Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΠ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. (Τον αρθογράφο αυτού του κειμένου, που τον κρύβατε τόσα χρόνια;)

Εκεί στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, μήπως κάνετε και πρωταθλητισμό στα ντινέλια;
Δεν δικαιολογούνται αλλιώς, τόσες ηλιθιότητες για την οικονομική κατάσταση που περνάμε σαν πολίτες, παίρνοντας μάλιστα μαθήματα   για το αναγκαίο και το ορθό του μνημονίου.
Εεε αυτό, πρώτη φορά το διαβάζουμε σε δελτίο τύπου αθλητικού συλλόγου.
Μήπως βρε παιδιά, ο Πάγκαλος έκανε τα πρώτα του βήματα, ως θαλασσοπόρος της πολιτικής σκηνής, στο σύλλογό σας;


Μ.Ε.Π 
===============================================================================================================

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΠ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
                                                                                                             30/10/13
Ανακοίνωση Νο.1
Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου σχετικά με την ημερίδα περί Γαλάζιας Ανάπτυξης.
Επαινετή η πρωτοβουλία του Δήμου μας και του Δημάρχου για διαβούλευση σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου. Πράγματι ως Ναυτικός Όμιλος επειδή έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο, αντιλαμβανόμαστε απολύτως την χρησιμότητα αυτών των ημερίδων. Αλλά μας ενοχλεί κάθε φορά το ότι αυτοί ( Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος) που είναι υπεύθυνοι για την στασιμότητα της χώρας, δηλαδή, ελάχιστος  παραγωγικός ιστός, χαμηλή απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων  και μια απερίγραπτη γραφειοκρατία που δεν επιτρέπει το παραμικρό και αποθαρρύνει τον  οποιοδήποτε ντόπιο και ξένο επενδυτή.  Κάθε φορά τους ακούμε να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και να αναφέρονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τα οποία γνωρίζουμε.
 Κάθε φορά ακούμε ένα καλό ρεπορτάζ περί των δυνατοτήτων μας, ενώ θα έπρεπε να μας ανακοινώνονται λύσεις και βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.  Η οποία δημόσια διοίκηση είναι το κύριο αναπτυξιακό εργαλείο . Σε κάθε περίπτωση οι πρωτοβουλίες αυτές πάντα κάτι προσφέρουν, στο δημόσιο διάλογο.  Έχουμε  όμως να παρατηρήσουμε ότι  απουσίαζε το 80% του Δημοτικού Συμβουλίου και οι παραγωγικοί φορείς του Δήμου.
Το επισυμβαίνουμε με θλίψη. 


Ανακοίνωση Νο.2
Σχετικά με την διαβούλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ περί αθλητισμού.
Εδώ μιλάμε για τη απόλυτη παράνοια!! Αγνοείται ή θέλουν να το αγνοούν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που στεγαστήκαν  στο ΣΥΡΙΖΑ, το ότι το μνημόνιο είναι ένα οικονομικό πρόγραμμα που αποτελεί συνέπεια των αφρόνων και ασύνετων πολιτικών που ακολουθήσαμε εδώ και 30 χρόνια, όπου οι μεν κυβερνώντες σπαταλούσαν και μοίραζαν αλόγιστα το δημόσιο δανεισμένο χρήμα, δημιουργώντας παραπλανητικά συνθήκες δάνειας ευημερίας, οι δε αντιπολιτευόμενοι αριστεροί , ακύρωναν νόμους στο πεζοδρόμιο , διαλύαν δημόσια πανεπιστήμια «χτίζοντας» καθηγητές, αφού προηγουμένως τους εξέλεγαν με τις κομματικές παρατάξεις .
 Όλοι μαζί πετύχαμε την κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, αξιοκρατίας και χρηστής διαχείρισης των κοινών και του δημοσίου χρήματος. Επομένως το οικονομικό πρόγραμμα, το και «Μνημόνιο» επονομαζόμενο, δεν είναι η αιτία των δινών μας αλλά όπως προείπαμε η συνέπεια !!
Ως Ναυτικός Όμιλος επειδή πληρώνουμε, φως, νερό, τηλέφωνο, χαράτσια και συντήρηση των εγκαταστάσεων μας , νομιμοποιούμαστε να πούμε ότι : αθλητισμός δεν είναι να παίρνει ο καθένας  ατομικά ή ομαδικά μια μπάλα, να χρησιμοποιεί δημόσιους αθλητικούς χώρους, ανοιχτούς ή κλειστούς με τεράστιο λειτουργικό κόστος , που  το πληρώσουν κάποιοι άλλοι , δηλαδή η κοινωνία γενικώς !!
Το Μνημόνιο τελειώνει σε λίγο και καλούμαστε να βρούμε χρήμα. Το χρήμα βεβαίως είναι αποτέλεσμα εργασίας  και παραγωγής πλούτου . Αν δεν δανειζόμασταν ή αν μας παρατούσαν τα διάφορα πολιτικά κέντρα , δηλαδή οι δανειστές μας , δεν θα είχαμε ψωμί να φάμε ή θα ζούσαμε πάρα πολύ δύσκολα σε συνθήκες κατοχής.
 Ενώ τώρα καίμε προβολείς όλη την νύχτα, αφήνουμε τις βρύσες ανοιχτές, μετατρέπουμε σε σκουπιδότοπους τους αθλητικούς χώρους . Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο, όλα αυτά είναι μπαρούφες!! Για να ζεστάνουμε τους γλουτούς  μας σε θερμαινόμενες πισίνες και να κάνουμε την πλακίτσα μας σε χλοοτάπητες και διάφορα τερέν, πρέπει πρώτα να δουλέψουμε. Δεν πρόκειται να μας δανείζουν στο εξής, προκειμένου να κάνουμε τα γούστα μας. Απαιτείται ιεράρχηση και αξιολόγηση προτεραιοτήτων σε όλους τους τομείς και εν προκειμένου στα αθλητικά σωματεία. Όχι χρηματοδοτήσεις  αορίστως και σκοπιμότητες.  
Όσον αφορά τον Ναυταθλητισμό, ζήσαμε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Πανό τον Παπαδόπουλο που αποτελεί και υποψηφιότητα για τα Δημοτικά ( αστεία περίπτωση) και έχουμε να πούμε ότι ο Ναυταθλητισμός καθηλώθηκε εντελώς και ο κύριος αυτός ήταν ότι χειρότερο ζήσαμε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: