Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

«Ένας Γάλλος αγρότης, προσπαθεί να διατηρήσει τη βιοδυναμική καλλιέργεια στα αμπέλια του, και αντιμετωπίζει έξι μήνες φυλακή επειδή παραβίασε μια δικαστική απόφαση τον περασμένο μήνα, που τον ανάγκαζε να χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα για τη βιολογική φάρμα του.

Ο Emmanuel Giboulot διαθέτει και λειτουργεί ένα βιολογικό αμπελώνα στην ανατολική Γαλλία, όπου παράγει βιολογικά και βιοδυναμικά αμπέλια. Ενα βιοδυναμικό αγρόκτημα λειτουργεί ως ένας ολόκληρος οργανισμός και βασίζεται σε... δύο οργανικά βιολογικές πρακτικές και μεταφυσικές πρακτικές.

Οι αγρότες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο θεωρούν ότι τα αγροκτήματά τους έχουν τη δική τους δύναμη ζωής του εξαρτάται από ενα ανεπτυγμένο οικοσύστημα χωρίς χημικά λιπάσματα.

Σε αντίθεση με τις πρακτικές του Giboulot είναι η πόλη της Ντιζόν που απαιτεί από τους αγρότες τη θεραπεία των καλλιεργειών τους με φυτοφάρμακα και ιδιαίτερα το Pyrevert να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου της αμπέλου flavescence Doree που προκαλείται από το τζιτζίκι, Scaphoideus TITANUS ».

http://www.katohika.gr/2014/03/apeiloun-me-fylakisi-viokalliergiti.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: