Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Μεγάλη δικαστική νίκη και δικαίωση για το Σύλλογο των Αλιέων του Αιτωλικού, αλλά και για όλη τη κοινωνία της πόλης μας. "Δελτίο Τύπου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μεγάλη νίκη για την κοινωνία του Αιτωλικού, για το Σύλλογό μας αλλά και για το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας, αποτελεί η χορήγηση προσωρινής διαταγής από την εκτελούσα υπηρεσία Προέδρου Πρωτοδικών κ. Αλπέντζου, αναφορικά με το θέμα του νερού ύδρευσης της πόλης του Αιτωλικού.




Σύμφωνα με την ανωτέρω προσωρινή διαταγή, ο Δήμος Μεσολογγίου, ήδη από σήμερα, υποχρεούται να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό στους δημότες της πόλης μας και να αποφεύγει οποιαδήποτε ενέργεια είναι βλαπτική για το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας, έτσι τίθεται και επίσημα θέμα πλημμελούς λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο για παραβίαση δικαστικής απόφασης και παράβαση καθήκοντος. Από την ημέρα δε της κατάθεσης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, «τρέχει» ποινή 5000€ ημερησίως εις βάρος του Δήμου για παράβαση της εκδοθησομένης αποφάσεως. 

Ο Δήμος Μεσολογγίου, δια του Πληρεξουσίου Δικηγόρου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προσωρινής διαταγής, προσπάθησε να πείσει ότι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου είναι αναρμόδιος για την κατάντια της ύδρευσης στο Αιτωλικό όπως επίσης ότι δεν παραβιάζεται κανόνας ουσιαστικού δικαίου, υπεκφυγές όμως που δεν έγιναν δεκτές και μάλιστα προκάλεσαν την οργή των συγκεντρωμένων πολιτών. 

Τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει συνέχεια των νομικών κινήσεων εκ μέρους του Συλλόγου μας, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί άμεσα η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε την προσφορά του δικηγόρου μας κ. Γιάννη Κρηνίδη, ο οποίος υπερβάλλοντας εαυτόν, στάθηκε αρωγός της προσπάθειάς από τη πρώτη στιγμή, κατανοώντας το δίκαιο των αγώνων μας. Ο κ. Κρηνίδης είναι καταρχάς ο άνθρωπος και κατόπιν ο δικηγόρος, ο οποίος έφερε εις πέραν την αποζημίωση των ψαράδων από την θεομηνία του 2008 και είναι αυτός που ενήργησε για την ακύρωση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την αλιεία εντός της λιμνοθάλασσας στο ΣτΕ, με αποτέλεσμα την αναστολή του και ελπίζουμε μέχρι την παύση του. 

Αύριο θα εκδοθεί επίσημα η προσωρινή διαταγή και θα την δημοσιεύσουμε στο blog του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: