Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Στην Εισαγγελία Μεσολογγίου δήμαρχος και ΔΕΥΑΜ για να απολογηθούν για τις διακοπές υδροδότησης στη Μάστρου

Στην Εισαγγελία Μεσολογγίου βρέθηκε ο πρόεδρος της Μάστρου, Γιώργος Μάτσικας, για τις συχνές διακοπές υδροδότησης στο χωριό.

Για την ακρίβεια τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα ανήμερα της Παναγίας, οι κάτοικοι του χωριού, έκαναν δεήσεις για βροχή, μιας και οι βρύσες των σπιτιών τους έβγαζαν μόνο αέρα, σαν τις υποσχέσεις του καραπάνου, ο οποίος τους υποσχόταν ότι θα πάρει λίγο νερό για το Αιτωλικό αλλά εάν παρουσιαστεί πρόβλημα υπερκατανάλωσης, θα έκοβε αυτή την παροχή.

Στο Αιτωλικό βέβαια, άλλα έλεγε, άλλα έκανε και αλλού κατέληξε.

Από τη μια στριμωγμένος με τα ασφαλιστικά μέτρα του Συλλόγου των ψαράδων του Αιτωλικού, από την άλλη το πρέσινγκ από την Επιτροπή Αγώνα για την ύδρευση και τη λιμνοθάλασσα, αλλά πάνω από όλα από την καθολική κοινωνική δυσαρέσκιά που ξεσήκωσε η στάση του ιδίου αλλά και των μπιστικών του στο Αιτωλικό ( καραπανάκια), ήθελε να αποδείξει ότι εφαρμόζει την δικαστική εντολή για παροχή καθαρού νερού στους Αιτωλικιώτες και συγχρόνως αρχίζει γεώτρηση στα Τσαγκρινέικα, για μόνιμη και ιδανική λύση απέναντι στο πρόβλημα με το μολυσμένο νερό του Κεφαλοβρύσου.

Έλα μου όμως που το ενδιαφέρον του μπανιέρα δεν ήταν το κοινό καλό, αλλά η ματσάλα και η προμήθεια για τη τσέπη του, μη διστάζοντας να εκμεταλλευτεί ακόμη και την ... βασική ανάγκη των δημοτών, όπως είναι αυτή της χρήσης του νερού.

Μετά από τόσους μήνες και τόσα γεγονότα, καταλήξαμε στο υπερθέαμα με το γεωτρύπανο που θα έκανε τη γεώτρηση στα Τσαγκρινέικα, να αγνοείτε η τύχη του, κάτι σωλήνες που μεταφέρουν νερό από γειτονικές κοινότητες να είναι επίγειες και όχι υπόγειες όπως προβλέπει ο νόμος, η Μάστρου να μην έχει νερό να πιει και η ΔΕΥΑΜ να κόβει παροχές των Αιτωλικιωτών, γιατί όπως λέει χρωστάνε πολλά.

Από την άλλη βέβαια, έχουμε δημοπράτηση του έργου της πηγής του Κεφαλοβρύσου, έργο που είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προχωρήσει.

 Εκδίωξη ενός από τους δύο εργολάβους που δήλωσαν παρόν στη δημοπράτηση (γιατί άραγε;), με τον εναπομείναντα εργολάβο να δηλώνει μόνιμος κάτοικος του δημαρχείου στο Μεσολόγγι και συχνό ανάδοχο της ανάπτυξης της τσέπης του δημάρχου.

Τα σύννεφα όμως πυκνώνουν και το μόνο που εύχεται ο παραλίγο δήμαρχος Μεσολογγίου, είναι να γίνει ένα θάμα και να κουραστούν οι καταγγέλλοντες με παράλληλη πτώση σε αφασία της ελληνική δικαιοσύνης.

Αγαπητέ κύριε και παρολίγον δήμαρχε Μεσολογγίου, ευχήσου στο σύμπαν και που ξέρεις, αυτό μπορεί αν συνεργήσει υπέρ σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: