Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Επανασυστήνει τις ΜΟΜΑ ο Καμμένος

– Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή]

-Συστήνεται και εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του ΥΠΕΘΑ

Τις περίφημες ΜΟΜΑ (Μονάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) , αυτή τη φορά με την ονομασία ΜΟΜΚΑ ( Μονάδα Μελετών και Κατασκευών) επανασυστήνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με προμετωπίδα την ίδρυση της ΜΟΜΚΑ η οποία θα έχει σκοπό την εκπόνηση μελετών και κατασκευή έργων. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, «ορίζεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκεκριμένος φορέας, ο οποίος θα αναλαμβάνει το έργο της σύμπραξης με φορείς του Δημοσίου για την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή έργων τοπικού ενδιαφέροντος.


Με τον τρόπο αυτό, οργανώνεται το πλαίσιο αξιοποίησης των ...υλικοτεχνικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων επ’ ωφελεία των ιδίων αλλά και του Δημοσίου γενικότερα. Το αναλαμβανόμενο έργο αναμένεται να διευκολύνει την εκτέλεση έργων τοπικού ενδιαφέροντος, ιδίως σε παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, όπου καθίσταται δυσχερές να εκπληρώνονται βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η σύσταση υπηρεσίας η οποία θα αναλάβει την αξιοποίηση μη αναγκαίας επιχειρησιακά ακίνητης περιουσίας των τριών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ταμείο Εθνικής Άμυνας, Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας, Ταμείο Εθνικού Στόλου) που δεν χρησιμοποιείταιι για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και των ακινήτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας”.

Όπως αναφέρεται «η αξιοποίηση των ακινήτων δεν πρέπει να συνεπάγεται σε καμία περίπτωση τη μεταβίβαση της κυριότητάς τους, καθώς σκοπός της ρύθμισης είναι ο διαρκής χαρακτήρας των οικονομικών εισροών που θα προκύπτουν από την εκμετάλλευση της αξίας των ακινήτων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όχι η εφάπαξ αξιοποίησή τους και η συνακόλουθη απογύμνωση των Ταμείων από τα περιουσιακά στοιχεία που αυτά διαθέτουν”.


https://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: