Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Νέες μειώσεις στα τιμολόγια νερού για το 2016... αλλά, μόνον από τον Δήμαρχο Πάτρας!

Συνεχίζονται και για το 2016 οι μειώσεις τιμολογίων σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) για την τιμολογιακή πολιτική της ερχόμενης χρονιάς.


Συγκεκριμένα, το 2016 απαλλάσσονται από το Ειδικό Τέλος τα δημόσια σχολεία και οι... δημόσιες υπηρεσίες, ενώ μειώνονται οι εκκενώσεις λυμάτων στα 50 ευρώ από τα 100 που ήταν το 2015.
Σημειώνεται ότι μέσα στο 2015, οι λαϊκές οικογένειες της Πάτρας είχαν ελάφρυνση ύψους 1.500.000 ευρώ περίπου από τη μείωση της τιμής του νερού.



Από αυτά 500.000 ευρώ περίπου ήταν η ελάφρυνση από την εφαρμογή του Κοινωνικού Τιμολογίου στις κοινωνικές κατηγορίες με οξυμένα προβλήματα. Σε σύνολο 2.550 οικογενειών, το 2015 εντάχθηκαν 1.450, οι οποίοι προσήλθαν στη ΔΕΥΑΠ μετά τις προειδοποιητικές διακοπές που έγιναν.
Ποσό 30.000 ευρώ διατέθηκε στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου για τις ανάγκες της Τράπεζας Τροφίμων και του Προγράμματος Παροχής Δεκατιανού σε υποσιτιζόμενους μαθητές.



Η ΔΕΥΑΠ τονίζει, επίσης, ότι κανένας καταναλωτής δεν έμεινε χωρίς νερό πάνω από μερικές ώρες, αφού οι διακοπές νερού ως μέσο πίεσης για την εξόφληση λογαριασμών αντικαταστάθηκαν με προειδοποιητικές διακοπές για λίγη ώρα, ως μέσο προσέγγισης με τους καταναλωτές, «ώστε να επωφεληθούν από την πολιτική διακανονισμού που έχει θεσπίσει η ΔΕΥΑΠ, και κυρίως για να ενημερωθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας για να μπορέσουν να ενταχθούν στα ειδικά τιμολόγια κοινωνικές κατηγορίες με οξυμένα προβλήματα».



Η ΔΕΥΑΠ υπογραμμίζει ότι όλα αυτά γίνονται παρά τους περιορισμούς της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της επιχείρησης.


Όπως σημειώνει, «οι ΔΕΥΑ θεωρούνται εμπορικές επιχειρήσεις και φορολογούνται με 26%. Αποτέλεσμα για τη ΔΕΥΑΠ; 360.000 ευρώ να αποδοθούν ως φόρος εισοδήματος.


Την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ του ηλεκτρικού ρεύματος με το οικιακό τιμολόγιο, για μια ενεργοβόρα επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει σε εξευτελιστικές τιμές το ρεύμα στους βιομηχάνους. Αποτέλεσμα; Διαφορά μεταξύ βιομηχανικού και οικιακού τιμολογίου 700.000 ευρώ περίπου που αποδίδεται ως "δώρο" στη ΔΕΗ.



Τη δραστική μείωση του προσωπικού από 258 το 2008 σε 143 με την απαγόρευση των προσλήψεων και αυτών ακόμα των 34 που έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009 και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στις θέσεις τους».


Επισημαίνει ακόμη, την προωθούμενη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων «ώστε να παραδοθούν σαν φιλέτα στο μεγάλο κεφάλαιο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι η παντελής έλλειψη χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μέρος αυτής της πολιτικής.



Η ΔΕΥΑΠ διεκδικεί:


- Την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης της επάρκειας και της ορθολογικής διαχείρισης του φθηνού, καθαρού νερού, χωρίς ΣΔΙΤ, από τον αρμόδιο κρατικό φορέα.
- Την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο.
- Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Άμεσα να προσληφθούν οι 34 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/12/2016.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: