Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι η αιώνια φλόγα στη Νέα Υόρκη παράγεται μόνο με το αέριο και από καυτές πέτρες. Μια νέα μελέτη αντέκρουσε τη θεωρία αυτή, καθιστώντας την προέλευση αυτού του φαινομένου ακόμη πιο μυστηριώδη.
Η αιώνια φλόγα, η οποία βρίσκεται πίσω από έναν καταρράκτη στο Chestnut Ridge Park στη δυτική Νέα Υόρκη, θεωρήθηκε ότι είναι αιώνια η φλόγα της λόγο του φυσικού αερίου που προέρχεται κάτω από το έδαφος ή που δημιουργείται από υψηλή θερμότητα που αποτυπώνεται στους βράχους.
Ωστόσο, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα ανακάλυψαν ότι τα πετρώματα, μεταξύ των οποίων, η φλόγα αναπτύσσεται στη Νέα Υόρκη, δεν είναι αρκετά θερμά ώστε να την παράγουν, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μία άλλη διαδικασία που κρατά ζωντανή τη...φλόγα.
Ο Δρ Arndt Schimmelmann, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, δήλωσε μέσω του περιοδικού OurAmazingPlanet, ότι η θερμοκρασία του βράχου είναι στην πραγματικότητα παρόμοια με εκείνη που έχει ένα φλιτζάνι τσαγιού.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω πετρώματα δεν είναι και τόσο αρχαία όσο νομίζαμε. Το πέτρωμα του σχιστόλιθου (που δείχνει ενός μεσαίου μεγέθους μεταμορφωμένο πέτρωμα, χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη υφή και αρκετά έντονη σχιστολιθικά, ενώ τείνει να ξεφλουδίζει εύκολα σε λεπτές πλάκες), και αυτό υπό την φλόγα της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούσε να παράγει αέρια, και να την κρατά αιώνια αναμμένη.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια διαφορετική γενιά διαδρομής αερίου σε αυτόν τον τόπο και πιθανώς και άλλα μέρη όπως αυτό, δήλωσε ο Schimmelmann. Οι ερευνητές ανέφεραν τα ευρήματά τους σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Marine σχετικά με τη γεωλογία πετρελαίου. Έτσι, αυτή η αιώνια φλόγα παραμένει ένα μυστήριο που περιμένει να το διαλευκάνουν.
http://www.apocalypsejohn.com/2013/05/oi-episthmones-den-boroyn-ekshghsoun-proelefsh-aiwnias-flogas-nea-yorkh.html
Σεισμός στη Λέσβο 5,1 Ρίχτερ
-
Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στη Λέσβο (και όχι μόνο) ο ισχυρός
σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 22:40 το βράδυ της Τρίτης 9
χιλιόμ...
Πριν από 37 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου