Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το διαίρει και βασίλευε της Εποπτείας Αλιείας του νομού μας, σε πλήρη εξέλιξη

Το σχέδιο για εξαγορά της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού από ιδιωτικά κεφάλαια, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της Εποπτείας Αλιείας και ειδικά του σημερινού Επόπτη, μετά από υπόγειες διαδρομές και νομιμόφρονες διαδικασίες (πάντα για το καλό των ψαράδων), αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, χρειάστηκε την αφέλεια κάποιων ψαράδων όπως των κάτωθι αναφερομένων στο άρθρο της Αιχμής, η σύμπλευση του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας και ένα απερίγραπτο δίκτυο πρόθυμων ρουφιάνων, από τις εκβολές του Ευήνου μέχρι τις εκβολές του Αχελώου, το οποίο κτίστηκε με τον ιδρώτα του ίδιου του Επόπτη και την χρηματοδότηση του κομματικού κράτους. 

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, το πρόσωπο του σημερινού Επόπτη Αλιείας έχει απασχολήσει για δεκαετίες τη περιοχή μας, πάντα με αρνητικό πρόσημο, αλλά λόγο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των πελατειακών σχέσεων του εκάστοτε Νομάρχη, ο σημερινός Επόπτης Αλιείας πάντα επέπλεε της όποιας πολιτικής συγκυρίας. 

Το τελικό του σχέδιο είναι το ξεπούλημα της Λιμνοθάλασσας η οποία θα έρθει μέσω της εξαθλίωσης και πτώχευσης των συνεταιρισμών και την δια νόμου απαγόρευση της Ελεύθερης Αλιείας.

Πληροφορούμε τον ίδιο όσο και τους οφ σορ αγοραστές, ότι μάλλον ζουν το όνειρο ενός τελειωμένου Δημοσιοϋπαλλήλισκου με ψυχολογικά απωθημένα της δεκαετείς του ΄80
Αναμείνατε για αποκαλύψεις σύντομα

                                                                    Μ.Ε.Π
================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================

Σκληρή κόντρα ελεύθερων αλιέων και συνεταιρισμού Προκοπάνιστου

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του θέματος κάλεσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου
Φόβους ακόμα και για τη ζωή τους εκφράζουν οι ψαράδες

Τη λύση σε ένα πολύ σοβαρό θέμα θέλει να δώσει ο πρόεδρος και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου, το οποίο ταλανίζει τον αλιευτικό κλάδο εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για τη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη του συνεταιρισμού του ιβαριού Προκοπάνιστου και στους ελεύθερους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής. Επειδή τα όρια του ιβαριού δεν είναι ξεκαθαρισμένα, τα μέλη του συνεταιρισμού θεωρούν ότι...και τα υπόλοιπα κλειστά ιβάρια ανήκουν στη δικαιοδοσία τους. Αυτό προέκυψε μέσα από τη συζήτηση που έγινε στο πρώην δημαρχείο Οινιάδων, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Νεοχωρίου Γ. Κατσούλα, ο οποίος κάλεσε τους ελεύθερους αλιείς, τον Λιμενάρχη Γ. Σακιριανό και τους υπόλοιπους αρμοδίους του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, ώστε να διευκρινίσουν τι προβλέπει ο νόμος. Στη συνάντηση, οι ελεύθεροι αλιείς εξέφρασαν τα παράπονά τους για τις συγκρούσεις στις οποίες έρχονται με τους αλιείς του συνεταιρισμού, οι οποίοι πολλές φορές τους προπηλακίζουν, όταν τους συναντούν στα υπόλοιπα κλειστά ιβάρια ή ακόμα και στο δρόμο που οδηγεί εκεί...


http://www.aixmi-news.gr/index.php/slideshow/18671-skliri-kontra-eleftherwn-aliewn-kai-sinetairismou-prokopanistou

Δεν υπάρχουν σχόλια: