKΠPOΣΩΠHΣH THN ΠOΛH MAΣ EITE ΩΣ ΔHMOTIKOΣ ΣYMBOYΛOΣ EITE ΩΣ OTIΔHΠOTE AΛΛO. NOMIZOYME OTI TO ΘEMA KAΠOY EΔΩ ΠPEΠEI NA TEΛEIΩΣEI ΓIATI APXIZEI NA ΠΛATIAZEI KAI ΔEN YΠAPXEI ΛOΓOΣ ΓI AYTO. OI MEΠ EΠANAΛAMBANOYN OTI EΠIKPOTOYN , ΣTHPIZOYN
KAI ΘA ΣYNEXIΣOYN NA TO KANOYN AN KAI OΠOTE XPEIAΣTEI THN ΠPOΣΦOPA TOY ΠOΛITIΣTIKOY ΣYΛΛOΓOY KAI ΦYΣIKA ANAΓNΩPIZOYN ANEΠIΦYΛAKTA TO ΔIKAIΩMA TOYΣ NA ΔIAXEIPIZONTAI TA TOY OIKOYΣ TOYΣ OΠΩΣ AYTOI ΘEΩPOYN OTI EINAI ΣYMΦEPON ΓIA TON ΣYΛΛOΓO TOYΣ.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Λάβαμε σχόλιο για τον πολιτιστικό σύλλογο, το οποίο μας προκάλεσε αηδία από τη χολή, το μίσος και τον κεμαλισμό που αποπνέει. Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα κόπρανα του μυαλού και της θέλησης για αφανισμό και καταστροφή κάθε επίδοξου λεηλατητή. Κρατάμε την ουσία και επιμένουμε ότι πλέον θα αντιμετωπίσουμε το νέο ήθος στη καθημερινότητά μας. Προωθήσαμε το σχόλιο στο e-mail του πολιτιστικού συλλόγου, ώστε αν θέλουν να απαντήσουν αυτοί ως σύλλογος. Ακόμη και τώρα μας προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση του συλλόγου εναντίον μας. Αν θέλουν αυτοί λοιπόν ας απαντήσουν, εμείς αποδειχθήκαμε ανίκανοι να υπερασπιστούμε κάποιες αξίες, τουλάχιστον όμως προσπαθήσαμε. Ας πιάσουν διάλογο λοιπόν με τον κάθε ηλίθιο που έχει ψεκάσει το μυαλό του ώστε να το κάνει αόρατο, εξαφανίζοντας ταυτόχρονα ήθη, αξίες και προσπάθειες δεκαετιών.
Αλλά ρε φίλε ανώνυμε πρέπει να έχεις πολύ πύον στο μυαλό σου, σε συμβουλεύουμε μόνο ένα, αν τραυματιστείς κάπου μη βάλεις την πληγή στο στόμα σου, θα είναι πράξη αυτοκτονίας.