Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Π.Καμμένος: "Ζητάνε 71 εκατ. ευρώ για συντήρηση για καινούργια ελικόπτερα που δεν πετάνε!"

Τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις προκαλούν προβληματισμό για μέσα του ΕΣ που πληρώθηκαν ακριβά και δεν μπορούν ακόμα να καλύψουν τια ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκαν.

Στο στόχαστρο της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ 20 τουλάχιστον εξοπλιστικές συμβάσεις οι οποίες ερευνώνται και από την Δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει και για τα ολοκαίνουργια ελικόπτερα NH-90, για τα οποία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποκάλυψε στην Βουλή αποκάλυψε ότι από τα 11 πετάνε μόνο δύο! Και παρόλα αυτά ζητούν 71 εκατομμύρια ευρώ για...συντήρηση!

"Δεν είναι δυνατόν να προμηθευόμαστε σύγχρονα ελικόπτερα -αναφέρομαι στα περίφημα NH-90, που θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει είκοσι στον αριθμό από το 2003 κι έχουμε παραλάβει τα έντεκα- και από τα καινούργια έντεκα να πετάνε μόνο τα δύο και μάλιστα το ένα «έμεινε» πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να σας πω ότι μόνο γι’ αυτήν την υπόθεση μου έφεραν να υπογράψω συμβόλαιο συντήρησης 71 εκατομμυρίων ευρώ και συμβόλαιο καταβολής και συμβόλαιο πληρωμής για τα ελικόπτερα που παραλάβαμε -τα καινούργια και δεν πετάνε- 110 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία σύμβαση, εάν δεν ενεργοποιήσουν από την αρχή τα υλικά τα οποία παραλαμβάνουμε".


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: