Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κίνηση Αλληλεγγύης από κατοίκους του Μεσολογγίου για το νερό και τη θάλασσα, που καίνε το Αιτωλικό.

Ομάδα πολιτών από το Μεσολόγγι: «Σήμερα, Σάββατο 7/5, ομάδα πολιτών από το Μεσολόγγι ανεβάσαμε πανό αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των κατ οίκων του Αιτωλικού για καθαρό νερό και λιμνοθάλασσα. Το πανό έγραφε «ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» και δέθηκε στα κάγκελα του κήπου έξω από το παλιό δημαρχείο, στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.

Η κίνηση μας αυτή ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης στον δίκαιο αγώνα των πολιτών του Αιτωλικού. Ήταν επίσης μία κίνηση ενημέρωσης-αφύπνισης της κοινωνίας του Μεσολογγίου για το πρόβλημα του νερού και της ...λιμνοθάλασσας, και επίσης μια πρώτη απάντηση στον διχαστικό λόγο τοπικών αρχόντων που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, μετατρέποντας το θέμα σε μια γενική (και μη υπαρκτή) κόντρα Μεσολογγίου με το Αιτωλικό. Είμαστε κοινός δήμος και τα προβλήματα μας είναι κοινά. Κοινοί θα είναι οι αγώνες, κοινές και οι λύσεις.

Λίγη ώρα αφού ανέβηκε και δέθηκε το πανό, κατέφτασαν ο δήμαρχος και κάποιοι αντιδήμαρχοι. Ένας υπάλληλος του δήμου πήρε εντολή να κατεβάσει το πανό όπως και έγινε, ενώ οι γνωστές μηχανές της αστυνομίας τριγύριζαν στην περιοχή. Το πανό κατέβηκε από δημοτικό υπάλληλο, το ζητήσαμε και μας παραδόθηκε. Στην συνέχεια, σταθήκαμε κρατώντας το για αρκετή ώρα στην πλατεία, επιμένοντας στην παρέμβασή μας.

Πρίν μερικές μέρες στο Αιτωλικό, αντίστοιχο πανό («ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ!ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ») αναρτήθηκε από πολίτες του Αιτωλικού στο Δημαρχείο του Αιτωλικού, το πανό όμως κατέβηκε από τον αντιδήμαρχο Πάνο Σταράμο.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σημειώσουμε αρχικά την ικανοποίηση μας για τα αντανακλαστικά της ανώτατης ηγεσίας του Δήμου στην παρέμβαση μας, καθώς ο Δήμαρχος και τρείς αντιδήμαρχοι κατέφτασαν σε χρόνο ρεκόρ. Αν η δημοτική αρχή δείχνει την ίδια ταχύτητα και στα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα του δήμου, αισθανόμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι για το μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για την κινητοποίηση της αστυνομίας.

Ο χώρος που επιλέξαμε είναι δημόσιος, και σε δημόσιο χώρο έχουμε όλοι το δικαίωμα στην έκφραση άποψης για ένα ζήτημα ζωής, ασχέτως αν αυτό αρέσει ή όχι σε κάποιους, άρχοντες ή μη.

Τι ενοχλεί μια ενημέρωση-αφύπνιση με ανάρτηση πανό σε δημόσιο χώρο από την στιγμή που ο αγώνας είναι κοινός και όλοι θέλουμε την λύση του;

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο αγώνας για καθαρό νερό και λιμνοθάλασσα στο Αιτωλικό όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί. Είναι ένας δίκαιος αγώνας για τα αυτονόητα και είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας του Αιτωλικού».

SOS ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: