Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μια νομιμότητα εντελώς παράνομη και παράλογη...


Μια νομιμότητα εντελώς παράνομη και παράλογη - Συντομες σκέψεις για το χρέος
Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

-Tο χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς.
Λένε οι "δίκαιοι" κυβερνήτες μας και οι διάφοροι ειδικοί οτι αφού εμείς δημιουργήσαμε το χρέος πρέπει και να το πληρώσουμε. Ομως το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Μας το δημιούργησαν οι συνεργαζόμενοι με τις αγορές κυβερνητικοί υπάλληλοι με τις ευλογίες και τις υπογραφές των δανειστών οι οποίοι προφανώς γνώριζαν σε ποιούς δανείζουν. Οταν δανείζεις ενα κράτος με χρέος όχι μόνο πάνω από 60% που λένε οι Ευρωπαικές συνθήκες, αλλά πάνω από 100% που θεωρείται μη διαχειρίσιμο ας μην παριστάνεις μετά τον αθώο. (Πόσω μάλλον όταν οι δανειακες συμβάσεις συνοδεύονται και από άλλες "υποχρεώσεις", όπως αγορές εξοπλισμών, συμβάσεις τύπου Siemens κλπ, που... διευκολύνουν την διόγκωση του χρέους)
-Το χρέος είναι αδύνατον να πληρωθεί ό,τι και να λένε, όποιοι κι αν το λένε. Το χρέος μόνο αυξάνεται δεν μειώνεται, παρα μόνο προσωρινά (πχ αν εκποιηθεί δημόσια περιουσία) και μετά ξανά προς τη δόξα τραβά.(Ακόμη και με 4% επιτόκιο, ακόμη κι αν είχαμε μείωση κατα 30% του χρέους, μεσα σε 7 χρόνια θα είμασταν ακριβώς στο προηγούμενο σημείο). Αυτό λένε οι ψυχροί αριθμοί και όχι εμείς.
-Η προσπάθεια να πληρωθεί ένα τέτοιο χρέος ειναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσουμε και την Ελλάδα ολόκληρη(δημόσια γη περιουσία και επιχειρήσεις), και τις δουλειες μας και τα σπίτια μας και τις όποιες ελευθερίες έχουμε ακόμη.
-Το χρέος έχει πληρωθεί πολλές φορές. Οταν μιλούν οι αριθμοί τα φάλτσα επιχειρήματα πρέπει να σωπαίνουν. Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε πληρώσει γύρω στα 500δίς σε τοκοχρεωλύσια!
-Πολλά κομμάτια του χρέους είναι αυθαίρετα και εντελώς αδικαιολόγητα και παράνομα και προέρχονται από δάνεια που είχαν γίνει ακόμα και στην δεκαετία του 1920 ενω γι αυτά έχουμε χρεοκοπήσει -και άρα απαλλαγεί- το 1932!
-Το χρέος είναι παράνομο αφού προέρχεται κατά βάση από τόκους και κεφαλαιοποιήσεις τόκων που είναι παράνομες. Πάνω από 90% ωφείλεται σε αυτή τη διαδικασία!
-Τα "χρήματα" που δανειζόμαστε δεν μπαίνουν καν στην Ελλάδα, αλλά απλά μεταφέρονται λογιστικά από τους δανειστές μας στους δανειστές μας για αποπληρωμές άλλων χρεών! Δεν είναι απίστευτο; Μας δανείζουν χρήματα που δεν χρειάζεται να έχουν -και φυσικά δεν υπάρχουν-, τα οποία αμέσως τα εγγράφουν στους λογαριασμούς τους (και έτσι εμφανίζονται και είναι πλέον δικά τους) και μάλιστα δημιουργούν και όποιο νομικό πλαίσιο θέλουν ζητώντας μας και μέτρα έτσι ώστε να είμαστε ακόμη πιο αδύναμοι και ευαλωτοι για να χρειάζεται να ζητήσουμε επι πλέον δανεικά!Αν αυτό δεν είναι παράνομο τότε τί είναι.
-Αυτή τη στιγμή, όλο μα όλο το ποσό των 110 δις πηγαίνει στην αποπληρωμή των προηγούμενων δανείων, ενώ τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δανειστούμε μεγαλύτερα ποσά για να αποπληρώνουμε μεγαλύτερο χρέος.
-Η επιμήκυνση μεγαλώνει το χρέος αφού το επιβαρύνει με επι πλέον τόκους, άρα ακόμη και η λεγόμενη "ανάσα΄' είναι προσωρινή και μακροπρόθεσμα καταστροφική.Απλά η τωρινή κυβέρνηση δεν ενδιαφερεται για το τι θα γίνει κάποτε...
-Ακόμη κι αν πολλά από τα προηγούμενα ήταν λάθος (που δεν είναι) και απλά το χρέος ηταν πολύ μεγάλο υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ που αναγνωρίζει την προτεραιότητα των βιοτικών αναγκών ενός λαού και της λειτουργίας ενός κράτους, έναντι της υποχρέωσης των κρατών προς τους δανειστές οι οποίοι όπως είπαμε πάντα γνωρίζουν σε ποιούς δανείζουν.
-Οι όποιες επιτροπές λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ) πρέπει να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, άν θέλουμε να ελπίζουμε οτι μπορεί να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αμαν πια με τις επιτροπές της Βουλής όπου βάζουμε πάνω κάτω αυτούς που υπέγραψαν τις παρανομίες να ελέγξουν τους εαυτούς τους, και μάλιστα τους πληρώνουμε κιόλας γι αυτό!
-Η ΔΑΝΕΙΑΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
-Η κυβέρνηση δεν έχει καμια νομιμοποίηση απο τον Ελληνικό λαό για αυτη τη σύμβαση και για όλα όσα την ακολουθούν, αφού άλλα εξήγειλε και με βάση αυτά ψηφίστηκε στις εκλογές του 2009.
- Η άρνηση χρέους είναι μια διαδικασία εντελώς νόμιμη και εντός πλαισίων εύρυθμης λειτουργίας της Παγκόσμιας οικονομίας η οποία έχει εφαρμοσθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν από πολλές κυβερνήσεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων.Απο φασιστικές όπως του Μεταξά έως κομμουνιστικές όπως των μπολσεβίκων.


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/03/blog-post_7580.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: