Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανταπόδοση στο Δελτίου Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου κ. Παπαδόπουλου



Κύριε Παπαδόπουλε, μάλλον εμείς πρέπει να σας ευχαριστήσουμε για τον αξιοπρεπέστατο αγώνα σας, για το σεμνό σας λόγο και την ελπίδα που μας χαρίσατε για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία συνδέετε άρρηκτα με την κατάργηση του Καλλικράτη και την απελευθέρωση όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να προσφέρουν στο τόπο τους και όχι στο κομματικό κρεματόριο.


Το ψηφοδέλτιό σας ήταν μακράν το καλύτερο, με τις πλέον αξιόλογες παρουσίες και ήταν εκείνο που θα μπορούσε πράγματι, να αλλάξει την καταστροφική πορεία στο τόπο μας, ο οποίος έχει βυθιστεί στην εγκατάλειψη και την απαξίωση. Το αποτέλεσμα, κάποιους μπορεί να στενοχώρησε και κάποιους άλλους να ευχαρίστησε, ίσως ο καθένας από τη πλευρά του να έχει δίκιο. Εμείς δεν μένουμε σ’ αυτό, η αρχή έγινε και η σπίθα της ανατροπής που ανάψατε εσείς και ο συνδυασμό σας, πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα βάλει την ταφόπλακα στο σχέδιο Καλλικράτης.


Το περιβάλλον που πήγατε να πολεμήσετε κ. Παπαδόπουλε δεν ήταν αυτό που σας ταίριαζε, τα όπλα που διαθέσατε δεν μπορούσαν ούτε καν να σας κατατάξουν στη κατηγορία του ρομαντικού. Ο πακτωλός χρημάτων  που έρευσε, οι πονηρές μεταδημοτεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι διορισμοί και ο τρύγος των ψηφοφόρων της ΧΑ από όλους τους συνδυασμούς (πλην του δικού σας), περιόρισε την εμβέλειά σας στο εκλογικό σώμα και περιορίστηκε μόνο σε ψηφοφόρους που ψήφισαν συνειδητά και αγανακτισμένα. 


Η όποια αποτυχία διείσδυσης  και αποδοχής από μεγαλύτερες μάζες, των στόχων σας, δεν βαραίνει εσάς αλλά το μικρό κύκλο στελεχών, που ήταν υπεύθυνο για την στρατηγική και την πρακτική τέλεσης του αγώνα. Η απόρριψη πρακτικών και μεθοδεύσεων νίκης, όπως των  άνω καταγγελιών (χρηματισμούς-διορισμούς-ταξίματα), θα έπρεπε να συνεπάγετε κάτι πιο δυναμικό από αυτό που παρουσιάσατε, κάτι πιο παλλαϊκό, κάτι πιο ενθουσιώδες. Δυστυχώς, τον μόνο ενθουσιασμό που μετέφεραν οι στρατηγοί σας, ήταν ο ενθουσιασμός της ανατροπής του σημερινού πολιτικού και κομματικού κατεστημένου της χώρας μας και βάση αυτού κάποιοι πίστεψαν ότι οι ψηφοφόροι θα έρχονταν μαζικά κοντά σας. Είναι ακριβώς το ίδιο που παθαίνουν οι νεόπλουτοι ή οι εξουσιαστές, όπου στη πρώτη περίπτωση τους κυριεύει η αλαζονεία και χάνουν την επαφή με το ανθρώπινο και στη δεύτερη, όπου το αιώνιο της δύναμής τους και η ( δήθεν) Θεία προέλευσή του, σύμφωνα με τους ίδιους, τους τοποθετεί σε γυάλα, χάνοντας έτσι την πραγματικότητα και τις αξίες που λένε ότι εξυπηρετούν. 

Ο Θεός σώζει το βασιλέα λοιπόν αλλά δυστυχώς δεν τον έσωσε ούτε στις περιφερειακές εκλογές, όπου η Αιτωλοακαρνανία βύθισε την υποψηφιότητα Χατζηλάμπρου, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Σε αυτή τη περίπτωση όμως υπάρχει  μια μικρή διαφορά και αυτή είναι, οι επιλογές των προσώπων που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας. 


Προκλητικότατοι οι επιτελείς και σχεδιαστές του αγώνα, τοποθέτησαν  σε θέση εντός του ψηφοδελτίου,  τη σύζυγο του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για την κατάντια της λιμνοθάλασσας, για τη μετατροπή του παραγωγού ψαρά σε ρακένδυτο ζητιάνο και την αναγωγή του χαφιεδισμού σε υποχρέωση και τρόπο επιβίωσης, με σκοπό την διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης, από αυτό το σώμα που εξαθλίωσαν.  Τι περίμεναν οι κύριοι αυτοί με αυτή την υποψηφιότητα; Ποια ήταν και είναι η κοινωνική εμβέλεια του συγκεκριμένου προσώπου, η οποία θα βοηθούσε στην υπερψήφιση του ψηφοδελτίου; Καμιά και όχι μόνο δεν είχε καμία, αλλά δυστυχώς  όλος ο μηχανισμός (κομματικός) αναλώθηκε να αποδείξει το αντίθετο, οδηγώντας τον αγώνα σε μάχη χαρακωμάτων και οπισθοφυλακής, με αποτέλεσμα την εσωστρέφεια και την απαξίωση από την κοινωνία. Βέβαια η ήττα σίγουρα δεν οφείλετε σε μια υποψηφιότητα, όσο άσχημη και αν είναι, εμείς όμως αυτή γνωρίζουμε και ελπίζουμε να μην υπήρξαν κάποιες παρόμοιες, γιατί τότε επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Εξάλλου η ήττα, ως αυτή καθαυτήν, δεν είναι ούτε κακό αλλά ούτε από μόνη της μπορεί να σημάνει  και το τέλος της προσπάθειας, θα πρέπει να είναι όμως το τέλος κάποιων επιτελείων που προωθούν  στρατηγικές και επιλογές, όπως του γνωστού αναψυκτικού που πάει με όλα. 


Αν ευσταθεί και η μαρτυρία που δεχτήκαμε στο blog, η οποία λέει ότι η συγκεκριμένη υποψήφια έχει οικογενειακούς δεσμούς με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο νομό μας, τότε αυτό μπορεί να τον αναβαθμίζει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά τα πράγματα  σκουραίνουν και δεν σκουραίνουν μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί. Του αφιερώνουμε την παρακάτω γελοιογραφία που φτιάχτηκε για άλλο χώρο, αλλά καλό είναι να το λάβει σοβαρά υπόψη του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: