Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κατατέθηκαν οι προτάσεις της επιτροπής αγώνα για την ύδρευση του Αιτωλικού, στον δήμο Μεσολογγίου.

Καταρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε αφαιρέσει τα ονόματα των συμπολιτών μας, που απαρτίζουν την επιτροπή, διότι είναι πάγια θέση του blog μας (περί ανωνυμίας), εξάλλου πιστεύουμε ότι και τα ίδια τα μέλη, δεν έχουν ανάγκη από διαφήμιση.
 Ένα μεγάλο μπράβο, ακόμη μια φορά από την πλευρά μας και ένα ευχαριστώ για την προσφορά τους, νομίζουμε ότι είναι το ζητούμενο αυτή την εποχή που όλα αλλάζουν και αμφισβητούνται. 

Η κοινωνική προσφορά αυτών των ανθρώπων μας γεμίζει όλους με ελπίδα και δύναμη. 

Όσο αφορά την ΔΕΥΑΜ και τον ιερό δήμο, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή περνάνε ένα μαρτύριο, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι. Από τη στιγμή όμως που αποφάσισαν να καλύψουν τον δοσίλογο και πωλητή του Αιτωλικού γαλάνη, λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν άφησε χρέος και τον τσου-νάκα να διοικεί την ΔΕΥΑΜ, παρότι στο δήμο Οινιάδων άφησε χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εεε τότε δικαιολογημένα νομίζουμε ότι είστε άξιοι της τύχης σας.

                                                               Μ.Ε.Π
=================================================================================================================================
Προς το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου»
(Υπόψιν κ Δημάρχου) Αίτηση για Ρύθμιση-Συμβιβασμό

Μετά την έκδοση της υπ' αριθ. 1/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου (διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων) με την οποία απαγορεύθηκε η διακοπή υδροδότησης στην οικεία των αιτούντων κατοίκων Αιτωλικού (που άσκησαν ενδεικτικά το ως άνω ένδικο μέσο) και επειδή η προαναφερόμενη απόφαση παράγει οιονεί δεδικασμένο για όλους τους κατοίκους του Δ.Δ. Αιτωλικού του Δήμου Μεσολογγίου, προτείνουμε, προκειμένου να διευθετηθεί το ανάκυψαν ζήτημα με την τιμολόγηση και την ποιότητα του νερού στο Αιτωλικό, τα κάτωθι:

 1. Για τα έτη 2010-2011 την καταβολή ποσού εφάπαξ ύψους 100 ευρώ το
οποίο και ζητούμε να επιμερισθεί σε δόσεις των είκοσι ή τριάντα ευρώ
στους εκδοθέντες λογαριασμούς.

2. Για τους μέχρι σήμερα εκδοθέντες λογαριασμούς του έτους 2012 προτείνεται νια κάθε τετραμηνιαίο λογαριασμό και έως την κατανάλωση 180 κυβικών νερού, η καταβολή ποσού εφάπαξ, ύψους 40 ευρώ (ανά τετράμηνο). Δηλαδή για τους τρεις λογαριασμούς του έτους 2012 και μέχρι την ως άνω αναφερόμενη κατανάλωση ζητούμε να καταβληθεί το ποσό των 120 ευρώ.
Για όσους λογαριασμούς το προσδιορισθέν ποσό είναι κάτω από τα 40 ευρώ (τετραμηνιαίος λογαριασμός) ο λογαριασμός
παραμένει ως έχει πλην των περιπτώσεων...σπιτιών που δεν κατοικούνται και προκύπτει μηδενική κατανάλωση. Σ' αυτή την περίπτωση δεν θα επιβάλλονται τέλη και πάγια και δεν θα υφίσταται οφειλή.

3. Για καταναλώσεις άνω των 180 κυβικών στο εφάπαξ ποσό των 40 ευρώ (μέχρι 180 κυβικά κατανάλωση) θα υπολογίζεται και θα προσμετράται κανονικά η πραγματική κατανάλωση με χρέωση 0,37 ανά κυβικό (π.χ. αν για παράδειγμα η κατανάλωση είναι 200 κυβικά το ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 40 ευρώ + 20 Χ 0,37 ευρώ - 47,4 ευρώ).


4. Για τους λογαριασμούς που έχουν ήδη εξοφληθεί θα λαμβάνει χώρα συμψηφισμός και πάντα υπέρ του καταναλωτή.
5. Εφεξής και μέχρι να διατεθεί κατάλληλο και απολύτως καθαρό νερό μέσω του δικτύου, ζητούμε να ισχύει το ως άνω καθεστώς τιμολόγησης (40 ευρώ ανά τετραμηνιαίο λογαριασμό πλην των περιπτώσεων χαμηλότερης κατανάλωσης).


6. Εν όψει του γεγονότος ότι έχει καταργηθεί η νομοθετική διάταξη που
επιβάλλει ποσοστό 80% επί του καταναλωθέντος ύδατος ζητούμε όπως να
μην υπολογίζεται πλέον στις καταναλώσεις μέχρι το ποσό των 40 ευρώ.


7. Επειδή άπαντες οι κάτοικοι Αιτωλικού υποχρεούνται στην προμήθεια εμφιαλωμένου ύδατος από ιδιωτικές εταιρίες ζητούμε προκειμένου να υπάρχουν επιπλέον έσοδα για την ΔΕΥΑΜ να αναλάβει την υποχρέωση να μας προμηθεύει με υδροφόρα, πόσιμο και κατάλληλο ύδωρ το οποίο και θα τιμολογεί (με χαμηλό τιμολόγιο) επιπλέον και με βάση τα κυβικά του νερού που θα παρέχονται.
Τέλος δηλώνουμε ότι εφόσον η πρόταση μας γίνει αποδεκτή θα παραιτηθούμε από κάθε δικαστική ή άλλη διεκδίκηση και προτείνουμε μαζί με τον εξοφλητικό λογαριασμό να υπογράφεται από έκαστο των καταναλωτών του Δ.Δ. Αιτωλικού ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβασμού
σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα.


 
Ι.Π. Μεσολογγίου 30-1-2013
Οι Αιτούντες


Δεν υπάρχουν σχόλια: