Στην τσιμπίδα της εφορίας πέφτουν, για πρώτη φορά, τα αγροτεμάχια. Με τη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων, για πρώτη φορά, επιβάλλεται «στρεμματικός»φόρος για καλλιεργούμενες εκτάσεις, αγρούς, βοσκοτόπια και λοιπές εκτός σχεδίου εκτάσεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι επιβαρύνσεις για τα αγροτεμάχια θα είναι περιορισμένου εύρους, αλλά θα αυξάνονται για εκτάσεις σε τουριστικές-παραθαλάσσιες περιοχές ή αγροτεμάχια με κατοικία.
Ειδικότερα, για τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εκτάσεις γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου, θα ...εφαρμόζεται ένας βασικός συντελεστής φορολογίας (ΒΣΦ), ο οποίος ορίζεται σε 0,0015 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ή 1,5 ευρώ το στρέμμα.
Για να υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, θα πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας της έκτασης με το βασικό συντελεστή φορολογίας (1,5 ευρώ).
Από κει και πέρα, το γινόμενο που προκύπτει, πολλαπλασιάζεται διαδοχικά με το συντελεστή θέσης, το συντελεστή χρήσης, το συντελεστή απόστασης από τη θάλασσα, το συντελεστή απομείωσης επιφανείας, το συντελεστή πρόσοψης και το συντελεστή κατοικίας (αν βέβαια υπάρχει κατοικία).
(parapolitika)
Φωτιά στη Βοιωτία / Ο δήμαρχος Στυλίδας ένας από τους δύο συλληφθέντες –
Εμπλέκεται η εταιρεία του
-
Ο δήμαρχος Στυλίδας, Ιωάννης Αποστόλου είναι ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες
για τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Βοιωτία και μέσα σε λίγες ώρες
επεκτάθηκ...
Πριν από 4 δευτερόλεπτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου