Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ HF: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! 35 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ!

35 Έλληνες βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με τις Παγκόσμιες Συμφωνίες, CETA, TISA και TTIP καταθέτοντας επίσημη ερώτηση σε αρμόδιους υπουργούς!

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Υπουργοί Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλούνται να απαντήσουν για το αν η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να δηλώσει την αντίθεσή της με τις εν λόγω, υπό διαπραγμάτευση συμφωνίες (με την CETA – συμφωνία Ευρωπαίκής Ένωσης, Καναδά – να βρίσκεται ουσιαστικά προ των πυλών) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για τον ... τερματισμό τους.

Παράλληλα οι 35 βουλευτές ζητάνε τη δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων και την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου για το εμπόριο, που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Στο δεύτερο σκέλος της δημοσίευσης οι βουλευτές ρωτάνε τους αρμόδιους Υπουργούς για το κατά πόσο προτίθενται να προβούν σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες για τις επιπτώσεις των συμφωνιών.

Οι παγκόσμιες συμφωνίες για το ελεύθερο εμπόριο δεν αποτελούν ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ελαφρά τη καρδία, καθώς, χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση δαιμονοποίησης τους, απειλούν ξεκάθαρα όλες τις κοινωνικές δομές. Δείτε την έγγραφη ανακοίνωση:







https://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: