Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τί έκρυψαν οι γαλλικές Αρχές για το μακελειό στη Νίκαια- Ετοιμάζουν μηνύσεις οι συγγενείς των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές κατηγορούνται ότι είπαν ψέματα για το μακελειό στη Νίκαια, καλύπτοντας σοβαρές παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο 84 ανθρώπων.

Και ενώ οι συγγενείς των θυμάτων ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις, σήμερα, 20 Ιουλίου, αποκαλύπτεται ότι οι γαλλικές αρχές δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την επίθεση.

Ετσι, προκύπτει ότι:


Ολα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται γενικώς να κυκλοφορούν στην Promenade des Anglais, όπου συνέβη το μακελειό.
Πέρα από το γεγονός ότι το φορτηγό του μακελάρη ήταν 5 φορές πάνω από το όριο, επετράπη στον Μπουλέλ να οδηγεί ανενόχλητος στον συγκεκριμένο δρόμο -μάλιστα, το έκανε τουλάχιστον τέσσερις φορές.
Είχε απαγορευτεί η μετακίνηση όλων των φορτηγών άνω των 7,5 τόνων στις 14 Ιουλίου, τη μεγαλύτερη γιορτή των Γάλλων.


Οι ανακριτές είπαν ψέματα ότι το φορτηγό ήταν ψυγείο, άρα δεν μπορούσε να μεταφέρει παγωτά, όπως είπε ο Μπουλέλ στους αστυνομικούς για να τον αφήσουν να περάσει.


Τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση των μπλοκ μπροστά από πεζοδρομημένες ζώνες αποσύρθηκαν λίγο πριν από την επίθεση του μακελάρη.


Κατόπιν αυτών, εγείροται σοβαρά ερωτήματα για το πώς λειτούργησαν οι γαλλικές Αρχές. Και όπως καταγγέλλεται, οι ευθύνες τους για το μακελειό, είναι σοβαρές.


http://www.pronews.gr/portal/20160720/defencenet/diethnis-asfaleia/66/ti-ekrypsan-gia-makeleio-sti-nikaia-kai-giati-etoimazoyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: