Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο Έρεβος εγέννησε και η Νύχτα έτεκε τον Χάροντα.

Του Παναγιώτη Τσολάκη
Αν οι πολίτες αυτής της χώρας δεν κλείσουν σε μια «Σπιναλόγκα» όλους εκείνους τους πολιτικούς που εκχωρούν την κυριαρχία της χώρας τους, που υπογράφουν μνημόνια παράδοσης της χώρας σε αρμοστές, σε τοποτηρητές, σε ελεγκτές και σε εντολοδόχους.
Που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία.
Που εξορίζουν τους νέους και δολοφονούν τους γέροντες.
Που ιδιωτικοποιούν το νερό, που χάρη σε αυτό επέζησαν και επιζούν οι άνθρωποι.
Που δεν σέβονται τον δημόσιο πλούτο της χώρας και το δημόσιο χρήμα.
Που το υφαρπάζουν ή το υποθηκεύουν.
Τότε σε ολόκληρη τη χώρα θα φυτρώσουν χιλιάδες σπιναλόγκες, όπου οι άνθρωποι εκεί θα θεωρούνται όχι απλά αναλώσιμα προϊόντα, αλλά άχρηστα υλικά!
Άχρηστα όμως υλικά αποδείχτηκαν εκείνοι οι πολιτικοί κι εκείνες οι πολιτικές τους, που οδήγησαν την κοινωνία στο έσχατο σημείο. Δεν υπάρχει πιο έσχατο σημείο για τον άνθρωπο, από αυτό της φτώχειας και της πείνας!
Είναι γνωστό ότι την πείνα και την φτώχεια τις γεννούσε ο πόλεμος. Τους δε πολέμους τους γεννούσε η...πολιτική.
Τώρα γίνεται ευρέως γνωστό, ότι την φτώχεια και την πείνα τις γεννάει και η κρίση. Οι κρίσεις γεννιούνται με τεχνική γονιμοποίηση και πρόωρο τοκετό. Τραπεζίτες και τοκογλύφοι οι σπερματοδότες, και κυοφορούσες οι πολιτικοί.
Αμέσως μετά την γέννηση φροντίζουν να παρουσιάσουν αυτό το τερατάκι στους πολίτες, για να νιώσουν το πρώτο ΣΟΚ και το ΔΕΟΣ που παραλύει κάθε προδιάθεση για αντίδραση και προστασία.
Το τερατάκι αυτό προστατεύεται και θρέφεται στην θερμοκοιτίδα της πολιτικής. Όταν εξέρχεται, έχει ήδη νομοθετηθεί να το φροντίζουν και να το τρέφουν οι πολίτες! Όπως ακριβώς γινόταν με τον μυθικό Μινώταυρο της Κρήτης, που θρεφόταν με ανθρώπινες σάρκες και μάλιστα νέων.
Μόνο που τότε βρέθηκε ο Θησέας για να απαλλάξει τους Αθηναίους από το φόρο αίματος. Σήμερα η χώρα δεν γεννά Θησέα και ομοίους του. Γεννά μόνο Εφιάλτες, Πήλιους, Γούσηδες και νενέκους…
Και η κοινωνία πηγαίνει ως πρόβατο επί σφαγή, χωρίς διαμαρτυρία, χωρίς κραυγή, χωρίς να χιμήξει στον σφαγέα…!!
Οι οφθαλμοί ακριβέστεροι μάρτυρες των ώτων, έλεγαν οι αρχαίοι. Τα μάτια είναι πιο ακριβείς μάρτυρες από τα αυτιά. Για αυτό άλλωστε τα κλείνουν την ώρα της εκτέλεσης. Τώρα τα κλείνουν πολύ νωρίτερα. Ξέρουν καλά ότι το σκοτάδι και το μαύρο φόντο προκαλεί τρόμο στους πολίτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: