Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Θλίψη και οργή στους Μεσολογγίτες ... ο καραπάνος πραγματοποίησε την πρώτη χωρική επένδυση ΟΧΕ στο Αιτωλικό

Θλίψη έχει καταλάβει τους Μεσολογγίτες μόλις συνειδητοποίησαν ότι δεν θα είναι οι μόνοι που θα έχουν οικοτουριστική ανάπτυξη στο νέο Καλλικρατικό δήμο.

Ο Γίγας καραπάνος και νυν δήμαρχος Μεσολογγίου, αποφάσισε να εντάξει και το Αιτωλικό στον σχεδιασμό της εναλλακτικής ανάπτυξης.
Η γεωγραφική θέση, τα ιστορικά γεφύρια και οι ορεινοί όγκοι της περιοχής του Αιτωλικού μαζί με την καταπληκτική αεροφωτογραφία (και μόνο αυτή) που συνοδεύει το όνομα του νησιού, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Μεσολογγίτες να χαρούν την μετατροπή τους, μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες, σε κακέκτυπο αντίγραφο της Μικρής Βενετίας, δηλ. του Αιτωλικού.

Με μια κίνηση αστραπή όπως βέβαια το συνηθίζει ο ... κορμί σα χέλι δήμαρχος, έβαλε το πρώτο λίθο για την ανάπτυξη του Αιτωλικού.
Χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι, άνοιξε το πρώτο θαλάσσιο ταβερνάκι στη δυτική πλευρά του νησιού, με θέα τα γεφύρια και το βουνό της Αγ.Αγάθης, ώστε οι τουρίστες να απολαμβάνουν το τοπικό έθιμο, αλλά και να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.
Μάθαμε μάλιστα ότι κάποιοι εισηγήθηκαν, το τριήμερο του πανηγυριού, αντί να ακούγονται τα γνωστά λαϊκά άσματα, όπως ... Στου παιδιού μου τη χαρά, έσφαξα ένα κόκορα ή το άλλο που έλεγε ο δοσίλογος και τελευταίος δήμαρχος Αιτωλικού γαλάνης ... Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή, να υπάρχει ένα γκρουπ Γύφτων και να παίζουν νταούλι μετά πίπιζας, ώστε οι οικοτουρίστες όχι μόνο να ευφρανθούν, αλλά και να εντρυφήσουν στα τοπικά άσματα.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο με την άδεια λειτουργίας, λόγο ασφάλειας των Γύφτων, μιας και αποτελεί σπάνιο φαινόμενο η ικανότητα κολύμβησης από τους συγκεκριμένους.
Αστεία πράγματα όμως για τον ικανό μας δήμαρχο.
Αποφασίστηκε να φορούν όλοι τους μπρατσάκια και επικουρικά σε κάθε γωνία να υπάρχει σωσίβιο για κάθε έκτακτη περίπτωση. Το δε σωσίβιο και λόγο της ημέρας, επιλέχθηκε να είναι το γνωστό με το κεφάλι αλόγου, όπου όταν πιεστεί, να εκπέμπει το γνωστό συριστικό ήχο.
Ακούγεται ότι αυτό ήταν πρόταση του προέδρου των καβαλαρέων του Αιτωλικού και σημερινού προέδρου του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε όλες τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα κρυφά και μεγαλεπήβολα έργα του δημάρχου της Βενετίας της Δημοκρατίας.
Είναι η σκληρή πραγματικότητα που καμιά ντόπια εφημερίδα, πολύ περισσότερο η φυλλάδα του Μεσολογγίου Αιχμή, δεν θα δημοσιεύσει ποτέ

Για την ώρα απολαύστε το πλωτό ουζερί του καραπάνου


Αυτό είναι το Αιτωλικό λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.



Το κακό είναι, ότι τα φύκια που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κάθισμα, μαρτυρούν ότι αυτό βρίσκετε εκεί πάρα πολύ καιρό και κανένας δεν το βλέπει, κανένα δεν ανησυχεί και κανενός δεν ίδρωσε το αυτί του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: