Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


Τους τελευταίους μήνες, ο ουρανός ήταν αμείλικτoς απέναντί μας. Κατεγράφησαν εξαιρετικά ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που προκάλεσαν τρομερές μαγνητικές καταιγίδες που συνήθως στους ανθρώπους προκαλούν πονοκεφάλους και καρδιακά επεισόδια.

Οι αστρονόμοι άρχισαν να τρομάζουν τον κόσμο λέγοντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή του ηλιακού ξυπνήματος. Τώρα είναι η σειρά του φυσικού δορυφόρου της Γης να φέρει μια άλλη έκπληξη. Σε λίγες μέρες θα προσεγγίσει τη Γη στο πλησιέστερο των τελευταίων είκοσι ετών.Τι θα πρέπει να περιμένουμε από ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «περίγειο» και οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη ονομάσει "Supermoon";

Το Διαδίκτυο είναι και πάλι γεμάτο με άγχος και «αποκαλυπτικές προβλέψεις». Και τι δεν διαβάζει κανείς. Αυτή τη φορά η πηγή της δημόσιας ανησυχίας είναι το φεγγάρι. Στις 19 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες, η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο της, δηλαδή στο μέγιστο της εγγύτητάς της προς τη Γη. Μόνο 356,6 χιλιάδες μίλια θα μας χωρίζουν από φυσικό (;) μας δορυφόρο, τη νύχτα της Supermoon.

Όσον αφορά τον Ήλιο, που λένε ότι ξυπνάει, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο και οιι άνθρωποι άρχισαν να ξυπνάνε και να βλέπουν τον ήλιο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πρόσφατες μεγάλες «φλασιές» είναι μόνοη αρχή. Λένε ότι ο ήλιος θα ξυπνήσει σε πλήρη ισχύ.

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες, η ηλιακή δραστηριότητα έχει πιο ισχυρή από ό, τι τα τελευταία χρόνια. Η δραστηριότητά του είναι σε επίπεδα ρεκόρ και πλησιάζει την κατάσταση επικινδυνότητας για τη Γη. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε γραπτά στοιχεία για περιοδικά φαινόμενα της τάξεως των χιλιάδων ετών, ή και αν τα έχουμε δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να τα διακρίνουμε.

Ο Ήλιος αποτελεί κάτι το τόσο απελπιστικά παντοδύναμο για εμάς, που απλά τον κοιτούμε ανήμποροι ή στρουθοκαμηλίζουμε λέγοντας ότι αυτά είναι κουταμάρες για γραφικούς.

Όπως έγραψα και χθές, ο Ήλιος είναι μία δύναμη πέρα από τις δυνάμεις μας και το λιγότερο που μπορεί να κάνει, σε ένα μεγάλο γεγονός, με το οποίο θα μας «αγγίξει», είναι να καταστρέψει το σύνολο της τεχνολογίας μας ακαριαία με την εκπομπή ενός θηριώδους ηλεκτρομαγνητικού παλμού που θα κάψει κάθε το που λειτουργεί με ρεύμα.

Αν αυτή η εκπομπή συνοδευτεί και με στιγμιαία αύξηση της λάμψης του, θα έχουμε και πολλές βλάβες, ίσως και μόνιμες, στην όραση εκείνων που θα είναι εκετεθιμένοι, ή που θα κοιτάζουν προς τον ουρανό γενικά και όχι προς το έδαφος, τη στιγμή που θα γίνει.

«Θα γίνει ξαφνικά. Τυχερός όποιος είναι πίσω από πόρτα, ή πίσω από πλάκα» (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Κάτι ήξερε ο Άγιος!!!


http://www.liako.gr/news/home/31729-liakopoulos-sun.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: