Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Απαντάνε όλοι, απαντάει και κάποιος Διαμαντόπουλος για τη βροχή εκατομμυρίων. (Εξαιρετικά αφιερωμένο βίντεο, από τα στοιχειωμένα εκατομμύρια των έργων.)

Κάποιος Διαμαντόπουλος σήκωσε το γάντι, κατόπιν βέβαια εντολής του δημαρχούλη Μεσολογγίου, για να απαντήσει στις εστιάσεις του Κατσούλη για τα εκατομμύρια και τα έργα που έρχονται στο Μεσολόγγι και Αιτωλικό. (Το άρθρο του μπορείτε να το δείτε εδώ)


Αρχίζει λοιπόν το άρθρο του αυτός ο κύριος, με μια δακρύβρεχτη ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης του μέσου δημότη και της άσχημης οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει.
Μετά μπαίνει σιγά-σιγά στο ζουμί και λέει : Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η Ο.Χ.Ε είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που πλην των δικών της εξασφαλισμένων οικονομικών πόρων, δίνει την δυνατότητα στο Φορέα Υλοποίησης να αντλεί πόρους και από άλλα προγράμματα.

​Παρακάτω όμως, μονολογεί και λέει: Όλα μαζί συνεπικουρούν ένα τεράστιο πρότζεκτ κάτω από την ομπρέλα της ΟΧΕ, Και άλλα πολλά που έρχονται μέσω των Leader Αλιείας και Αγροτικού και Ε.Π. Θάλασσα-Αλιεία.
Αυτό σας λέει και ο Κατσούλης αγαπητέ κ Διαμαντόπουλε. Το ΟΧΕ δεν είναι χρηματοδοτικό πρόγραμμα αλλά ομπρέλα, όπως το λέτε εσείς, κολυμβήθρα όπως το λέμε εμείς, για να δώσουν την ...λεγόμενη ωριμότητα των μελετών ώστε να χρηματοδοτηθούν από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αυτό όμως ταυτόχρονα σημαίνει ότι το πολυδιαφημισμένο ΟΧΕ είναι μια περιγραφή έργων μακέτας και όχι τα έργα αυτά καθαυτά.
Σημαίνει όμως ότι η υλοποίηση αυτών των έργων δεν είναι αύριο, ούτε σε 3 μήνες όπως διακηρύσσει το αφεντικό σας και άσχετος δήμαρχος Μεσολογγίου μαζί με τον επαγγελματία Πασόκο και περιφερειάρχη κ. κατσιφάρα.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.
Έργα στη λιμνοθάλασσα: Πιστεύει κάποιος έστω και αδαής ότι οι ψαράδες και ο εισαγγελέας θα επιτρέψουν χρηματοδότηση έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν, αλλά δεν έγιναν ποτέ; (ή μήπως δεν το ξέρετε ότι υπάρχουν τέτοια έργα στην ΟΧΕ σας;)

Πιστεύει κάποιος νοήμων ότι, θα επιτραπεί σε κάποιους να διανοίξουν καινούργιο υφαλαύλακα, παράλληλο του ήδη υφιστάμενου, γιατί όπως λένε αυτός σε κάποια σημεία έχει μπαζωθεί;

Είναι γελοίο ακόμη και να σκεφτεί κάποιος ότι έργο μπορεί να θεωρηθεί , η εκτροπή γλυκών υδάτων από συγκεκριμένο μέρος της λιμνοθάλασσας για να τα ρίξουμε πάλι εντός της λιμνοθάλασσας, αλλά σε άλλο σημείο.

Όσο για την ύδρευση Αιτωλικού και τα εκατομμύρια που φέρνει ο κατσιφάρας μέσα στη μπανιέρα του δημάρχου Μεσολογγίου, καλό θα ήταν να αναζητηθεί η ύπαρξη καταρχάς μελέτης, ώστε να υπάρξει έργο. Δεν υπάρχει τίποτα. Το μόνο πραγματικά που υπάρχει είναι μια πρόταση για αλλαγή σωλήνων και κάτι άλλες εργολαβίες για να μπορέσουν να φάνε οι ημέτεροι και να χρηματοδοτηθεί ο στρατός των υποτακτικών του δημάρχου. Υπήρξε προένταξη, γιατί υπάρχει κοινωνικός αναβρασμός στο Αιτωλικό και τίποτα άλλο, η υλοποίηση όμως αυτού του έργου είναι θέμα χρόνων και όχι ημερών.

Για το νερό τίποτα, για την μόλυνση στη πηγή τίποτα, για την ουσία τίποτα. Φούμαρα κ. διαμαντόπουλε, φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες και με την αντιπαράθεση που υπάρχει σήμερα μεταξύ του δημάρχου και της κοινωνίας του Αιτωλικού, μάλλον πάτε για απένταξη και όχι για τα ποθούμενα έργα βιτρίνας.

Και δυστυχώς αν αποδειχθεί ότι ένα έργο αν έχει ήδη χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν, τότε η ΕΕ, απεντάσει όλο το πακέτο έργων της ΟΧΕ κ. επικίνδυνε διαμαντόπουλε, αλλά ξέχασα, ο Γκέμπελς του δημαρχείου σας έχει έτοιμο το λόγο του, για παν ενδεχόμενο.
Δεν φταίμε εμείς, οι άλλοι δεν μας άφησαν, ή το άλλο, η κυβέρνηση φταίει για όλα μαζί με τους τοπικούς εκφραστές της.

Σας αφιερώνουμε ένα βίντεο από τα παλιά, σε αυτό το βίντεο ο δοσίλογος δήμαρχος Αιτωλικού γαλάνης, λέει επακριβώς τα ίδια λόγια με εσάς, μόνο που αυτός τα έλεγε το 2009.
Η κατάληξη του είναι γνωστή, ίδια θα είναι και η δική σας.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΕΛΩς ΑΣΥΝΤΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΏΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΑΝ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΝ ΔΗΛΏΝΕΙ ΔΕΞΙΟΣ