Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σε «κινούμενη άμμο» η κυβέρνηση για τα νέα προαπαιτούμενα

Με την κυβερνητική εκπρόσωπο να δηλώνει ότι το «διαζύγιο» εντός ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό, την πρόεδρο της Βουλής να έχει κάνει λόγο για «πραξικόπημα στην Ελλάδα», αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν, άλλους να μην έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και τον πρωθυπουργό...
να έχει αντιπαρατεθεί έντονα με την Αριστερή Πλατφόρμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ψήφιση, από τη Βουλή, του δεύτερου πακέτου των προαπαιτουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πακέτο μέτρων είχαν καταψηφίσει 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 6 δήλωσαν παρών και μία βουλευτής απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Τις τελευταίες ώρες την αντίθεσή τους στα μέτρα έχουν δηλώσει, όπως και η ... Αριστερή Πλατφόρμα, οι Δημήτρης Στρατούλης, Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Κοδέλας, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας και Ραχήλ Μακρή.

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος είπε το πρωί ότι φέρνει στη Βουλή έναν νόμο με τον οποίο διαφωνεί, ενώ η Αγλαΐα Κυρίτση δήλωσε ότι η διαδικασία αποτελεί προσβολή για τη Δημοκρατία.

Η Αριστερή Πλατφόρμα απάντησε στο σκληρό μήνυμα Τσίπρα προς τους διαφωνούντες λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ότι έχει ευθύνες για το γεγονός ότι δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο, ενώ εκφράζεται η ελπίδα «να διαψευστούν τα περί εκκαθαρίσεων». Παράλληλα, αναφέρεται ότι «μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια».



http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/07/blog-post_721.html#.Va_WZ6TtlBc

Δεν υπάρχουν σχόλια: