Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

150.000 Ευρώ ζητάει ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος

Ο δήμαρχος κ. Καραπάνος προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές που αντιστέκονται στο πρόβλημα πόσιμου νερού στο Αιτωλικό, να εκφοβίσει προφανώς την επιτροπή πολιτών και να αποτρέψει τους υπόλοιπους από την διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Το ποσό των 150.000 ΕΥΡΩ απαιτεί ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος, με αγωγή που κατέθεσε προσφάτως, από το μέλος της επιτροπής πολιτών για το νερό και την θάλασσα κ. Θεόδωρο Μπότα, για δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τις μέρες που οι βρύσες μας έβγαζαν νερό ακατάλληλο ακόμη και για τα ζωντανά μας.

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι ο Μπότας εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα του νερού λασπολογώντας, με σκοπό να πλήξει την προσωπικότητα του Καραπάνου.

Ο δήμαρχος Καραπάνος εστιάζει στα λόγια του Μπότα ότι ουσιαστικά η μελέτη που έγινε από την εταιρεία Γεώσφαιρα είναι ελλιπής. Αν θελήσει όμως κάποιος δίκαιος και αμερόληπτος κριτής να αναλύσει τα πραγματικά στοιχεία της αγωγής, πιθανώς να έβλεπε τα εξής: ...

Ο πραγματικός στόχος του Καραπάνου δεν είναι ο Μπότας. Ο στόχος είναι να περάσει το μήνυμα στους κατοίκους του Αιτωλικού ότι, όποιος αμφισβητεί τον Δήμαρχο Καραπάνο απειλείται – αρχικά – με καταστροφή οικονομική. Από που προκύπτει αυτό; Από τα βίντεο εκείνων των ημερών, όπου εκτός από τον Μπότα που μίλησε και ήταν θεωρητικά μάλιστα αρκετά ήπιος, υπήρχε πολύς κόσμος που “έλουζε” με τα χειρότερα τον δήμαρχο. Και ήταν επόμενο αυτό, αφού ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος, τόσο με την ρυπαρότητα του νερού όσο και με την αποφυγή αυτοπρόσωπης εμφάνισης δημάρχου στο Αιτωλικό, αφήνοντας μόνους τους κατοίκους στην πιο κρίσιμη στιγμή της θητεία του. Μήπως δεν τα ξέρει αυτά ο κ. Καραπάνος αφού τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο έχουν «ανέβει» από την ίδια την Αιχμή. Φυσικά και τα ξέρει. Τότε γιατί έκανε αγωγή μόνο στον Μπότα;

Τέτοιες αγωγές γίνονται συστηματικά από εταιρείες συνήθως, προς ενεργούς πολίτες που αντιδρούν ιδίως σε περιβαλλοντικά θέματα. O σκοπός είναι να συρθεί ο πολίτης στα δικαστήρια, να εξοντωθεί οικονομικά από τα έξοδα της δίκης και τελικά ή να δηλώσει υποταγή και να συμβιβαστεί ή να σταματήσει η εταιρεία την διαδικασία αφήνοντάς τον με οικονομική αιμορραγία και δίνοντας και ένα ισχυρό μήνυμα στους υπόλοιπους αντιδρούντες, ενώ στην εταιρεία δεν στοιχίζει τίποτα αφού την υπόθεση αναλαμβάνουν οι δικηγόροι της που ούτως ή άλλως αμείβονται με πάγια αντιμισθία. Είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό, ιδίως από μεγάλες πολυεθνικές.

Τι πιθανώς ελπίζει να κερδίσει ο κ. δήμαρχος;

Να τρομοκρατήσει την επιτροπή πολιτών και να την θέσει σε αδράνεια
Να εξουδετερώσει και κάθε άλλη φωνή που θα τολμήσει στο μέλλον να τον αμφισβητήσει.
Μετά από 1 με 1,5 χρόνο, που λογικά θα υπάρχει το πρώτο αποτέλεσμα της αγωγής, φυσιολογικά το θέμα του νερού θα έχει λυθεί, ο κόσμος θα έχει καθησυχάσει και ο Μπότας θα είναι μόνος του στην αίθουσα όταν θα δικάζεται. Αν υποχρεωθεί δε ο Μπότας να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό, ο δήμαρχος θα μοιράσει το ποσό που θα πάρει – ξεσπιτώνοντας την οικογένεια του Μπότα – σε αγαθοεργίες, όπως αναφέρει στην αγωγή, ενισχύοντας έτσι το προφίλ του καλού φιλοπρόοδου δημάρχου. Αν παρόλα αυτά υπάρξει αντίδραση από τον κόσμο, θα αναλάβουν προφανώς ο Δήμαρχος και οι περί αυτόν να προβούν σε ενέργειες «καλής θελήσεως» αποσύροντας πιθανόν την αγωγή, και θα έχουν έτσι εξασφαλίσει την επόμενη εκλογή τους σαν αυθεντικά “καλά παιδιά”, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και πόσο μεγαλόψυχος είναι ο κ. Καραπάνος.

Εμείς λοιπόν που υπογράφουμε παρακάτω, μέλη της επιτροπής πολιτών Αιτωλικού, ζητάμε,

Να μας απαντήσει ο κ. δήμαρχος αν με τον ίδιο τρόπο που αντιδρά απέναντι στον Μπότα, έχει καταθέσει αγωγή και στην εταιρία της Ιονίας Οδού, όπως είχε δηλώσει, “δείχνοντάς την” ως πιθανή υπεύθυνη για τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι ή την συκοφαντούσε όταν δήλωνε δημόσια για ενδεχόμενες πράξεις η παραλείψεις κατά την εκτέλεση των εργασιών της Ιονίας οδού.
Να σκεφθεί ψυχραιμότερα και ρεαλιστικότερα το θέμα της αγωγής κατά του Μπότα και να αποφύγει στο μέλλον κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της γνώμης της πολιτών.
Να πάρουν θέση με ανακοινώσεις τους οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων.


Το Αιτωλικό θα νικήσει

Σπύρος Βασιλείου, Σταύρος Γκίζας, Γιώργος Παν. Ζενεμπίσης, Πάνος Σαλωνίτης, Γεώργιος Σουλές, Γιώργος Σφυρής, Ελένη Τσίτζου



https://sosetoliko.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: