Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Αφιέρωμα του ηλεκτρονικού τύπου, με παγκόσμια εμβέλεια, στη μόλυνση της λιμνοθάλασσας από το βιολογικό καθαρισμό του Αιτωλικού.

Στο φακό των δημοσιογράφων μπήκε για ακόμη μια φορά η μόλυνση της λιμνοθάλασσας από την μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού.

Μεταφέρει μάλιστα την αγανάκτηση των πολιτών για τα φύκια που έχουν καλύψει ολόκληρη τη περιοχή της Νίδοβας, τα οποία υπάρχουν ως αποτέλεσμα της ροής των μολυσμένων νερών από τους βόθρους της πόλης, όπου με ευθύνη του τραγικού και υποτιθέμενου δημάρχου Μεσολογγίου καραπάνου, μαζί με τη ΔΕΥΑΜ, έχουν παροπλίσει το βιολογικό καθαρισμό της πόλης με τη δικαιολογία ότι οι Αιτωλικιώτες δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του Πόσιμου νερού Κεφαλοβρύσου.

Τα αποτελέσματα αυτής της ανικανότητας σκέψης και πράξης, δεν είναι μόνο τα φύκια, δεν είναι μόνο το χαμένο εισόδημα των ψαράδων, είναι και η υποβάθμιση της περιοχής στην αντίληψη ακόμη και των διερχομένων ανθρώπων,  με αυτοκίνητο από την πόλη μας.

Όσο για τα καραπανάκια του Αιτωλικού, ακόμη βαυκαλίζονται στο Βιλαμπάχο του μηνιαίου μισθού τους και στο βόλεμα των οικείων προσώπων τους σε έμμισθες θέσεις.


========================================================================================================================================================================================================================================================


Μια περίεργη εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού στη λιμνοθάλασσα της περιοχής.

Ο υγροβιότοπος από χθες το απόγευμα έχει καλυφθεί από ένα πράσινο στρώμα που μοιάζει με πλαγκτόν.



Δεν είναι η πρώτη φορά που η λιμνοθάλασσα παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοιες εικόνες με τους κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν μόλυνση από τις αποχετεύσεις.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙς ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ...



http://www.pronews.gr/portal/20170420/environment/oikologia/84427/kalymmeni-me-ena-prasino-stroma-i-limnothalassa-toy-aitolikoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: