Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας!


Αν με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση του πασοκ θέλει να εφαρμόσει κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο ή να μας πείσει περί πράσινης ανάπτυξης, τότε είναι λίγο δύσκολο να αντιπαρατεθούμε με τους χουντικούς που μας λένε και μας δείχνουν την αναμορφωμένη Αιτωλοακαρνανία που άφησαν. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι κυβερνήσεις της λεγόμενης μεταπολίτευσης, δεν μπόρεσαν ούτε στο ελάχιστο να δείξουν κάτι ανάλογο και καλά ας πούμε ότι δεν μπόρεσαν γιατί υπήρχαν άλλες προτεραιότητες, όμως όλα αυτά τα κουμάσια που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν ούτε καν να συντηρήσουν τα έργα του Ελληνικού λαού που πλήρωσε όχι μόνο με το δουλειά του, αλλά και με την απώλεια της ελευθερίας του.

Ζήτω η δημοκρατία του όλοι μαζί τα φάγαμε

Ο Απόστολος Κοιμήσης, πίστεψε ότι μιας και ανήκει στο στρατόπεδο των σφουγκοκολάριων του ΔΝΤ με εξειδίκευση στη τοπική λεγόμενη αυτοδιοίκηση ή αλλιώς σχέδιο Καλλικράτης, ότι θα τον σεβαστούν και θα του επιτρέψουν να αναπτύξει την πόλη και την περιοχή του, σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε. Φωνάζει περί ιδιοκτησίας γης του δήμου του και περί δημοκρατίας, μιας και δεν του ζητήθηκε η άποψή του.
Απόστολε, μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει τον κοινοβουλευτισμό και το Σύνταγμα του κράτους, δεν ξέρει και δεν σέβεται ούτε καν την παρουσία σου.
Είναι αυτή η κυβέρνηση που εσύ στηρίζεις.
Γι αυτό κάνε λίγο ησυχία, Κοιμόμαστε.
Η ΓΛΥΝΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------


Απόστολος Κοιμήσης «δεν υπάρχει περίπτωση»
Τις μονάδες οι οποίες θα λειτουργούν στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, με απόφαση του Χρήστου Παπουτσή ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στην Αιτωλοακαρνανία Κέντρο Υποδοχής Μεταναναστών θα δημιουργηθεί στη...Στάνο, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης
Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.
Οι μονάδες θα λειτουργούν στις παρακάτω περιοχές:

o Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
o Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
o Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
o Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
o Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
o Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
o Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης
o Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης
o Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης
o Έβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
o Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.
o Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης
o Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.
o Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αναστάτωση επικράτησε στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας με το δήμαρχο και πρόεδρο της ΤΕΔΚ Απόστολο Κοιμήση να δηλώσει ότι ενημερώθηκε και ο ίδιος από τα ΜΜΕ.
Απόστολος Κοιμήσης «δεν υπάρχει περίπτωση»
«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση», αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Αμφιλοχίας. «Δεν μίλησαν με κανένα και δεν ενημέρωσαν κανένα», τονίσει στις δηλώσεις του στο Agrinionet ο κ. Κοιμήσης και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο χώρος ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας και από τα 206 στρέμματα στο Υπουργείο ανήκουν μόνο τα 1206 τμ., με αδιάσειστους τίτλους και δικαστικές αποφάσεις».

Η περιοχή ανήκει στη συνθήκη NATURA και βρίσκεται κοντά στη λίμνη Αμβρακία. Στο συγκεκριμένο μάλιστα χώρο ο δήμος Αμφιλοχίας έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων όπως κέντρο φιλοξενίας, κατασκήνωση κ.α. «Το παλιό στρατόπεδο δεν έχει υποδομές για να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών μα πάνω από όλα δεν ανήκει στο Υπουργείο. Είναι άξιο απορίας λοιπόν πως το Υπουργείο πήρε μια τέτοια απόφαση τη στιγμή που δεν του ανήκει ο χώρος και προστατεύεται από Διεθνή συνθήκη»τονίζει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας.
Η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία τέτοιου κέντρου, λένε οι πληροφορίες που έρχονται από ολόκληρο το δήμο Αμφιλοχίας.
(από agrinionet)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OI NEOI THS PERIOXIS PREPEI NA KSESIKOTHOUN PROTOI. ELEOS PIA... TOSI ANARGEIA MASTIZEI TON TOPO KAI TORA THA TOUS FTIAKSOUME KAI XENODOXEIO???? PAME KALA? OLOI NTOY