Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη ο Στρος Καν για απόπειρα βιασμού καμαριέρας!


Σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης προσήχθη ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ώστε να δώσει εξηγήσεις για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το BBC ο επικεφαλής του ΔΝΤ συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Air France στο αεροδρόμιο JFK, λίγο πριν απογειωθεί για Παρίσι.


H αστυνομία της Νέας Υόρκης εκτιμά ότι θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν. "Αναμένουμε ότι πρόκειται να συλληφθεί επίσημα και να του απαγγελθούν κατηγορίες μέσα σε μια ώρα", δήλωσε.

Ο ίδιος ο Στρος Καν μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι είναι αθώος.

Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο τωνΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί "σοσιαλιστών της σαμπάνιας". Εκφράζεται λοιπόν η υπόνοια ότι ίσως και η υπόθεση αυτή είναι ένα επεισόδιο του πολέμου αυτού - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κατηγορίες δεν έχουν βάση.

Πάντως σε περίπτωση δίωξης η καριέρα του ως τεχνοκράτη και ως πολιτικού έχει σχεδόν καταστραφεί.

Σύμφωνα με τα αμερικανικα ΜΜΕ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα σε ξενοδοχείο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Την καταγγελία έκανε 32χρονη εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι το Sofitel στην Times Square.

Από το ΔΝΤ δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στρος Καν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο ΔΣ του ΔΝΤ το 2008 για ανάρμοστη σχέση με γυναίκα υπάλληλο του Ταμείου. Ο ίδιος είχε τότε ζητήσει συγγνώμη τόσο από το Ταμείο όσο και από τη γυναίκα του Αν Σινκλαίρ.

Η είδηση έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου




Δεν υπάρχουν σχόλια: