Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αμαρτίες Γαλάνη παιδεύουσι Κατσούλη


Κίνδυνος για τη μισθοδοσία;

"Μπλοκάρισμα" της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δήμου Μεσολογγίου, μπορεί να αποφέρει η δικαίωση εργαζομένων του πρώην δήμου Αιτωλικού, που διεκδικούν ποσό άνω των 200 χιλιάδων ευρώ.
Η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο....... σε ότι αφορά τα οικονομικά του δήμου Μεσολογγίου, αφού σχεδόν καθημερινά οι αρμόδιες υπηρεσίες έρχονται αντιμέτωπες με απίστευτες καταστάσεις καθημερινής τρέλας που όμως κατά φαινόμενα θα κοστίσουν και πάλι ακριβά.
Το τελευταίο «επεισόδιο» γράφτηκε πριν λίγες ημέρες όταν υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί στο δήμο Αιτωλικού και παρέμειναν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα , προσέφυγαν νομικά προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Το δικαστήριο έγινε (πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμος δεν ήταν καν ενημερωμένος για το δικαστήριο) , οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν και σήμερα διεκδικούν ποσό άνω των 200.000 ευρώ από το δήμο Μεσολογγίου , προκαλώντας κυριολεκτικά «έμφραγμα» στις οικονομικές υπηρεσίες. Τα πράγματα ωστόσο γίνονται ακόμα πιο σοβαρά , αφού ελλείψει χρημάτων, οι εργαζόμενοι του πρώην δήμου Αιτωλικού έχουν μπλοκάρει τη μισθοδοσία των υπόλοιπων υπαλλήλων του δήμου Μεσολογγίου, διεκδικώντας πρώτα την δική τους αποπληρωμή και μετά όλων των υπολοίπων εάν και εφόσον φυσικά περισσέψουν χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις. Αυτό που προκρίνεται ως άμεση ενέργεια αυτή τη στιγμή, είναι η προσβολή της δικαστικής απόφασης των υπαλλήλων που έχουν κάνει προσφυγή.
Η αδυναμία μέχρι σήμερα να καταγραφούν όλες οι οικονομικές ανάγκες του δήμου οδηγεί σταδιακά σε αποσυντονισμό και δημιουργία πρόσθετων προβλημάτων που καθιστούν πολλές φορές αδύνατη τη λειτουργία του.
Η φόρμουλα που αναζητείται προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργική διαδικασία ακόμα δεν έχει βρεθεί, ενώ οι συσκέψεις για νέο δανεισμό σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής απορρίπτονται χωρίς όμως να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο «διαφυγής» από αυτή την κατάσταση. Να σημειωθεί ότι τέλος του μήνα , ιδιώτης βγάζει σε πλειστηριασμό δημοτικό ακίνητο στο κέντρο της πόλης, λόγω οφειλών.

Από την εφημερίδα «Συμπολιτεία»


http://www.agriniopress.gr/politiki/ayto/2355-mesologgimisthodosia
http://etoliko-news.blogspot.com/2011/03/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: