Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο της ΝΔ 14,8 εκατ. ευρώ από το 2013

Νέα φωτιά άναψε στη Βουλή η αναφορά του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, σε δάνειο που είχε συνάψει η ΝΔ το 2013, ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.
Ο βουλευτής κατέθεσε τον ισολογισμό της ΝΔ του 2013, ο οποίος έχει δημοσιευθεί σε αθηναϊκή εφημερίδα. Από τον ισολογισμό, όπως είπε, η ΝΔ εμφανίζεται με νέο δάνειο, ενώ είχε ήδη δάνεια ύψους 146 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο ίδιος, έχει ήδη μεταφέρει το θέμα στον... γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Στον κ. Βούτση απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «όποια δάνεια έχει πάρει η ΝΔ, το έκανε με διαφάνεια και εξυπηρετεί τα δάνειά της με συνέπεια. Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις στο πνεύμα ημερών».

Κουβέλης: "Δούναι και λαβείν" πολιτικών και επιχειρηματιών κάτω από το τραπέζι

Μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα, και και έχουν σχέση "δούναι και λαβείν" κάτω από το τραπέζι, τόνισε με παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

"Γνωρίζετε κόμματα που να έχουν πάρει δάνεια και να έχουν προσφέρει ενυπόθηκα ανταλλάγματα;", ρώτησε ο Φ. Κουβέλης και συνέχισε: "θα μας πείτε επιτέλους για τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Είναι "κόκκινα"; Ή δεν είναι και αναχρηματοδοτούνται για να μην μπουν στον κατάλογο των επισφαλών δανείων;".

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος είναι θεσμικό και πολιτικό και πως υπάρχει πρόσδεση του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. "Η προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες, θα έχει αντάλλαγμα, χωρίς να αποτιμάται κατ’ ανάγκην χρηματικά", είπε.



http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/148-2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: